agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-02-2018, 09:26   #11
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Yeni yılın elma sirkesi. Ben Saraçoğlu tarifini uyguluyorum. Geçen yıl da yapmıştım, çok güzel sirke anası da oluşmuştu. Bu anayı nasıl olup da çöpe attığıma bugün hala akıl erdiremem. Yarım aklım benim.

Neyse yeni analar için hazırlıklar başladı. Portakal sirkesi de yaptım.

8-9 elma (kabuklarını soydum, onları da ayrıca sirke yaptım.)
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz
2 lt su

Hepsini şişeye koyup karıştırıp ağzını tülbentle bağladım, karanlık yere bıraktım. Bir iki hafta her gün karıştıracağım. Yaza kadar dursun. Geçen sene mayısta yapmış ve eylüle geldiğimde sirke anası ile karşılaşmıştım.

Eklenen Resimler
 
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025