agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler
  • 7 Gönderen
  • 10 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen Safranlı
  • 1 Gönderen kaknus

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-10-2012, 10:50   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Bizlerde yıllarca elmadan ekmek yedik
eskiden bolca elma pekmezi yapardık
bizler elmaları tek tek yıkar
tek tek dörde böler ve tohum kısmını ve kuyruk kısmınıda temızlerdik
böylece acılık ve koyu olmadan son derece temiz ve parlak pekmez olurdu
elmanın içi ve kuyruk kısmı ekşilik ve renk bozolması yapıyor

gülenmelek ve Tura beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2012, 14:19   #2
Ağaç Dostu
 
kaknus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 249
Annem bu pekmezi yıllardır yapıyor.Bizde çok olmasına rağmen elma veya diğer meyveleri satma alışkanlığı yok.Sanırım çürüyen elmaları ziyan olmasın diye düşündü ve çıktı.Buralarda asıl pekmez armut pekmezi.
Alıntı:
Bizlerde yıllarca elmadan ekmek yedik
eskiden bolca elma pekmezi yapardık
bizler elmaları tek tek yıkar
tek tek dörde böler ve tohum kısmını ve kuyruk kısmınıda temızlerdik
böylece acılık ve koyu olmadan son derece temiz ve parlak pekmez olurdu
elmanın içi ve kuyruk kısmı ekşilik ve renk bozolması yapıyor
Biz elmaların çekiredk kısmını çıkarmıyoruz.Tadında sorun yok.Çok tatlı pekmez oluyor ve iki yıl bozulmadan sakladığımız oldu.

Tura beğendi.
kaknus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025