agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-01-2010, 17:49   #6
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Konu açılalı nerdeyse iki yıl olmuş ama belki merak eden arkadaşlar vardır,her gün akşam dalında olgunlaşıp kurumağa yüz tutmuş incirler(buna biz buruk yemiş deriz) ağacın altına kendiliğinden düşer,sepetlerle toplanan buruk yemişler daha önceden hazırlanan sakız otundan yapılan sergiye dökülür, içinde kalan suyun bir kısmını daha atsın diye(böylece incirdeki nem oranı %25 den %18e düşecektir) güneşlendirilir,her gün işi iyi bilenler tarafından sergideki incirlerin yeterince kuruyanları alınır ,yığın yapılır baş incir ,orta incir ,küçük incir diye sınıflara ayrılır ,yenmeyecek kadar hasarlı ve kuş yeniği olanlar hurdaya ayrılır ,


Düzenleyen yasarugur : 25-01-2010 saat 07:52 Neden: imla hatası nedeniyle
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025