agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen gelin mumu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-07-2011, 13:30   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
kırmızı domates turşusu

merhaba arkadaşlar

bu güzel ve sıcak yaz günlerinde ülkemizde yetişen lezzetli domateslerle isterseniz kışın isterseniz bu dönemde kahvaltıda, 5 çayında veya akşam yemeklerinde yiyebileceğiniz hoş bir tat.
2-3 kilo olgunlaşmış domatesi iyice yıkayın. isterseniz rendeleyin isterseniz blendırdan geçirin (blendırda kabuklar farkedilmiyor). bu işlem sonucu domates sosu elde edeceksiniz. bu sosu bir tencereye koyup domatesin çiğ tadı kaybolana kadar kendi suyuyla pişirin. ocağın altını kapatmaya 5-6 dakika kala 9-10 tane 2 cm kalınlığında doğranmış arzuya göre acı veya tatlı yeşil biberleri ilave edin. 5-6 dakika daha birlikte pişirin. ocağın altını kapattıktan sonra içerisine tuz, 1 baş rendelenmiş veya doğranmış sarmısak, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı sirke, 3-4 limonun suyunu ilave edin. damak tadınıza göre miktarları değiştirebilirsiniz. soğuduktan sonra bir kavanoza alın. istediğiniz zaman yemeklerinizin yanında yiyin.
deneyen herkese afiyet olsun.
ben bu turşuyu sadece ekmekle bile yiyordum. sanırım hafta sonu bende yapıcam.
hoşça ve sevgiyle kalın.

güldeste- beğendi.
gelin mumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025