agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kediler (https://www.agaclar.net/forum/kediler/)
-   -   Ailemizin dört ayaklı üyeleri: Kediler (https://www.agaclar.net/forum/kediler/21448.htm)

güzel İzmirim 11-03-2011 21:29

Sayın doğa-dostu merhabalar, yumak çok şirin çok güzel.Maşallah diyerek kocaman nazar
boncuklu öpüyorum onu. Hayvanları çok seviyorum, onlarsız hayat tatsız tuzsuz olurdu
herhalde.Size kızınızla mutlu, sağlıklı ömür diliyorum. Sevgilerimle..

agozce 11-03-2011 23:55

Ne güzel bir haber. Seni kutlarım.

Ama...yıkamak kediler için çok zararlı. Onların derilerinde koruyucu bir madde varmış. Yıkayınca o madde gidiyor. Çok çabuk hastalanıyorlar. Zaten evdeki bir kediyi yıkamaya gerek yok. Onlar kendisini fazlası ile tmizliyor. Dillerinde-tükrüklerinde antiseptik bir madde var. Kendilerini dezenfekte ediyorlar.

Uzun ömürlü olmasını istiyorsan doğalarına aykırı davranma. Zaten suyu hiç sevmezler.

Tubay 12-03-2011 15:42

Güzel İzmirlim,sizi anlıyorum, bizlerde kendi çapımızda bu soğuk havalarda sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışıyoruz.Kuytu köşelere karton koliler,içine eski bataniye vs. koyup önlerine yemek artıklarını bırakıyoruz.Çevremize, elimizden geldiğince bu tarz uygulamalar yapmaları için duyurular yapıyoruz.

kasabalı 12-03-2011 19:57

Merhaba arkadaşlar;
İnsanları anlayamıyorum sokakta kedi beslediğimiz için komşular ile tartışıyoruz kimsede hayvan sevgisi kalmamış.

güzel İzmirim 13-03-2011 00:23

Sevgili Dostlar Merhabalar;
Bizim buralarda etinden, sütünden, tüyünden yararlanılmayan hayvan besleyen bir elin
parmaklarını geçmez. Evin içinde kedi köpek besleyenin evine gitmez, küçük görür dedi
kodusunu yaparlar. Şimdi oturduğum sitede sekiz yıldır neler yaşadım, neler gördüm
ne hakaretler duydum bilemezsiniz. Kapıma kaçkere zabıta- polis dayandı. Kedi fobisi
olan iki kat üstte oturan, kedi yavrusunun balkonda güneşlenmek için yattığını görüp
kaç defa şikayet etti. Kapımı yıllarca bir iki komşu dışında açan olmadı. Aynı katta, altı
daire komşudan sadece biri geldi o' nununla yıllardır çok iyi komşuyum.
Sayın kasabalı, insanlar insan bile istemez oldu evlerine. Misafirliğe bile iki gün önceden
telefon edip randevu alıp gider olduk, değilki temelli kalıcak hayvanın tüyü mamasıyla
uğraşmak. Neyse biz yolumuza, hayatımıza devam edelim. Biz insanlarıda, hayvanlarıda,
bitkileride çok seviyoruz. Bu dünya hepimizin, paylaşmamız gerektiğine inanıyorum.
Hiç kimsenin dediği değil, kendi düşüncem önemlidir. SEVGİLER SAYGILAR....

doga-dostu 13-03-2011 09:25

ama yıkamazsam uzun süre gri oluyor beyaz kedi başka renk olsa neyse.ayda 1 yıkıyoruz zaten

Sûz-i Dilârâ 13-03-2011 14:22

Biz de geçenlerde bir komşumla çok kötü tartıştık, daha doğrusu ben onunla değil de o benle. Ağzına geleni saydı, bir insan olarak onun adına çok utandım, boğazıma bir yumruk tıkandı ama kendime değil onun haline üzüldüğümden. Bana ne tehditler savurdu bahçede köpeğe ve yeni doğmuş iki yavrusuna bakıyorum diye. Sanki kendisine sırtında taşıtıyorum veya taş atıyor kolu yoruluyor. Allah'tan diğer komşularımın hepsi bana destek çıkıyor, evlerinde ne kadar atık ekmek, tavuk, et, kemik oluyor atmıyorlar biriktirip bana veriyorlar (eskiden böyle yapmazlardı, zamanla anlata anlata, bir de çocuklarını kendi çocuğum gibi seviyorum, gönüllerini fethettim :)) sokak köpeklerine, kuşlara bir sürü yemek çıkıyor.

Onlara canlılar arasında ayrım yapmamayı, hepimizin can taşıdığını, gücü olanın olmayana yardım etmesi gerektiğini, Peygamberimizin komşusu açken tok yatanın bizden değil dediğini, burda komşudan kastedilenin sadece insan olmadığını çevremizde bizimle birlikte yaşayan bütün canlıların buna dahil olduğunu anlatıyorum.

Çöplüklerde bir deri bir kemik kalmış zavallı köpekler yemek ararken bizim evlerimizde tıka basa yemek yeme hakkımızın olmadığını yemeğin artığını olsun onlarla paylaşmamız gerektiğini söylüyorum. Ve en sonunda da "Merhamet etmeyene merhamet edilmez" diyorum burdaki merhametin de kuru kuruya bir hissiyat değil insanı harekete geçiren, bir şeyler yaptırabilen merhamet olduğundan bahsediyorum. Böyle böyle 3 yıldır anlat anlat bu aşamalara geldim.

Televizyonlarda bazı "show" ve dinî içerikli programlar da bu anlattıklarımı destekleyince bir oh çekip derin nefes alıyorum. En azından insanlarda hayvanlara karşı farkındalık sağlanıyor ve destek olmasalar bile en azından köstek olmuyorlar, bir şeyler yapmaya çalışanları huzursuz etmiyorlar.

Benim komşularım da bize oturmaya gelmiyorlar, ama küçük bebekleri olduğu için kedi tüyünden çekindiklerinden yoksa gelecekler. Ben onlara gidiyorum, arada bir fikirleri tazelemek gerekiyor :)

Anlayacağınız ben de çok çektim hâlâ da çekiyorum, ama olsun diyorum, bir kişi bile kazansam kârdır. Eşim eskiden çok karşı çıkardı sonra beslediğim yavru köpeklerin yanına götürdüm bir gün, o gün bu gün kasaplardan kendi eliyle atık et, kemik satın alır :) Kedicikler bizi sabahın dördünde uyandırmasa, arada internet kablosunu çekiştirip bağlantıyı koparmasalar evdeki varlıklarından hiç rahatsız değil :)

İçim çok dolu, yaz yaz bitmez böyle olunca konu bütünlüğü de olmuyor, dağınık yazıyorum kusura bakmayın ama ne yapayım. :(

Sûz-i Dilârâ 13-03-2011 14:31

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güzel İzmirim (Mesaj 763868)

Tekir' in hikayesini sayın Tubay ve sayın Suz-i Dilara'nın yazılarını okuyunca paylaştım.
Daha önce duygu sömürüsü olucak gibi gelmişti bana.

Lütfen duygu sömürüsü gibi düşünmeyin, çekinmeden yazın, fotoğrafları paylaşın, burda paylaşılan her hikâye belki bir kalbi harekete geçirir.

Biz de onun için rastladığımız, iyileştirdiğimiz, baktığımız bütün hayvancıkların hikâyelerini burda paylaşıyoruz. :))

O kadar anlattıktan sonra sizi bizimkilerle tanıştırayım, siyah beyaz yavru olan köpek; Tokmak, kahverengi olanı Tosun, kedilerden siyah olanı Didem Hacer, büyük beyaz olanı Üçgen, anne köpeğin adı da Tin Tin :))

agozce 13-03-2011 19:28

Yılda bir kez bile fazla. O kendisini temizler, merak etme.

Tubay 25-03-2011 10:12

Bu şirinleri kim sevmez anlıyamıyorum.Anlamakta istemiyorum zaten.Anlamadığım için sanırım baskılarımı sürdürmeye, inatla apartman bahçesini doldurmaya devam ediyorum :)

malbman 25-03-2011 10:55

Sevgili dostlar, sizi hala daha anlamamakta ısrar eden sözde insanlara şu videoyu bir kaç kez izlemelerini tavsiye edin. Belki insanlıklarından bir parça da olsa utanırlar.

Güzin Çakar 25-03-2011 20:47

Sayın malbman, siz o sözde insanların bu video'ya bizim gözümüzle bakıp, insanlığından utanabileceklerine gerçekten inanıyormusunuz? Kendinden başka canlıyı düşünmeyenlerin diğer insanları da,hatta kendi çocuklarını bile sevdiklerinden emin değilim.

malbman 25-03-2011 21:14

Ne bileyim. Bir umut işte demiştim. Hani içlerinde insanlığın zerresi de olsa kalmış olan varsa, belki bir göz atmayı düşünür umuduydu benimki. Ama sanırım siz haklısınız sayın gçakar.

Güzin Çakar 26-03-2011 22:18

Yeni üye olsam da Ağaçlar.net, bitkilerle ilgili sık sık uğradığım bir siteydi. Sizleri üye olduktan sonra buldum.Tek tek isim yazamayacağım ama, bu üç sayfadaki kalpleri sevgi ve merhamet dolu üyeleri,sizleri çok sevdim.Burada sizlerle olmak için,ben bu siteye bir değil, bin kez üye olurum. Hepinize yüreğiniz kadar sıcacık sevgilerimi yolluyorum.

İnci Akalp 02-04-2011 17:43

5 Eklenti(ler)
Sevgili Arkadaşlar,

Hayvanları ve bitkileri seven insanlarla birarada olmak ne güzel bir duygu.. Hepinizi candan selamlıyorum. Benim Boncuk ve Bobi'nin dostlukları da görülmeye değer.Paylaşmak istedim.

çok sevgiler

fahriye07 04-04-2011 07:03

Maşallah insanlığa en büyük dersi onlar gösteriyor merhametsiz ,anlayışsız ,geçimsiz,insanlara çok güzel bir örnek .Bence sizin sevecen davranışınız bu dostluğu ortaya çıkarmış sizi kutlarım.

İnci Akalp 04-04-2011 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriye07 (Mesaj 779298)
Maşallah insanlığa en büyük dersi onlar gösteriyor merhametsiz ,anlayışsız ,geçimsiz,insanlara çok güzel bir örnek .Bence sizin sevecen davranışınız bu dostluğu ortaya çıkarmış sizi kutlarım.

Sanırım cevabınız benim gönderdiğim resimler için.. çok teşekkür ederim..

macuroğlu 11-04-2011 20:12

boncuğun yavruları

4 Eklenti(ler)
bizim bahçenin maskotu boncuk dün gece üç yavrusu oldu ama sabaha karşı yavrulardan birini yimiş :( ama çok şekerler

malbman 11-04-2011 20:43

Kedi yavrusunu yemez diye biliyorum ben. Yanlışlık olmasın?

Beymen 11-04-2011 20:55

Hiç bir dişi canlı yavrusunu yemez..bazı ölü yavruların çok nadir olarak yenildiği görülmüştür..sizin yavru kedi yaa ölü doğmuş **** başka bir erkek kedi tarafından öldürlmüş ki erkek kedilerin yavru kedileri boğduğu nu duymuştum.. sizin anne kedide çok acıktığı için ölü yavrusunu yemiş olabilir..kedinizi aç bırakmayınız..)

bernacyhn 11-04-2011 21:54

Doğanın güçsüzlüğü güce çevirme yöntemi. Bu olay karıncalarda da aynıdır. Anne karınca gelecek yavrular için güç toplamak adına aç kaldığı zamanlarda kendi yumurtalarını yer. Umarım anne kediniz ve yavruları sağlıklı ve uzun ömürlü olurlar.

macuroğlu 11-04-2011 22:16

yok hayır aç bırakmadık yavru il 5 dakiika canlı idi

elek 11-04-2011 22:26

Ben kedilerin güçsüz, yaşamayacak yavrularını yediklerini biliyorum.Biraz kötü bir benzetme olacak belki ama "çöpe gitmesin" diye düşünürlermiş gibi..

Yavruları sürekli gözlemleyin, içsinler diye sakın yağlı süt vermeyin. Özellikle gözlerinde çapaklanma oluşuyor mu dikkat edin, anneleri temizler genelde ama durmuyorsa veterinerden ilaç ya da veterinere ulaşamazsanız soğutulmuş çaya batırdığınız pamukla temizleyin. Bir de o kutunun içine eski kazak battaniye filan koysanız daha iyi olacak, havalar hala soğuk..

doga-dostu 05-05-2011 14:59

5 Eklenti(ler)
teşekkür ederim yıkamamaya gayret ediyorum ama bakkondaki çiçekler sayesinnde patileri simsiyah oluyor...
:)

lale607 05-05-2011 18:07

çok tatlıymış. bende kedileri çok seviyorum, beslemekte istiyorum ama 5 yaşında ikiz çocuklarım var. onların peşinde koşturmaktan kediye sıra gelmiyor. inşallah ileride olur.

cartel 12-05-2011 23:30

benim biricik aslanım

1 Eklenti(ler)
Daha sekiz haftalıken maşalahsı var. Şuan 3 kıloyu aşkın.
Çok akıllıdır.. ne zaman çağrırsam yanıma gelir koşa koşa. :D

athena -asena 25-05-2011 21:56

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 681162)
buda benim van kedisi yeni yavrusuyla beraber . yavrunun daha ismini de koymadık annesi fındık tı yavrusunun da ismini yakın biz zaman da koyarız.

Aradan geçen dokuz ay sonra bizim van kedisi tekrar doğurdu bu sefer 3 tane, geçen seneki yavrusu da doğurdu bu sene yavrulardan bahçede bitkilerim sağ kalırlarsa çok iyi.

Tubay 17-06-2011 15:22

Bunlar çok güzeller.Hepsine sizmi bakıyorsunuz ?

athena -asena 21-06-2011 23:09

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tubay (Mesaj 824029)
Bunlar çok güzeller.Hepsine sizmi bakıyorsunuz ?

Evet ben bakıyorum geçen sene annelerini bırakamadım bu sene 4 yavru daha oldu bahçedeki bitkilerede çok zarar veriyorlar ama çok sevimliler.

Cumhur Tonba 21-06-2011 23:24

Çok harika ve çok çok sevimliler.

Satı Uğurtan 21-06-2011 23:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 826161)
Evet ben bakıyorum geçen sene annelerini bırakamadım bu sene 4 yavru daha oldu bahçedeki bitkilerede çok zarar veriyorlar ama çok sevimliler.

Çok güzeller, bayıldım dünya tatlısı bunlar ya:)

athena -asena 21-06-2011 23:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 826177)
Çok harika ve çok çok sevimliler.

Teşekkürler.

athena -asena 21-06-2011 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 826184)
Çok güzeller, bayıldım dünya tatlısı bunlar ya:)

Teşekkürler.

ahmetihsan 03-07-2011 19:55

Merhabalar; bende kedileri çooooook seviyorum. Daha önce aynı sayın doğa dostununkinin aynısı bir erkek kedim vardı. :( Evde besliyordum. Kimliği vardı. Tüm kontrolleri yapılıyordu. Fakaaaaaat mart ayı geldiğinde dışarı çıkmak için deli oluyordu.Sokak kapısının başından ayrılmıyordu. Miyavlamasına dayanamadım çıkardım dışarıya. İki gün sonra eve yanında beyaz bir dişi kediyle gelmez mi!! :))))) onuda aldım eve. Tuvaletin birini ona tahsis ettim. Tuvaleti gelince gidiyor tuvaletini yapıyordu. :) Dışarıya alıştılar tekrar saldım. Bir daha dönmedi!!! :(((((( Bende sadece kimliği kaldı. Birisinin aldığını duydum.Araştırdım bulamadım :(((( Aslında boyunluğunda telefon numarası falan vardı!!. İnşallah alan kişi iyi bakıyordur.. Tekrar bir kedi alamadım o zamanlar küçük kızım için iyi olmayacağını söylediler.. Hala kedi hasretim devam ediyor. Sizlerle paylaşmak istedim. :)

ahmetihsan 03-07-2011 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale607 (Mesaj 798631)
çok tatlıymış. bende kedileri çok seviyorum, beslemekte istiyorum ama 5 yaşında ikiz çocuklarım var. onların peşinde koşturmaktan kediye sıra gelmiyor. inşallah ileride olur.

Sayın Lale607 , çocuklar ergenlik çağına gelinceye kadar eve kedi almayınız. Duyduğuma göre bilhassa kız çocuklarının gelecek yaşamları için tehlike arzediyormuş. Kısırlık yaptığını duymuştum. Bende o yüzden kedi alamıyorum eve. Dışarda gördüğüm her kediye ilgi gösteririm. Benide severler :)))

merkürvenüs 03-07-2011 23:15

Sn. Ahmetihsan eminmisiniz ben veterinerlerden asla böyle birşey duymadım? kulaktan dolma birşey olmasın? kızı olan birçok arkadaşımın kedisi var ve veterinere götürülüyor ama hehangi bir veterinerden böyle bir uyarı olduğunu hiç duymadım. Bunlar insanları hayvanlardan soğutmak için söylenmiş sözler gibime geliyor!!!!!!

merkürvenüs 03-07-2011 23:23

Ayrıca bilmelisiniz ki eve alınan kedileri 7-8 aylık olduktan sonra biyolojik yapıları gereği çiftleşme isteklerinden dolayı evde tutmak çok zor ve kısırlaştırılmaları gerekiyor. Sokak kedileriyle oldukça çok uğraşan ve evimde enaz 20-25 kediyi sağlık durumlarından dolayı misafir eden ve 10 dan fazla sokak kedisini kısırlaştıran biri olarak ev kedilerinin o şekilde sokağa bırakılmasına çok üzülüyorum ve yaşama şansları gerçekten çok düşük oluyor, umarım sizin kediniz şartlara uyum sağlayabilmiştir.

ahmetihsan 04-07-2011 12:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merkürvenüs (Mesaj 831114)
Sn. Ahmetihsan eminmisiniz ben veterinerlerden asla böyle birşey duymadım? kulaktan dolma birşey olmasın? kızı olan birçok arkadaşımın kedisi var ve veterinere götürülüyor ama hehangi bir veterinerden böyle bir uyarı olduğunu hiç duymadım. Bunlar insanları hayvanlardan soğutmak için söylenmiş sözler gibime geliyor!!!!!!

Sn merkürvenüs; belirttiğim gibi sadece bir duyum benim söylediğim, bilimsel olarak uzmanlardan bilgi almak gerekir ******. Her türlü riskine rağmen yine çoooook seviyorum kedileri. Yanlız tüyleri vücuda girerek kist oluşturduğu bir gerçek. Bakımlarının iyi yapılması gerekir. Herşeye rağmen gerçek kedi severler asla hayvanlardan soğumaz . Siz üzülmeyin!!. Teşekkürler.

ahmetihsan 04-07-2011 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merkürvenüs (Mesaj 831122)
Ayrıca bilmelisiniz ki eve alınan kedileri 7-8 aylık olduktan sonra biyolojik yapıları gereği çiftleşme isteklerinden dolayı evde tutmak çok zor ve kısırlaştırılmaları gerekiyor. Sokak kedileriyle oldukça çok uğraşan ve evimde enaz 20-25 kediyi sağlık durumlarından dolayı misafir eden ve 10 dan fazla sokak kedisini kısırlaştıran biri olarak ev kedilerinin o şekilde sokağa bırakılmasına çok üzülüyorum ve yaşama şansları gerçekten çok düşük oluyor, umarım sizin kediniz şartlara uyum sağlayabilmiştir.

Sn merkürvenüs; haklısınız bende evde tutamadığım için dışarı çıkmasına izin vermiştim. Ama eminim yine bir kişi evinde bakıyordur. İzini bulamadım. Ben hayvanların kısırlaştırılmasından yana değilim. Bir canlının uzvunun çalışamaz hale getirilmesi bana mantıklı gelmiyor. Tüm ihtiyaçları karşılandığında kısırlaştırmak gerekmez diye düşünüyorum. Üremelerine engel olmak onların haklarını gasp etmek değil mi sizce?? Yorumlarınız için teşekkürler.

ahmetihsan 04-07-2011 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doga-dostu (Mesaj 798506)
teşekkür ederim yıkamamaya gayret ediyorum ama bakkondaki çiçekler sayesinnde patileri simsiyah oluyor...
:)

Sn doga-dostu; kedinizin cinsi sanırım Ankara Kedisi değil mi?? Lütfen kedinizin cinsini belirtirmisiniz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025