![]() |
|
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 8
|
Alıntı:
![]() Malzemeler 1 kg erik domates 7 su bardagi toz seker 2 su bardagi su 1 çay kasigi limon tuzu 1 paket vanilya 10 su bardagi kireç suyu Yapılışı: Kireçli suyunun hazırlanışı:12 su bardagı suya yumurta büyüklüğünde sönmemis kireç konur ve eritilir.5 saat bekleyen kirecli suyun kireci dibine çökünce yüzündeki su alınır. Domateslerin kabuklarini soyup cekirdeklerini cikartip kirecli suda 3 saat bekletelim.3 saat sonra kirecli suyun içinden cikartilan domatesler 2-3 defa normal su ile yikanir.Tencereye su ,seker konulur ve koyulasincaya kadar kaynatilir.Koyulasan serbete domatesler eklenir biraz kaynadiktan sonra limon tuzu ilave edilir.Koyulasincaya kadar kaynatilir.Koyulasan recel ocaktan alinir ve vanilya eklenir.Soguyunca kavanozlara doldurulur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|