![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
Şehir: Salihli-Manisa
Mesajlar: 192
|
1 su bardağı cevizi kabuklarını soymadan (tarifte 8 gün tutun demiş)15 gün beklettim eridi.Kireçli suda bekletmekte fayda etmedi,attım.1 .denemem başarısız.2. denemede bu sayfada verilen tarifi uyguladım.Kabuklarını soydum.Yaklaşık 15-16 beklettim suda.Birinin tadına baktım.Gayet iyiydi.Şurupladım.Yalnız mutlaka kürdanla delinmesi gerekiyor.Çünkü şurup içine işlemiyor. Kabuklarını soyduğum için galiba hiç ama hiç ceviz kokusu yok.Ceviz bulursam. 3. denememi bendeki tarife uygun yapacağım.Ki yaparsam sonucu yine paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
|
binbir zahmetle yaptığım reçelim kavanoza çıkarınca şekerlendi.kaderime razı olmaya hazırlanırken annem imdadıma yetişti,meğer püf noktası varmış;kavanozun üstüne kaynar halde 1 yemek kaşığı su ekleyince yukarıdan aşağıya doğru bütün şekeri eritti. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
|
Çok güzeel bir bilgi vermiş oldunuz. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
|
Bu yıl ben de ceviz reçeli yapmaya soyundum. Haziran sonu topladığımız cevizleri ben kazıdım,arkadaşım da kendininkileri soyarak denedi. 15 gün suyu değiştirilerek bekledi,kirece yattı,haşlandı.Buraya kadar klasik süreç. Devamında ben 2 tarifte gördüğüm üzere yapıyorum.Yani önceşeker ve su kaynadı. Kıvamlandırılan şerbet kaynarken içine delinmiş cevizler atıldı ve altı kapatıldı. Şimdi tencerede soğuması bekleniyor. İyice soğuyunca cevizler tencereden alınıp süzülecek,şerbet tekrar kaynayınca yine içine atıp,altı kapatılıp soüğutulacak. Bu işlem 7 kez tekrarlanacak . Bu işlem herhalde 2günü bulur. Sonucu henüz bilemiyorum. İyi olacağını umuyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|