![]() |
|
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Reçelde şeker turşuda tuz kullanılmasında genel amaç tat vermesinin yanı sıra ortamdaki serbest halde bulunun suyu bağlı hala getirmektir. Yani ortamdaki su oranı azalır bu sayede zararlı mikroorganizmaların üremesi engellenir. Bu reçelin aktif su değeridir, ingilizcedeki adı ile actif water yani. Gıda laboratuarların da bir reçelde zararlı mikroorganizma arandığında ilk önce reçelin aw değerine bakılır. Çünkü bozucu etkenlerden biri olan mikroorganizmalar için yüksek aw değeri üremeleri için avantaj demektir. Velhasılı kelam şeker kullanmak aslında iyidir Sevgili Denizakvaryumu ![]() Elma suyunun aromatik ve renk olarak sorun çıkartacağını düşünüyorum... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|