![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2010
|
Soğuk kompost mu sıcak kompost mu?
Sizce hangisi daha yarayislidir ikiside ise bunlarin sureleri ne kadar olmali ve hangisi once olmalidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2015
|
sanırım pek bilen yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Bilen yok demeden önce, zahmet olmazsa forumda biraz araştır. Armut piş, ağzıma düş olmuyor maalesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Sıcak kompost, sadece bir kompost başlama biçimidir, uygun doğal koşullar bilerek veya tesadüfi olarak sağlandığında önce mezofilik, peşinden termofilik bakterilerce exotermik süreç başlatırlar. Bu bir ısıl işlem değildir. 1-2 hafta devam eden süreç sonunda yerlerini tekrar mezofilik bakterilere ve aktinomisetlere, devamında başka tür bakteri ve mantarlara bırakırlar. Bir kompost sürecinin, sıcak olarak başlamasının, başlangıçtaki olası patojenlerin, ot tohumlarının vs. elimine edilmesi bakımından avantajı vardır. Devamındaki uzun olgungunlaşma sürecinde kompostta sadece ayrıştırıcı tür bakteri, mantar, eklembacaklı ve toprak solucanları bulunacağından sağlıklı ve faydalı bir kompost elde edilmiş olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Bahçedeki ağaç yaprakları sebze artıkları ve evden çıkan kabuk çay posası ekledim. Üzerine siyah naylon kapatıp açık yerlerine toprakla kapattımm ama az biraz hava alıyor şekilde bıraktım. Haftada bir evden çıkanları yine üstüne ekliyorum hava aldırıyorum. Kediler sıcak diye üzerinde yatıyor. Evde yediğimiz ay çekirdeği fındık ceviz yumurta kabuklarınıda ekliyorum. Hayvan gübreside ekledim biraz. İlerleyen günlerde ekşi mayada katıcam. Dibine doğru yapraklar grileşmiş ve kül gibi olmuş. Açınca bazen örümcekler çıkıyor açtığımda 5 litre su döküyorum üstten haftada bir. Havalar soğuk 1 ay oldu çok değişim yok. Biraz güneş açınca bakalım topraklaşma olacak mı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Sn Vazolan, Topraklaşma beklemeyin. Doldurduğunuz bitkisel malzemeler bakteriler tarafından işlenip, bataklık çamuru görüntüsüne getirilecek. Elde ettiğiniz çamurumsu malzemeyi toprağa karıştıracaksınız. Humuslu toprak olacak. Kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|