![]() |
Merhaba,
15 Eylül 2019'da elma sirkesi kurdum. 3litrelik cam kavanozumun yarısının bir tık fazlası kadar organik elma koymuştum. Süreç güzel başladı, köpürdü elmalarım. Her gün karıştırdım. 20 günün sonunda hepsi çöktü. Şuan sirke anası oluşması için bekliyorum, hiç karıştırmadan. Keskin kokusu var, odada baya hissediliyor. Sirkeyi kuralı bugün 39 gün oldu ancak sirke anası oluşmadı henüz. Yalnızca bal, içme suyu ve nohut kullanmıştım yapımında. Şuan daha sirke anası belirtisi olmaması normal mi? Gözüm gibi bakıyorum, umarım başarıya ulaşırım. |
Ortam sıcaklığı fazla olursa ana oluşmayabilir ve veya oluşması gecikebilir, küflenme yoksa sorun yoktur, bekleyin.
|
Evde Üzüm ve Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?
Ben sirkemi bu tariften yaptım memnun kaldım. Tavsiye ederim:
|
Alıntı:
Probiotik Sirke Mayası içeriği. Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus asidophilus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus jonhsonii, Acetobacter pasteurianus, Acetobacter aceti, Saccharomyces cerevisiae, |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
5-6 ay önce yaptığımız elma sirkesinin asiti yok gibi rengi kötü tadı pek iyi sayılmaz. EC değeri 5.2 falan, hazır aldığımız beyaz sirkenin ec değeri 087 fln. Yarın bir de ph ile ölçeceğim. Bu değerlerin ortalamasını bilen varmı. Ayrıca sirkenin son halinin resmi bu. Sizce ne olabilir?
|
Ben de ilk kez elma sirkesi deniyorum. Bir ay oldu dibe çökme yok ama problem de görünmüyor. Süzdüm, ana oluşumunu bekliyorum. Bir yerde görüp plastik yoğurt kabı kullandım. Camlara nazaran daha iyi oluyor sanki.
|
Sirke asit olduğundan yoğurt kabında yapmanın sağlıklı olacağını zannetmiyorum.
|
Ben sirkemi 2.anadan sonra süzüp sonra içine 1 lt ye yarım yemek kaş. kaya tuzu **** salamura tuzu koyuyom üzerindeki o beyazlıklar çok nadir oluşuyor
|
https://imgyukle.com/f/2022/05/31/VkHDT1.jpg
Birkaç başarısız denemem oldu. 3.kez kuruyorum. https://imgyukle.com/i/VkHPls Elmalar dibe çöktü. Süzüp ağzını açık mı bırakayım? (bezle kapalı) Süzmeden ağzını açık mı bırakayım? Sirke olması için daha ne kadar beklemeliyim? Yardım için teşekkürler. |
Elmalar çok çabuk dibe çökmüş, hava sıcak olduğu için olabilir ama, sirke tadı kokusu var mı?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025