agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kiler (https://www.agaclar.net/forum/kiler/)
-   -   kapari salamurası (https://www.agaclar.net/forum/kiler/4865.htm)

Oğuzhan 20-06-2007 17:24

Şimdi kapari zamanı...
Reçeleni deneyen oldu mu?

habibe 09-07-2007 09:53

Kaparinin salamurasını aldım. Sırf meraktan.. Henüz tatmadım. Çünkü nerede ne ile birlikte kullanacağımı bilemedim :)

kürekçi 09-07-2007 12:28

Kapariyi salataya karıştırarak yemeyi deneyin. Çok lezzetli oluyor ;)

Sergüzen 09-07-2007 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kürekçi (Mesaj 127502)
Kapariyi salataya karıştırarak yemeyi deneyin. Çok lezzetli oluyor ;)

Aynen öyle. Et yemeklerinin yanında da iyi oluyor. Lezzeti hardala benziyor. Sandviçlerinize salam-sosis koyarsanız ve yanına da bir miktar kapari ilave ederseniz, tadı nefis oluyor. Kapari karpuzları meyveye göre daha lezzetli.
Bu sene mart ayında ektiğim kaparim de ancak 20 cm oldu.

pbilgili 17-07-2007 22:38

Öncelikle rahatsızlığın için şifa diliyorum. www.kapari.com adresinden detaylı bilgi bulabilirsin.

agartha 18-09-2007 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 127421)
Kaparinin salamurasını aldım. Sırf meraktan.. Henüz tatmadım. Çünkü nerede ne ile birlikte kullanacağımı bilemedim :)

Kapari, deniz ürünleri mutfağına da çok yakışır. Kendine has, aromatik ve güçlü bir tadı olduğundan lezzetlerini arttırır.

songokhu 08-10-2007 17:45

Deniz veya sezar salatada güzel gidiyor

Olea 11-10-2007 15:52

Önerim salatada kullanmanız.

zaferbelen 08-08-2009 18:55

arkadaşlar yazdıklarınız güzel de konu başlığını karşılamıyor.ben ölçülü salamura tarifi bekliyordum.Başka yerden bulabilirsem siteye eklerim artık.

baris.pulten 09-08-2009 01:28

kapari ön salamurası %20 tuz içeren tuz su karışımı içinde olur
acısı geçtikten sonra tatlandırmak için sirkeli su da kullanılır saygılar

birgaripyolcu 02-04-2010 19:40

Arkadaşlar ben tatilde iken gonca halinde çiçekleri toplayıp turşusunu yaptık ama hiç mi hiç beğenmedim.Turşusu arkadaşların anlattığı gibi normal turşu salamura gibi.Bence denemeye değmez

Kekik 23-06-2010 01:00

Kapari turşusunu yapmak için kaparileri geniş bir kap ve bol suyun içinde bekleterek acısını çıkarmak gerekiyor.
Bu bekletme süresi (2-3 gün) içinde,suyun üzerinde kabarcıklar görüldüğünde suyunun dökülerek yenilenmesi gerekiyor.
2-3 gün sonunda kaparilerin acısı gidecek,salamuraya hazır hale gelecektir.
Acısı giden kaparileri tuz ve limon ya da sirke ile (isteğe bağlı) turşu gibi kurulur.
Et ,balık yemeklerinin yanında garnitür olarak,ayrıca salatalarda kullanabilirsiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025