![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2015
|
Kuru Yaprak
Arkadaslar sadece kuru yapraklari toprakla karistirsak gubre olurmu.Illaki kompostmu yapcaz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2014
|
çınar yaprağından kompost
İstanbul Ümraniye imes OSB de bir caddeden ekte görülen siyah çöp torbalarından 18 adet toplandı. Hepsi çınar yaprağı dolu. Çınar yapraklarıyla kompost yapılabilir. İçeriklerinde yüksek miktarda lignin yüzünden kompost yapımı normalden daha uzun sürüyor. Ne yazık ki bu yapraklar çöpe atılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2021
|
Olur ekle kış boyu çürür toprak altında ben 25 30 metre kare bahçeme 50 balya yaprak attım toprak altına karıştırdım evimin karşısında park var görevliler hergun topluyor çuvallar bende getiriyorum bahçeye atıyorum 40 cm derinden kazdım içlerine gömdüm üstünü toprak kapadım heryerine tamamladım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
Bu konuyu görünce aklima bi soru takildi..buralarda bahce kenarinda meyveler oluyor ozellikle de ceviz mutlaka vardir.Ama yapraklari gömeni hic görmedim.Toplayip yakarlar.Eskiler herseyi bilr diye düsünürüz yapraklarin gübre olabilecegini kesfedemediler mi ki? Ya da ceviz yapragi keskin kokusuyla farkli yapiya sahip..toprak icin zararli maddeler icerebilir mi?Sonucta biz de yakiyoruz yani cevizleri bulmak ve dibinin temiz olmasi icin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Çürümüş, kompostlaşmış kuru yapraklar toprak organik maddesini arttırırlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |