agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-10-2009, 08:55   #11
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Karadut / Böğürtlen Reçeli

Yakında demişim ama ancak şimdi ekleyebiliyorum.
Biz karaduttan yaptık ama aynı tarif böğürtlen için de geçerli: Karadut toplanır. Bu oldukça zahmetli bir iştir ayrıca toplama işlemi bittiğinde mutlaka duş almanız gerekir öyle ellerinizi yıkamakla kurtulamazsınız. Benim size önerim elinize minik bir makas alıp ulaşabildiklerinizin saplarını makasla kesmenizdir.
Neyse 1 kg karaduta 2 kg şeker konulup bir gece bekletilir. Sabah olduğunda kaynatılır, reçel olduğunda bu ölçüye göre 1 çay kaşığı limon tuzu konulup 1-2 taşım daha getirilir. Reçeliniz hazır.
Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
  
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025