agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (https://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Meyve, sebze kurutma yöntemleri nelerdir? (https://www.agaclar.net/forum/kiler/7980.htm)

Resulgur 30-09-2015 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gauke (Mesaj 1412406)
Rica ederim sayın Resulgur, sağlık açısından herhangi bir sıkıntı yaratmıyor, zira sıcaklık 60 dereceyi geçmiyor bu da plastiklerin etkilenmeyeceği bir sıcaklık. Isınınca oluşan tek koku içerisinde kuruttuğunuz gıdanın kokusu ki bu da özellikle meyvelerde eve hoş bir koku veriyor mesela çilek kurutma sırasında adeta çilek reçeli pişiyormuş gibi bir koku oluyor hafiften.

Üründen gayet memnunum, amacına uygun, performansı iyi. Ancak ürünü almayı düşünüyorsanız devamlı kullanmayacağınızı göz önüne almanız lazım. Yani 7/24 kullanılacak bir ürün değil. İhtiyacınız olduğunda kullanıp sonrasında dolaba kaldırıyorsunuz belki 1-2 ay hiç kullanmıyorsunuz ama ilginiz var ise bir çok ürün hazırlanabilir. Özellikle meyve-sebze kurusundan çok biraz daha emek harcayıp daha fonksiyonel ürünler hazırlayabilirsiniz. Mesela toz baharat karışımları gibi.

Sn. Gauke verdiğiniz bilgiler çok isabetli oldu çok teşekkür ederim. Forum içinde faydalı bilgiler verdiniz emeğinize sağlık. Kuruttuğunuz ürünleri güle güle tüketin efendim saygılar ;)

Gauke 30-09-2015 11:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1412420)
Sn. Gauke verdiğiniz bilgiler çok isabetli oldu çok teşekkür ederim. Forum içinde faydalı bilgiler verdiniz emeğinize sağlık. Kuruttuğunuz ürünleri güle güle tüketin efendim saygılar ;)

İlginiz ve dilekleriniz için ben teşekkür ederim sayın Resulgur. Kurutucu ile ilgili deneme ve paylaşımlarım devam edecek, özellikle yabancı kaynak olarak birçok blog sitesi ve kitaplar mevcut, merak edenlerin göz atmalarını tavsie ederim.

Gauke 04-10-2015 20:11

1 Eklenti(ler)
Eklenti 579822

Mantar kurutma fotoğraflarımı paylaşıyorum. Normalde kurumuş mantarı öğütmeden de birçok alanda kullanabilirsiniz, mesela çorbalarda ve soslarda ancak toz mantarı yapısı nedeniyle çok daha fazla tarife eklemek mümkün. Mantarın içinde doğal olarak bulunan glutamat bir amino asit olan glutamik asitin sodyum tuzu olarak biliniyor. Zengin bir aroma ile ilişkilendirilen "umami" tat bileşenini sağlıyor. Bu yüzden mantar tozu çorbalarda, soslarda, et yemeklerinde, salatalarda doğal aroma arttırıcı olarak kullanılabiliyor. Ayrıca tuzlu bir tat da sağladığı için tuz kullanımı da azaltıyor.

Jezebel 05-10-2015 16:20

1 Eklenti(ler)
Tuz ve az baharat eklemeli kabak cips.


Eklenti 580001


:)

Bilge Keykubat 23-12-2015 13:24

Çekirdeksiz Üzümde Kurutma İşlemi;

Dünyadaki çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının neredeyse %45 ini gerçekleştiren ülkemiz dünya çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının oluşumunda da önemli etkiye sahip. Bu aşamada kuru üzüm kalitemizin her geçen gün daha iyi olması dünya ticaretindeki yerimizi sağlamlaştırmamız açısından çok önemlidir. Bu aşamada bütün üreticilerin artık ezbere bildiğini düşündükleri “Kurutma İşlemi” nin her aşaması daha da önem kazanmaktadır. Çok iyi yetişmiş donanımlı elemanları ile sanırım ülkemizde tartışmasız otorite olan Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinin hazırladığı “Çekirdeksiz Üzümde Kurutma İşlemi” ile ilgili yazı bu konuda bir mihenk taşı niteliğindedir. Okumak için: Çekirdeksiz Üzümde Kurutma İşlemi - Gastronomi - Tarım | Apelasyon
Kaynak: Apelasyon E Dergi (Apelasyon)

Dadaloğlu 16-10-2021 15:38

Baştan sona okudum. Çok yararlı buldum. Bizim köyde de bolca elma var ama kurutma dışında değerlendiren yok. Ben kurusunu yaptım. Kabuk ve iç kısımlarıni soyup içinden pestil, artıklarından da sirke yaptım. gelecek yaz diğer meyveleri de değerlendireceğim.

fatmanur yılmaz 16-10-2021 16:23

Limonları çok ince doğrayıp yazın gölgede kurutuyorum çayın içine kırıp atıyordum ya da gene o şekilde doğrayıp kaynayan çok yoğun şerbetin üzerine atın kenarda yağlı kağıda koyun hızlıca kurur


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025