agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni114Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-10-2008, 08:12   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Sn.Denizakvaryumu,
Bu yöntem zaten belli bir olgunluğa gelmiş zeytine tuz vasıtasıyla su kaybettirmek suretiyle acısının çıkarılmasıdır. Prensibi sele zeytininin yapılmasıyla aynıdır. Gerçekten de acı suyun en hızlı çıkarılma yöntemidir. 20-30 günde acılık çıkar. Kıvam iyi tutturulursa çok da lezzetli olur. Tek mahzuru çabuk tüketilmesi gerekir. Hoş, vakumlama ile bir yılı aşkın muhafaza edilebildiğini de denemiş oldum.

Tuz ile su kaybettirme yönteminin başka uygulamaları da vardır. Söz gelimi, normal usulde salamura ile lakerda yapmak aylar alırken (üstelik de risklidir), tuz ile lakerda yapmak en fazla üç gün alır. Üstelik de tuz balığa geçip tuzlu yapmaz..

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025