![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
NAR ŞURUBU Şimdi size anlatacağım tarif,neredeyse nar kullanılan tüm yemeklerin,tatlıların,çorbaların,ve kokyellerin en temel malzemesi olabiliyor. Taze nar suyunun kaynatılıp buharının uçurulması ve koyulaştırılması ile oluşturuluyor. Bildiğimiz "nar ekşisi"ile pek alakası yok. Nar ekşisine sitrik asit katıldığından pekmez kıvamında kahve renkli ve ekşimsi oluyor. Oysa tarifini vereceğim nar şurubu koyu kırmızı renkli,tatlı ve ekşi, olağanüstü sofistike lezzeti olan bir şuruptur. Yapılışı : Malzeme ( 2 bardak için) 4 bardak taze nar suyu 1_ Narları ikiye kesin,portakal sıkıcısından portakakal sıkar gibi sularını sıkın. 2_ Nar suyunu bir tencereye boşaltın ve yüksek ateşte kaynama noktasına getirip,ocağı orta ateşe alın.(kısın) Ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak suyunu uçurup koyulaştırın. Yaklaşık 20 dakika sonra şurup koyulaşacaktır. Hazır olup olmadığını anlamak için: Bir metal kaşığı batırın, kaşığın tersi şurupla kaplanıp zor akıyorsa kıvam doğru demektir. Eğer hızlı akıyor ve kaşığı kaplamıyorsa kaynatmaya ve buharlaşmaya devam edin. 3- soğuduktan sonra kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatarak,buzdolabında muhafaza edin. Not: Bu tarif Hürriyet Gazetesinden alıntıdır. Ben yaptım,ekşi nar ile yapılıyor 6 aydır dolapta olduğu halde hiç bozulmadan kadı,halâ kullanıyorum. Kullandığım yerler: Kuru patlıcan ve taze biber dolması (etli ), kısır, çeşitli meyve kokteylleri, salatalarda. Katkı maddesi olmadığı için tadı ve aroması kendine özel oluyor. Afiyet olsun (Sevgili Malina, ilk fırsatta nar reçelini de deneyeceğim. tarif için teşekkürler.) Düzenleyen hozat : 14-12-2010 saat 00:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Malina yazmasaydın hiç aklıma gelmezdi nardan reçel olabileceği. Dün gece 1 bardak nar suyuyla denemelik yaptım, müthiş bir şey oldu. Vişne, böğürtlen, ahududu karışımı bir şey. Rengi şahane, sunumu şahane. Herkese tavsiye ederim. ![]() Düzenleyen limon : 17-12-2010 saat 19:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|