agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-05-2008, 10:09   #11
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Kiraz Reçeli

SARI KİRAZ REÇELİ
Bahçemden topladığım sarı kirazlarla reçel yaptım.
1 kilo sarı kiraz, 1 kilo şeker, 4-5 damla limon suyu
Kirazların çekirdeklerini çay kaşığının sapını veya küçük bir çengelli iğnenin arkasını kullanarak çıkarın. Kirazları derin bir tencereye koyun. Üzerine şekeri dökün. Ocağı yakmadan, bir süre (3-4 saat) şekerin kendi kendine erimesini bekleyin. Daha sonra ocağı yakın. Ağır ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Pişme sırasında reçelin üzerinde köpükler oluşacak. Bunları almayı unutmayın. Ocaktan indirmeden önce limon suyunu ekleyin. Bu koyulaşmasını sağlayacak. Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen sakagun : 26-05-2008 saat 21:04
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025