![]() |
Şimdi kapari zamanı...
Reçeleni deneyen oldu mu? |
Kaparinin salamurasını aldım. Sırf meraktan.. Henüz tatmadım. Çünkü nerede ne ile birlikte kullanacağımı bilemedim :)
|
Kapariyi salataya karıştırarak yemeyi deneyin. Çok lezzetli oluyor ;)
|
Alıntı:
Bu sene mart ayında ektiğim kaparim de ancak 20 cm oldu. |
Öncelikle rahatsızlığın için şifa diliyorum. www.kapari.com adresinden detaylı bilgi bulabilirsin.
|
Alıntı:
|
Deniz veya sezar salatada güzel gidiyor
|
Önerim salatada kullanmanız.
|
arkadaşlar yazdıklarınız güzel de konu başlığını karşılamıyor.ben ölçülü salamura tarifi bekliyordum.Başka yerden bulabilirsem siteye eklerim artık.
|
kapari ön salamurası %20 tuz içeren tuz su karışımı içinde olur
acısı geçtikten sonra tatlandırmak için sirkeli su da kullanılır saygılar |
Arkadaşlar ben tatilde iken gonca halinde çiçekleri toplayıp turşusunu yaptık ama hiç mi hiç beğenmedim.Turşusu arkadaşların anlattığı gibi normal turşu salamura gibi.Bence denemeye değmez
|
Kapari turşusunu yapmak için kaparileri geniş bir kap ve bol suyun içinde bekleterek acısını çıkarmak gerekiyor.
Bu bekletme süresi (2-3 gün) içinde,suyun üzerinde kabarcıklar görüldüğünde suyunun dökülerek yenilenmesi gerekiyor. 2-3 gün sonunda kaparilerin acısı gidecek,salamuraya hazır hale gelecektir. Acısı giden kaparileri tuz ve limon ya da sirke ile (isteğe bağlı) turşu gibi kurulur. Et ,balık yemeklerinin yanında garnitür olarak,ayrıca salatalarda kullanabilirsiniz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025