agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-12-2010, 22:19   #1
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
NAR ŞURUBU

Şimdi size anlatacağım tarif,neredeyse nar kullanılan tüm yemeklerin,tatlıların,çorbaların,ve kokyellerin en temel malzemesi olabiliyor.

Taze nar suyunun kaynatılıp buharının uçurulması ve koyulaştırılması ile oluşturuluyor.

Bildiğimiz "nar ekşisi"ile pek alakası yok. Nar ekşisine sitrik asit katıldığından pekmez kıvamında kahve renkli ve ekşimsi oluyor.

Oysa tarifini vereceğim nar şurubu koyu kırmızı renkli,tatlı ve ekşi, olağanüstü sofistike lezzeti olan bir şuruptur.

Yapılışı :

Malzeme ( 2 bardak için)
4 bardak taze nar suyu

1_ Narları ikiye kesin,portakal sıkıcısından portakakal sıkar gibi sularını sıkın.

2_ Nar suyunu bir tencereye boşaltın ve yüksek ateşte kaynama noktasına getirip,ocağı orta ateşe alın.(kısın)
Ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak suyunu uçurup koyulaştırın. Yaklaşık 20 dakika sonra şurup koyulaşacaktır.

Hazır olup olmadığını anlamak için:
Bir metal kaşığı batırın, kaşığın tersi şurupla kaplanıp zor akıyorsa kıvam doğru demektir. Eğer hızlı akıyor ve kaşığı kaplamıyorsa kaynatmaya ve buharlaşmaya devam edin.

3- soğuduktan sonra kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatarak,buzdolabında muhafaza edin.

Not: Bu tarif Hürriyet Gazetesinden alıntıdır.

Ben yaptım,ekşi nar ile yapılıyor 6 aydır dolapta olduğu halde hiç bozulmadan kadı,halâ kullanıyorum.

Kullandığım yerler: Kuru patlıcan ve taze biber dolması
(etli ), kısır, çeşitli meyve kokteylleri, salatalarda.
Katkı maddesi olmadığı için tadı ve aroması kendine özel oluyor.
Afiyet olsun

(Sevgili Malina, ilk fırsatta nar reçelini de deneyeceğim. tarif için teşekkürler.)


Düzenleyen hozat : 14-12-2010 saat 00:39
hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2010, 11:10   #2
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Malina yazmasaydın hiç aklıma gelmezdi nardan reçel olabileceği. Dün gece 1 bardak nar suyuyla denemelik yaptım, müthiş bir şey oldu. Vişne, böğürtlen, ahududu karışımı bir şey. Rengi şahane, sunumu şahane. Herkese tavsiye ederim.

Name:  IMG_7632.JPG
Views: 10223
Size:  55.9 KB


Düzenleyen limon : 17-12-2010 saat 19:09
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025