agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni114Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-09-2008, 21:43   #10
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Sn.Cemo,
Kırık zeytinin uzmanı değilim. Bildiğim kadarıyla bir çekiç ile teker teker kıracaksınız. Kırma işlemini mümkün mertebe tek darbede yapın. Zeytin eti ezilmeden çekirdeğine kadar boydan boya derin bir çatlak oluşmalı. Sonra bir kavonoza doldurun, üzerine zeytini tamamen kaplayacak şekilde su doldurun. Acısı çıkana kadar her gün suyunu değiştirin. Zeytin cinsi samanlı olsaydı acısı 10 günde çıkardı. Sizinkini bilemiyorum. Onuncu günden itibaren iki günde bir tadına bakarsınız. Acısı iyice azaldığında %8'lik tuzlu su hazırlarsınız, bir daha suyunu değiştirmeden hızla tüketirsiniz. Bu şekilde hazırlanan zeytin çok uzun dayanmayacaktır.. Gerek acısı çıkarken, gerek tuzlu su yaptığınızda zeytinin hava ile irtibatını kesecek şekilde üzerine baskı koymayı ihmal etmeyin..

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025