agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni75Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-09-2012, 14:52   #1
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hepgül Mesajı Göster
Güneşte sürekli üzeri açıkmı bekletiliyor? İçine toz, sinek, böcek düşmüyormu?

Veya içine birşeylerin düşmesi sorun değilmi? Salça yaparken içine birşeyler düşmesi normal normal dert değil onları toplayıp alır atarsın demekmi gerekiyor?

Yıllardır bu işleri yapan dostlar beni hoş görsünler. Ben daha önce hiç salça yapmadım. İlk defa niyet ediyorum. Güneşte bekletmek yoksa kaynatmakmı

aslında karar veremedim?
İkiside zahmetli oluyor. Ateşte pişirmek çok fazla yapıyorsanız bir gününüzü alıyor. Ve temiz bir şekilde kavonozunuza koyuyorsnuz. Tabi bunun öncesinde domateslerinizi püre haline getirmeniz gerekiyor. Çorumda dururken püre olmuş malzemeyi kalınca bir bez çuvala koyup suyunun süzülmesini bekliyorlar bir gün. Böylece hem daha çabuk kaynıyor hem de ateşten tasarruf ediyorsunuz.
Güneşte pişirmek içinde aynı yöntemi uygulayabiliriz suyu akmış domatesleri geniş bir tepsiye koyup güneşe koymak yeterli olur sanırım. Börtü böceğe gelince de bu salçanın olmazsa olmazı. Alıp atarsınız ama suyu alınmamış salçaya çok düşer sinek bunu iyice tespit ettim.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025