![]() |
|
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
|
sharena sol (renkli tuz) malzemeler: 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kavrulmuş kabak çekirdeği 1/2 su bardağı çemen otu (fenugreek) 1/2 su bardağı poy 2 yemek kaşığı cubritsa (summer savory) 2 yemek kaşığı kekik 1 su bardağı tatlı toz biber 1/2 su bardağı acı pul biber 2 tatlı kaşığı kimyon 3 tatlı kaşığı tuz yapılışı : nohutları akşamdan bir gece suda bekletin , daha sonra suyunu süzün ,kalın tabanlı çelik bir tavada kısık ateşte nohutlar sararana kadar kavurun, un haline gelene kadar rondodan çekin, tel süzgeçten geçirin , tuzsuz kabak çekirdeklerini kısık ateşte sararana kadar tahta kaşıkla kavurun, rondodan çekin un gibi tel süzgeçten geçirin , kekik,cubritsa,kimyon,toz biber, pul biber,tuz ilave ederek iyice karıştırın ,bir cam kavonozda buzdolabında muhafaza edin , not: kızarmış ekmek dilimleri üzerine tereyağı sürüp sharena sol serpin . |
![]() |
![]() ![]() |
|
|