agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni75Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-07-2012, 22:10   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-07-2012
Şehir: mersin
Mesajlar: 5
Merhaba sevgili arkadaşlar
çoktandır ilgilenen olmamış ama malum salça zamanı
Biz salçayı güneşte kurutarak yaparız aşamalarını birde ben yazayım dedim.
domatesleri yıkayıp ikiye böleriz bir bidonun içine koyarız üzerine bir dolu avuç kaya tuzu atarız 2-3 gün güneşte bekletiriz.
püfffff noktası;

eğer ekşi olmasını istemiyorsanız 2-3 gün bekledikten sonra bidonun dibinde bir su birikir domatesler suyun üstüne çıkar. işte bu suyu bidonun kapağını gevşetip yan çevirip dökünce bu salçanın tadına doyum olmaz ekmeğine sür ye
daha sonra elle güzelce ezilir süzgeçten geçirilir.
kalınca bir naylondan bir küçük havuz hazırlanır etrafına tahtalarla hazırlanır.
içine dökülür süzülen domates. arasıra karıştırılır kıvama gelince kavanoza doldurulur.
afiyet olsun

toprak, mrduran ve Sudenur beğendi.
yçelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025