agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-09-2007, 13:16   #1
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Elma ve armut kurusu, pestil

Yazlıktan dönen annem kuru elma ve armut ile pestiller getirdi.

Meyva kurusu için meyvaları sadece ince ince dilimleyip, güneşe bırakıyor. Biz de genellikle çerez olarak yiyoruz. Hoşafı da güzel olur.
Name:  elmakurusu.jpg
Views: 14066
Size:  37.5 KB Name:  armut.jpg
Views: 12794
Size:  36.7 KB
Pestil için de meyvaları kabuklarını bırakıncaya kadar ateş üzerinde tutup, süzgeçten geçirip, çok ince bir tabaka olarak tepsiye döküyor. Pestiller erik ve kayısı. Üzerine ceviz ya da fındık serptiği de oluyor.
Name:  pestil.jpg
Views: 14753
Size:  37.5 KB

Yapılan reçel ve marmelatları da düşünürsek hiç meyva ziyanı yok diyebiliriz :-)

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025