agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-06-2007, 09:10   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Benim kullandığım bir tarif:

Bir adet kırmızı lahana temizlenir.
Boylamasına ikiye bölünür.
2-3 mm kalınlığında keskin bir bıçak ile kıyılır. Bıçak kör ise o kadar ince kıyamazsınız.
Genişçe bir kaba konulur.
üstünü örtecek kadar sirke ve 2-3 diş sarımsak eklenir.
15 gün bekledikten sonra tüketime hazırdır.

Izgaranın yanında garnitür olarak veya mevsim salataya bir miktar katılarak kullanılır.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2007, 09:26   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Benim kullandığım bir tarif:

Bir adet kırmızı lahana temizlenir.
Boylamasına ikiye bölünür.
2-3 mm kalınlığında keskin bir bıçak ile kıyılır. Bıçak kör ise o kadar ince kıyamazsınız.
Genişçe bir kaba konulur.
üstünü örtecek kadar sirke ve 2-3 diş sarımsak eklenir.
15 gün bekledikten sonra tüketime hazırdır.

Izgaranın yanında garnitür olarak veya mevsim salataya bir miktar katılarak kullanılır.
Sizin tarif 2 haftalik, benim tarifte lahana piser günlük tüketilir, sirke sarmisak yok ama metaryel ayni kirmizi lahana, beyaz lahana icin sauerkraut da yazilmis bir forumda gördüm aslina uygun yazilmamisti hangi forum adresini bilmiyorum ama benim yazdigim orjinal alman mutfak bilgisidir. saygilar

erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2007, 12:06   #3
Ağaç Dostu
 
Ateş Öztan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 500
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Benim kullandığım bir tarif:

Bir adet kırmızı lahana temizlenir.
Boylamasına ikiye bölünür.
2-3 mm kalınlığında keskin bir bıçak ile kıyılır. Bıçak kör ise o kadar ince kıyamazsınız.
Genişçe bir kaba konulur.
üstünü örtecek kadar sirke ve 2-3 diş sarımsak eklenir.
15 gün bekledikten sonra tüketime hazırdır.

Izgaranın yanında garnitür olarak veya mevsim salataya bir miktar katılarak kullanılır.
erhan62 seninkini Almanlar seviyor.
Ben de Todor'unkini tercih ediyorum.

Eşim yapıyor, tarif aynı ancak, kıydıktan sonra bol tuz ile ovuyor. Kaynar su ile yıkadıktan sonra limon, sirke, sarmısak ekliyor. En son zeytinyağı katıyor.
Bu şekilde yapılırsa hem daha gevrek oluyor hem de nefis bir renk ve su yapıyor. Soğuduktan sonra hemen yenilebiliyor. dolaptada uzun süre bozulmadan kalıyor.

Bilhassa çoban salataya katılması çok ayrı bir lezzet veriyor.

Ateş Öztan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025