19-07-2007, 11:44
|
#11
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
|
Habibe hanımcığım, patatesin bir süre bekletilmesi sonucunda zehirimsi bir madde salgılaması konusunda bir bilgim yok, ama bu konuyu araştıracağım. Dondurulmuş ürünlerde dikkat edilecek nokta, örneğin dondurulmuş patates çözülmeden kullanılmalı. Çünkü bu ürünler çözüldüğünde ve bir süre bu halde bekletildiğinde bazı mikroorganizmalar faaliyete geçiyor. Buda sağlık açısından zarar teşkil ediyor. Fabrikalarda dondurulmuş patatesi üretimi yapılırken patatesler çok hızlı işlemlerden geçirilip donduruluyor. Bu yüzden bir kararma meydana gelmiyor. Umarım sorunuzu sizi memnun edecek şekilde cevaplamışımdır? Başka sorularada her zaman açığım 
|
|
|