agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (https://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   Evde elma, üzüm sirkesi yapımı (https://www.agaclar.net/forum/kiler/2324.htm)

pinarkkry 23-10-2019 09:53

Merhaba,
15 Eylül 2019'da elma sirkesi kurdum. 3litrelik cam kavanozumun yarısının bir tık fazlası kadar organik elma koymuştum. Süreç güzel başladı, köpürdü elmalarım. Her gün karıştırdım. 20 günün sonunda hepsi çöktü. Şuan sirke anası oluşması için bekliyorum, hiç karıştırmadan. Keskin kokusu var, odada baya hissediliyor. Sirkeyi kuralı bugün 39 gün oldu ancak sirke anası oluşmadı henüz. Yalnızca bal, içme suyu ve nohut kullanmıştım yapımında. Şuan daha sirke anası belirtisi olmaması normal mi? Gözüm gibi bakıyorum, umarım başarıya ulaşırım.

TCM 23-10-2019 13:15

Ortam sıcaklığı fazla olursa ana oluşmayabilir ve veya oluşması gecikebilir, küflenme yoksa sorun yoktur, bekleyin.

melista 31-12-2020 07:49

Evde Üzüm ve Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?
 
Ben sirkemi bu tariften yaptım memnun kaldım. Tavsiye ederim:

aydemiraydın 31-12-2020 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi melista (Mesaj 1601375)
Ben sirkemi bu tariften yaptım memnun kaldım. Tavsiye ederim:

https://www.tarifinisevdim.com/detay...-nasil-yapilir

sirke yapımında nohut ve bulgur benzeri malzemeler katmak doğru değil. zararlı mantar mayalar olabilir. zaten meyvelerin üzerinde gerekli bakteriler var. işi garantiye almak için Probiotik Sirke Mayası katabilirsiniz.

Probiotik Sirke Mayası içeriği.

Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus,

Streptococcus thermophilus, Lactobacillus asidophilus,

Lactobacillus salivarius, Lactobacillus jonhsonii,

Acetobacter pasteurianus, Acetobacter aceti,

Saccharomyces cerevisiae,

Ozlem A 04-01-2021 08:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1601381)
sirke yapımında nohut ve bulgur benzeri malzemeler katmak doğru değil. zararlı mantar mayalar olabilir. zaten meyvelerin üzerinde gerekli bakteriler var. işi garantiye almak için Probiotik Sirke Mayası katabilirsiniz.

Probiotik Sirke Mayası içeriği.

Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus,

Streptococcus thermophilus, Lactobacillus asidophilus,

Lactobacillus salivarius, Lactobacillus jonhsonii,

Acetobacter pasteurianus, Acetobacter aceti,

Saccharomyces cerevisiae,

Ayrıca gluten intoleransı olanlar çok arttı, bu nedenle de mayalarken bulgur kullanmamalı.

chelik26 23-03-2021 19:55

1 Eklenti(ler)
5-6 ay önce yaptığımız elma sirkesinin asiti yok gibi rengi kötü tadı pek iyi sayılmaz. EC değeri 5.2 falan, hazır aldığımız beyaz sirkenin ec değeri 087 fln. Yarın bir de ph ile ölçeceğim. Bu değerlerin ortalamasını bilen varmı. Ayrıca sirkenin son halinin resmi bu. Sizce ne olabilir?

Dadaloğlu 16-10-2021 15:48

Ben de ilk kez elma sirkesi deniyorum. Bir ay oldu dibe çökme yok ama problem de görünmüyor. Süzdüm, ana oluşumunu bekliyorum. Bir yerde görüp plastik yoğurt kabı kullandım. Camlara nazaran daha iyi oluyor sanki.

fatmanur yılmaz 16-10-2021 16:04

Sirke asit olduğundan yoğurt kabında yapmanın sağlıklı olacağını zannetmiyorum.

fatmanur yılmaz 16-10-2021 16:12

Ben sirkemi 2.anadan sonra süzüp sonra içine 1 lt ye yarım yemek kaş. kaya tuzu **** salamura tuzu koyuyom üzerindeki o beyazlıklar çok nadir oluşuyor

occuplus 31-05-2022 10:15

https://imgyukle.com/f/2022/05/31/VkHDT1.jpg

Birkaç başarısız denemem oldu. 3.kez kuruyorum.

https://imgyukle.com/i/VkHPls

Elmalar dibe çöktü.

Süzüp ağzını açık mı bırakayım? (bezle kapalı)

Süzmeden ağzını açık mı bırakayım?

Sirke olması için daha ne kadar beklemeliyim?

Yardım için teşekkürler.

TCM 31-05-2022 15:51

Elmalar çok çabuk dibe çökmüş, hava sıcak olduğu için olabilir ama, sirke tadı kokusu var mı?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025