agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-02-2010, 19:27   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Artık şekersiz reçel yapabilirsiniz

Bu atölyenin en önemli özelliği şekersiz reçel yapımını öğretmesi. Biliyorsunuz bütün uzman doktorlar üç beyazdan; şeker, tuz ve undan uzak durulmasını tavsiye ediyor. Şekersiz reçel, tatlıyı seven ama uzak duramayanlar için birebir.

Böğürtlenli şekersiz reçel

Yapılışı: Öncelikle reçelin konulacağı kavanozları steril olması için sıcak suda kaynatın. 750 gr. yani bir tas böğürtlenin üzerine 2 tatlı kaşığı limon suyu ve 2 tatlı kaşığı sulu kireç kaymağı* koyun ve biraz bekletin.

Ayrı bir tencerede 2 bardak elma konsantresini kaynatın. İçine bir tatlı kaşığı limon pektini (meyvelerin özlerinden elde edilen bir tür kıvam artırıcı)* ilave edin. Pektini bir bardakta hafif suyla açıp ilave ederseniz topaklaşmaz. Limon pektini yerine elma pektini* de kullanabilirsiniz. Ancak elma pektininin miktarı 2 çay kaşığı olmalı. Pektini eklediğiniz suyu çok hızlı bir şekilde karıştırarak 1-2 dakika iyice kaynatın. Daha sonra kireç kaymağında bekleyen böğürtlenleri de ekleyerek biraz daha kaynatın. Reçel sıcakken 2 parmak boşluk kalacak şekilde steril kavanoza doldurun. Kapağını kapatıp ters çevirin ve su dolu tencerenin içinde 10 dakika kaynatın. Not: Limon suyu uzun süre bozulmasını engelleyecektir.

***

* Sulu kireç kaymağı (CaCo 3)

Kireç kaymağını aktarlarda bulabilirsiniz. Sulu kireç kaymağı elde etmek için; 1 su bardağı suda yarım çay kaşığı kireç kaymağını karıştırın.

* Limon pektini nasıl yapılır?

10-15 adet limonun sarı kabuğu soyulup içindeki beyaz kısım rendelenir. Yaklaşık 0,227 gram oluyor. 4 çorba kaşığı limon suyu eklenir. 1 saat bekletilir. Yarım litre su eklenir. Yine 1 saat beklenir. 10 dakika kaynatılır. Sıkılarak tülbentten süzülür ve steril bir kavanoza konulur.

* Elma pektini nasıl yapılır?

2 buçuk kg yeşil ekşi elmanın kabukları soyulur, rendelenir. Elma kabukları, rendesi ve çekirdekleriyle beraber bir tencereye konur ve üzerini geçecek kadar su ile doldurulur. Suyun yarısı buharlaşıncaya kadar kaynatılır. Bir akşam bekletilerek tülbentten sıkmadan süzülür. Süzüntü jel kıvamına gelene kadar kaynatılır ve steril kavanoza konulur.

kaynak

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025