agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni75Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-09-2010, 18:39   #7
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,460
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk Mesajı Göster
çok güzel bir anlatım olmuş, elinize sağlık Sn Bahtiyar02

ben de birkaç bişey eklemek isterim izniniz olursa.
biz yukarıda belittiğiniz bidonlara ekleme aşamasını biraz değişik yaparız. 4e böldüğümüz domatesleri tuzu bu aşamada ekleyip bez poşetlere doldurur, yavaş yavaş suyunu da süzmesini bekleriz. 3-4 gün sonra hali hazırda suyu da nispeten süzülmüş olarak elde ettiğimiz domatesleri süzgeçten geçirir ve güneşe koyarız. eğer tuzda bekletme aşamasında suyu yeterince süzülmemiş ise o zaman önce kaynatır sonra tepside güneşe alırız.
Sevgili ilksenozturk;
Çok teşekkür ederim.Sevgili malina'ın dediği gibi tamamen güneşten yararlanarakta salçalar yapılıyor.Bizde özellikle acı biber salçası halen bu yöntemle yapılır.
Saygılar

mrduran beğendi.
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025