agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni35Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-08-2007, 14:47   #11
Ağaç Dostu
 
şükran ünal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 432
Galeri: 8
Sayın Sebahattin Bey çok güzel anlatmış .Sebzeleri mevsimine göre bende derin dondurucuda her sene saklayanlardanım.Dört çekmeceli derin dondurucum benim elim ayağım oluyor,hele çalışan bir anne olarak daha da önem kazanıyor.bende bezelyeyi,barbunyayı yeşil fasulyeyi 2-4 dakika arası haşlayıp delikli kepçe ile alıp buzlu soğuk suya aktarıyorum orada bir dakika kadar tutup bez serilmiş tepsilere süzerek alıyorum kurulayıp köpük kaplara veya buzdolabı poşetlerine koyup havasını mümkün olduğu kadar çıkartarak dolaba kaldırıyorum. derin dondurucunun kitapçığında böyle tarif edilmiş bende ona uyuyorum.Taze bamyalarıda tepesinden külah şeklinde ayıklayıp bol limon suyuyla hepsini harmanlıyorum ve yine paketleyip kaldırıyorum kışın pişireceğim zaman hiç buzunu çözdürmeden yemeğe ilave yaparak pişiririm.ben aynı zamanda barbunyaya veya bamyaya katacağım havuçlarıda küp doğrar aynı yöntemle kaldırırım sadece dolmalık biberi ve patlıcanı aynı lezzette yakalayamadım patlıcanın konulmadığını çok yerde okumuştum.patatesli hiç bir şey de koymadım.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025