|  | |
|  20-06-2007, 18:24 | #1 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 23-07-2006 Şehir: Karabük 
					Mesajlar: 4,526
				 | Şimdi kapari zamanı... Reçeleni deneyen oldu mu? | 
|   |     | 
|  09-07-2007, 22:36 | #4 | |
| Ağaç Dostu | Alıntı: 
 Bu sene mart ayında ektiğim kaparim de ancak 20 cm oldu. | |
|   |     | 
|  17-07-2007, 23:38 | #5 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 05-05-2007 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 12
				 | Öncelikle rahatsızlığın için şifa diliyorum. www.kapari.com adresinden detaylı bilgi bulabilirsin. | 
|   |     | 
|  18-09-2007, 15:05 | #6 | 
| Ağaç Dostu | Kapari, deniz ürünleri mutfağına da çok yakışır. Kendine has, aromatik ve güçlü bir tadı olduğundan lezzetlerini arttırır. | 
|   |     | 
|  08-10-2007, 18:45 | #7 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 03-10-2007 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 3
				 | Deniz veya sezar salatada güzel gidiyor | 
|   |     | 
|  08-08-2009, 19:55 | #9 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 07-05-2009 Şehir: izmir 
					Mesajlar: 9
				 | arkadaşlar yazdıklarınız güzel de konu başlığını karşılamıyor.ben ölçülü salamura tarifi bekliyordum.Başka yerden bulabilirsem siteye eklerim artık. | 
|   |     | 
|  09-08-2009, 02:28 | #10 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 09-08-2009 Şehir: aydın 
					Mesajlar: 3
				 | kapari ön salamurası %20 tuz içeren tuz su karışımı içinde olur  acısı geçtikten sonra tatlandırmak için sirkeli su da kullanılır saygılar | 
|   |     | 
|  02-04-2010, 20:40 | #11 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 02-04-2009 Şehir: Eskişehir 
					Mesajlar: 574
				 | Arkadaşlar ben tatilde iken gonca halinde çiçekleri toplayıp turşusunu yaptık ama hiç mi hiç beğenmedim.Turşusu arkadaşların anlattığı gibi normal turşu salamura gibi.Bence denemeye değmez | 
|   |     | 
|  23-06-2010, 02:00 | #12 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 27-10-2009 Şehir: İzmir-Güzelbahçe 
					Mesajlar: 32
				 | Kapari turşusunu yapmak için  kaparileri  geniş bir kap ve  bol suyun içinde  bekleterek acısını çıkarmak  gerekiyor. Bu bekletme süresi (2-3 gün) içinde,suyun üzerinde kabarcıklar görüldüğünde suyunun dökülerek yenilenmesi gerekiyor. 2-3 gün sonunda kaparilerin acısı gidecek,salamuraya hazır hale gelecektir. Acısı giden kaparileri tuz ve limon ya da sirke ile (isteğe bağlı) turşu gibi kurulur. Et ,balık yemeklerinin yanında garnitür olarak,ayrıca salatalarda kullanabilirsiniz. | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |