agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen p.nermin
  • 1 Gönderen limon
  • 2 Gönderen Muallim
  • 1 Gönderen macuroğlu
  • 1 Gönderen hevesli meraklı

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-06-2013, 21:11   #18
Ağaç Dostu
 
yigit666's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
sharena sol (renkli tuz)
malzemeler:
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kavrulmuş kabak çekirdeği
1/2 su bardağı çemen otu (fenugreek)
1/2 su bardağı poy
2 yemek kaşığı cubritsa (summer savory)
2 yemek kaşığı kekik
1 su bardağı tatlı toz biber
1/2 su bardağı acı pul biber
2 tatlı kaşığı kimyon
3 tatlı kaşığı tuz

yapılışı : nohutları akşamdan bir gece suda bekletin , daha sonra suyunu süzün ,kalın tabanlı çelik bir tavada kısık ateşte nohutlar sararana kadar kavurun, un haline gelene kadar rondodan çekin, tel süzgeçten geçirin , tuzsuz kabak çekirdeklerini kısık ateşte sararana kadar tahta kaşıkla kavurun, rondodan çekin un gibi tel süzgeçten geçirin , kekik,cubritsa,kimyon,toz biber, pul biber,tuz ilave ederek iyice karıştırın ,bir cam kavonozda buzdolabında muhafaza edin ,
not: kızarmış ekmek dilimleri üzerine tereyağı sürüp sharena sol serpin .

yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025