agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni35Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-05-2008, 17:45   #11
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ergunmeister Mesajı Göster
Domates saklama usulune gelince ,bu usül bizim ortaokullarda öğrendiğimiz konserve yapma usulü ile aynı değilmi?Konserve yapımı bu kadar basite indirgenebilir mi ?
Bir süredir bu bölüme bakamadım, soruları cevaplayamadım o yüzden. Şimdi elimden geldiği kadar eksikleri tamamlamaya çalışacağım.

Şükran Hanım bunu bu kadar basite indirgemiş gördüğünüz gibi Tekrar söylüyorum sebzelerin dondurulması için fabrikada uygulanan işlemleri evde uygulamak imkansız. Domates içinde aynı şey geçerli. İşlemler sırasında sağlıklı, ezik çürük olmayan meyveleri kullandığınız ve steril olduğunuz sürece hiç bir tehlike teşkil etmiyor.


Bu yöntemi gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz yani.

Annem bir de şöyle bir yöntem deniyor, paylaşmak istedim. Domatesleri rendeliyor, biraz yağ katıyor içine. Sonra onları kaynamaya bırakıyor, bu işlem kaynama başladıktan sonra 20-30 dakika sürüyor. Kaynama işlemi domateslerin miktarına göre değişiyor. Sonra soğumaya bırakıyor, soğuduktan sonra uygun kapların içine yerleştirilip buzluğa yerleştiriliyor. Bir nevi sos gibi oluyor, çok güzel deneyin bence...

Sevgiler

tener beğendi.
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025