![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
Dondurulmuş enginar
Dondurulmuş enginar Her sene mevsimi geçmeden enginar dondururum. Yöntemim de şu. Enginarları etli yemeklik, zeytinyağlı yemeklik veya dolmalık olarak ayıklar, doğrar ve yıkarım. Doğradığım enginarları kararmamaları için limonlu-unlu suya koyarım. Tencerede haşlama suyu kaynatırken içine limon da sıkarım bu enginarlarımın hiç renginin bozulmamasını sağlar. Tuzlu ve limonlu suda 2 dakika tuttuğum enginarları, kevgirle tencereden alır ve hemen soğuk suya aktarırım. Daha sonra kağıt havluların üzerine enginarları çıkarırım ve kuruyunca da buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya atarım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Dondurulmuş Patates Nasıl Kızartılmalıdır?
Fritözün yağ çizgisine kadar doldurulan yağ, 180 C' ye kadar kızdırılmalıdır. Dondurucudan çıkartılan patates çözülmeden, kızartıcı sepetin yarısına kadar konur. Bu orandan fazla konulan ürün, dondurulmuş patatesin fazla yağ çekmesine ve geç pişmesine neden olur. Kızartma işlemi başladıktan kısa bir süre sonra (10-15 sn) sepet yağdan çıkartılarak hafifçe sallanıp tekrar fritöz içine bırakılır ve 180 C'de toplam 3-4 dakika kızartma yapılır. Kızartma işlemi sona erdikten sonra yağın süzülmesi beklenir. Ayrıca dondurulmuş patatesler önceden 250 C'ye kadar ısıtılmış fırında ara ara çevrilerek kızartılabilir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2007
Şehir: hatay
Mesajlar: 1
|
iyi gunler ben patates dondurmak istiyorum ama bir turlu yapamadım.bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim.. |
|
|
|
![]() |
|
|