agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2012, 11:23   #1
Ağaç Dostu
 
ayseldeniz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2011
Şehir: Salihli-Manisa
Mesajlar: 192
1 su bardağı cevizi kabuklarını soymadan (tarifte 8 gün tutun demiş)15 gün beklettim eridi.Kireçli suda bekletmekte fayda etmedi,attım.1 .denemem başarısız.2. denemede bu sayfada verilen tarifi uyguladım.Kabuklarını soydum.Yaklaşık 15-16 beklettim suda.Birinin tadına baktım.Gayet iyiydi.Şurupladım.Yalnız mutlaka kürdanla delinmesi gerekiyor.Çünkü şurup içine işlemiyor. Kabuklarını soyduğum için galiba hiç ama hiç ceviz kokusu yok.Ceviz bulursam. 3. denememi bendeki tarife uygun yapacağım.Ki yaparsam sonucu yine paylaşırım.

ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 10:54   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
binbir zahmetle yaptığım reçelim kavanoza çıkarınca şekerlendi.kaderime razı olmaya hazırlanırken annem imdadıma yetişti,meğer püf noktası varmış;kavanozun üstüne kaynar halde 1 yemek kaşığı su ekleyince yukarıdan aşağıya doğru bütün şekeri eritti.

abahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2015, 14:48   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abahcivan Mesajı Göster
binbir zahmetle yaptığım reçelim kavanoza çıkarınca şekerlendi.kaderime razı olmaya hazırlanırken annem imdadıma yetişti,meğer püf noktası varmış;kavanozun üstüne kaynar halde 1 yemek kaşığı su ekleyince yukarıdan aşağıya doğru bütün şekeri eritti.
Çok güzeel bir bilgi vermiş oldunuz. Teşekkür ederim.

umayana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2015, 14:46   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
Bu yıl ben de ceviz reçeli yapmaya soyundum. Haziran sonu topladığımız cevizleri ben kazıdım,arkadaşım da kendininkileri soyarak denedi. 15 gün suyu değiştirilerek bekledi,kirece yattı,haşlandı.Buraya kadar klasik süreç. Devamında ben 2 tarifte gördüğüm üzere yapıyorum.Yani önceşeker ve su kaynadı. Kıvamlandırılan şerbet kaynarken içine delinmiş cevizler atıldı ve altı kapatıldı. Şimdi tencerede soğuması bekleniyor. İyice soğuyunca cevizler tencereden alınıp süzülecek,şerbet tekrar kaynayınca yine içine atıp,altı kapatılıp soüğutulacak. Bu işlem 7 kez tekrarlanacak . Bu işlem herhalde 2günü bulur. Sonucu henüz bilemiyorum. İyi olacağını umuyorum.

umayana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025