![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Bizlerde yıllarca elmadan ekmek yedik eskiden bolca elma pekmezi yapardık bizler elmaları tek tek yıkar tek tek dörde böler ve tohum kısmını ve kuyruk kısmınıda temızlerdik böylece acılık ve koyu olmadan son derece temiz ve parlak pekmez olurdu elmanın içi ve kuyruk kısmı ekşilik ve renk bozolması yapıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 249
|
Annem bu pekmezi yıllardır yapıyor.Bizde çok olmasına rağmen elma veya diğer meyveleri satma alışkanlığı yok.Sanırım çürüyen elmaları ziyan olmasın diye düşündü ve çıktı.Buralarda asıl pekmez armut pekmezi. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|