agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-06-2018, 21:55   #11
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Nar, portakal, limon ve elma sirkesi çalışmalarımdan sadece elma sirkesi başarıya ulaştı.

Limon ilk havlu atan oldu, daha havalar soğukken koktu, küflendi.

Portakalda hiç sirkeleşme olmadı, üstte anaya benzer bir mantar vardı ama kokuda sirke kokusu olmayınca hepsini döktüm.

Nar sirkesi az kalsın olacakmış üstte ana da oluştu, baskın sirke kokusuna rağmen burnuma hafiften çalınan kötü koku yüzünden onu da çöpe attım.

Elma en çalışkanları çıktı. Hem sirke hem de anası oluştu. Sirke kokusu mis gibi. Kavanozlardan biri ilerideki sirke çalışmalarım için mayalık olarak ayrıldı.

Artık elimde mayalık sirkem de olduğuna göre (yukarıdakilerin tamamı mayasız denendi) inşallah nar ve portakal, limon, hünnap, zencefil gibi sirke denemelerim devam edecek mevsimleri geldiğinde.

Başarana kadar devam

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025