![]() |
çok güzel bir fotoğraf sn Tuta. ne güzel bir poz yakalamışsınız. Maşalah onlara da:)
|
Sayın TUTA, ödüllük bir fotoğraf olmuş.
|
Kedilerim
1 Eklenti(ler)
Tutun kaçıyor
|
1 Eklenti(ler)
uyandırmaya kıyamadım
|
1 Eklenti(ler)
Bana dargınlar
|
Sevgili Pisi Aramızda Değil Artık
1 Eklenti(ler)
Kedimiz Pisi vahşi insanlar tarafından dövüldü.Günlerce acı çekti, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Bir kedinin, hayatımda bu kadar büyük bir yeri olduğunu kaybedince anladım.Eşim ve ben günlerce kendimize gelemedik.Eve girmek dahi istemedik.. O sadece bizim değil çevremizdeki tüm insanların sevgilisiydi.Mahalledeki kocaman amcaların bile ağladığına tanık oldum.Günlerce evimiz insanlarla doldu taştı.Şunu anladım ki Pisi herkes için insan kadar değerli bir dostmuş. Pisi sayesinde daha önce kedilerden nefret eden,evde hayvan beslemeye karşı olan,birçok arkadaşımız sokaktan kedi edindi.Çevrelerinde yaşayan tüm canlılara karşı daha duyarlı olmaya başladılar. Üzerinden iki aygeçti.Ama hala düşündükçe içim acıyor.Belki yaşlanarak ölseydi bu kadar yaralayıcı olmazdı. Bir daha kedi beslemem diyordum ama sokaktaki bir yavruyu hasta görünce dayanamadım.Onu daha sonra anlatacağım. Sevgili Pisi'nin en son çekilmiş resimlerinden biri.Ne kadar güzel değilmi ? |
Sayın Tubay okuyunca sinirlerim bozuldu ne isterler böyle güzel, ağzı var dili yok masumlardan bilmiyorum.Yeni dostunuzla huzurlu mutlu bir yaşam diliyorum.
|
Başlıkta yeni mesaj var diye görünce herhalde yeni halini göreceğiz diye hemen sayfayı açtım, resmi gördüm, mutlu oldum ama üstünde yazanları okuyunca... 15 dk kendime gelemedim inanın, Allah'ından bulsun bu insan müsveddeleri!! Bunlara bir tokat atsan insan yerine koyup da seni suçlu bulurlar karakolda mahkemede...
İlahi adalet varsa eğer sayın Tubay, hiç merak etmeyin yanlarına kalmaz bu.. Yapanları tespit ettiyseniz mutlaka şikayet edin, en azından para cezası var, prosedür-soruşturma vs. sonucu ceza almalarını sağlayamasanız bile en azından gözlerini korkutmuş olursunuz. |
1 Eklenti(ler)
Önce kaza olduğuna inanmak istedim ama daha öncede aynı şekilde arka kısmına tekme atılarak yaralamışlardı.Mahalledekiler üç çocuğun sürekli olarak pisiyi sıkıştırdığını görmüştü.Olaydan sonra çocukları gören dostlarımız,durdurup sormayı denemişler ama çocuklar kaçmışlar.Bizim mahallenin çocukları değillermiş
Pisiyi sokağa bırakmak istemiyordum ama evde yanlız kalınca çok kötü oluyordu.Hem mahalledeki herkesin sevgilisi olduğundan,sabahları tüm esnafa günaydın demezse,herkes telefonla beni arayıp niye gelmediğini soruyordu.Birkez olsun caddeye çıktığını görmedik.Mahalle sınırlarını çok iyi bilirdi.Asla uzaklaşmazdı.Çocuklarla oynamayı seviyordu.Kazara canını yaksalar bile birkez olsun tırmalamamıştır.Hatta bir keresinde bir yaşındaki bir bebek onu oyuncak gibi kuyruğundan çekip tüylerini yolmuş,parmağını gözüne sokmuştu;) biz panikle olaya müdahale edelim demiştik ama garibim canı yanmasına rağmen, kendini bebeğin ellerinden kurtardıktan sonra, bebeğin ellerine bulaşan tüyleri yalayıp temizlemişti;) Fotoğraf, eşimle televizyon izlerlerken filmin 10.dakikasından sonraki halleri;) |
Sayın Tubay,
Ben de aynen sayın Rlrk gibi, hem kedinizin halini sormak ve varsa yeni fotoğraflarını görmek için geldim. Fakat acı haber. İnanın çok üzüldüm. Bunu bir dostunu kaybeden insanlar çok iyi anlar. Bu acıyı unutmak istiyorsanız lütfen sahipsiz bir kedi daha sahiplenin. Böylesine bir acıya bir daha dayanamam demeyin. Sevgiler, saygılar. |
Cumhur bey, aynen dediğiniz gibi yaptım.Biraz zaman geçtikten sonra bakıma muhtaç bir yavru edindim.Adı çinçin.Başlarda çok zorlandım.Pisi o kadar akıllı ve uyumluydu ki beni hiç yormazdı.Çin çin ise tam bir baş belası :)
|
Çim Çin ile de iyi anlaşacağınıza eminim. Baş belası olması iyi. Kendini daha iyi korur.
|
Sevgili Tubay, böyle durumlarda insan ne diyeceğini şaşırıyor gerçekten. O çok cici bir kediymiş ve hep öyle kalacak. Lütfen üzülmemeye çalışın, ölümünü değil de şirinliklerini hatırlayın hep. Hayat bu, ölüm her canlı için bir son ama ne olur üzülmemeye çalışın. Çinçin yerini dolduramaz belki Pisi'nin ancak böyle bir sevgiye nail olduğunuz için ne kadar şanslı olduğunuzu unutmayın.
|
Söyleyecek bir şey bulamıyorum resmen şok oldum.
|
Arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ederim.
|
merhaba arkadaşlar benimde 2 kızım var pati ve lily çok iyi anlaşıyorlar, eşim bir gün iş yeride yavru muhabbetkuşu bulmuş evimize getirdi ,biz tedirgin olduk kediler ve kuş aynı evde olamaz diye düşünüyorduk ki kızlarım kuşumuzu adı paşa çok sevdi asla hiç bir şey yapmıyorlar paşa ve kızlarımız yan yan oynuyorlar kafesin kapısı daima açık paşa istediği zaman içeri dışarı çıkıyor,onları baş başa koyup çarşıya pazara gidiyoruz hiç korkumuz yok asla zarar vermiyorlar kızlarım pencereden dışardaki kuşları görünce çıldırıyolar bizde anlamadık her kes nasıl olur öyle paşamızla 9 aydır beraberiz bence insanlara güzel bir ders veriyorlar anlaşarak
sizler ne dersiniz? |
Fahriye07 ne mutlu size :)
|
Ve Çinçin
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafta çok sevimli görünebilir,ama sakın aldanmayın:psadece uyurken böyle mahsum.
Çinçini ilk bulduğumuzda çok kötü durumdaydı,kulağından bir kene çıkardım,pirelerini temizledim.İlk aşılarında, fazla paraziti olduğundan günlerce bağırsak problemi yaşadı.Ama ilk günden beri ne kadar hasta olursa olsun yedi yedi yedi...;)Doyuramıyoruz Şu an tam bir canavar.Her gün evden çıkarken ortalığı kontrol edip, bana sorun çıkaracağı her şeyi yok ediyorum.Ama o akşama mutlaka bir süpriz hazırlamış oluyor.Kırıyor,döküyor,dağıtıyor,parçalıyor;) Ben hayatımda ilk defa bir kedinin kendini sevdirmediğini görüyorum.Sadece kulağını kaşıtmak için geliyor işi bitincede kaçıyor.Sürekli savunma halinde korku içinde yaşıyoruz,durup dururken üzerimize uçuyor ısırıp tırmalıyor.Oyun oynarken bize verdiği yaraları görseniz nasıl bir piskopatla yaşadığımızı anlardınız.Uyumak için bazen eşimin omzunu kullanıyor.Kuş gibi kafasını omuzdan aşağı sarkıtıp uyuyor.Sadece sabahları bizi ilk gördüğünde dudaklarını uzatıp öpücük yapıyor.Çünkü mama saati olduğunu biliyor.Arkadaşlarımız''can güvenliğimiz yok biz size gelmeyiz''diyorlar:p |
http://img573.imageshack.us/i/s6003883.jpg/
http://img198.imageshack.us/i/img00101bw.jpg/ http://img809.imageshack.us/i/s6001094.jpg/ http://img23.imageshack.us/i/eresm.jpg/ http://img97.imageshack.us/i/s6003250.jpg/ http://img6.imageshack.us/i/s6005705k.jpg/ Pati;tekir olan Lily : Beyaz olan Paşa: kuşumuz Ve onlar bizim ailenin en sevileni canları.. Sizler nasıl bulacaksınız? |
Alıntı:
Fotoğraflar, görünmüyor. |
5 Eklenti(ler)
şimdilik bunu yüklenebildin yarın ekleyeceğim
|
3 Eklenti(ler)
devamı da burada
|
Maşallah,Bu ne muhabbet bu ne dostluk :)
|
Maşallah çok şirinler.Aman kuşu yalnız bırakmayın sevgiler.
|
onları yanlız bırakıp gidiyoruz 9 aydır yanımızda hep beraberler onlar arkadaş lar
biz güveniyoruz, paşamızı arkadaş gibi seviyorlar güvenimiz tam teşşekkür ederim |
Bu sayfaya ilk kez uğradım ve çok etkilendim.
Sevgili Tubay, geçmiş olsun. Ne denebilir ki, sözün bittiği yer. Allah bir daha böyle acı yaşatmasın. Ne güzel bir yüreğiniz var. Bu güzel yürek umarım hep mutlu kalır. Ve sevgili fahriye07, Kedileriniz ve kuşunuzun bu harika dostluğunun ben sizin güzel yüreğinizden kaynaklandığına inanıyorum. Onlara sevgiyi de dostluğu da öğreten siz olmalısınız, yüreğinizin yansımaları gibi geliyor çünkü başka açıklaması yok. Onlarla mutluluğunuz daim olsun. Sevgilerle... Sonuçta hayvan deyip geçmemek gerek. Onlar sevgiyi de her duyguyu da bizden daha iyi sezinliyorlar ve insanların onlardan öğreneceği çok şey var. |
Teşekkürler Aygün.Bence herkes evinde mutlaka bir hayvan beslemeli.Onların pozitif enerjileri etrafa yansıyor
|
çok teşekkür ederim bu güzel sözleriniz için ... Bütün hayvan besleyenlerin yürekleri aynı şekilde dostluk, sevecen ,merhamet dolu.
|
Bir zamanlar şöyle bir söz duymuştum;Allah,bütün insanlara değil yalnız sevdiklerine bir hediye vermiş 'Hayvan Sevgisi'.
Bu hediyeyi almayanlar neler kaçırdıklarının farkında bile değiller... |
Tubaycım, başın sağolsun çok üzüldüm. Duygularını, üzüntünü tam olarak hissedebiliyorum daha önce benim kediciğimin başına böyle bir şey geldi ben de okul dönüşü yolda ölü bedenciğiyle karşılaştım. Haftalarca neler çektiğimi, aklıma geldikçe içimin nasıl yandığını anlatamam.
Şimdi de yine sokaktan eve aldığım üç kediciğim var birini büyüttüm bir de rahat edeceği yer buldum kaldı iki tane :) Biri daha yavru ve caniler hayvanın kuyruğunu kesmişler. Muhtemelen ailelerinin terbiye etmediği sorumsuz veletler yapmıştır. Diğerini de çöplük kenarında buldum o da yavruydu bulduğumda şimdi kocaman oldu. Dişleri hassasmış o yüzden özel besliyorum yumuşak besin ve sıvı şeylerle. Arkadaşımız ne güzel yazmış, hayvan sevgisi gerçekten de Allah'ın sevdiklerine bir ihsanı. Ama biz de o sevgiye seçilerek lâyık olmadık, merhamet, empati, fedakârlık, sevgi bunlar gerçekten de kişinin çabasıyla sonradan da kazanılabilecek duygular. Yani demem o ki Allah bizi seviyorsa eğer biz de bu sevgiyi kazanmak için çok çabalıyoruz. Gecenin ayazında millet sıcacık evinde otururken biz sokaklarda aç hayvancık var mı diye devriye geziyoruz. Kasaplarda acaba sokak hayvanlarına verilebilecek atık et, kemik var mı diye sokak sokak dolaşıyoruz, bu uğurda madden ve manen fedakârlık yapıyoruz. Evimize aldığımız hayvanların çişiyle, dağıttığı, parçaladığı eşyalarımızla uğraşıyoruz. Herkesin burun kıvırdığı midesini bulandıran işlere gözümüzü kırpmadan dalıyoruz. Ama bütün bunları yaparken o masumların bize attıkları tek bir bakış, bizi gördükleri zaman koşarak gelmeleri, bize şımarmaları, bütün yorgunluklarımızı unutturuyor sanırım bu da bizim dünyadaki ödülümüz. :)) O yüzden de durmak yok yola devam... :))) Kim ne derse desin, hayvanseverlerle istedikleri kadar alay etsinler, aşağılasınlar; doğru yapan doğru davranan bizleriz. |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar;
Sayın Suz-i Dilara Sözlerinizin her cümlesine katılıyor, size ve diğer arkadaşlara saygı ve sevgilerimi sunuyorum ta yüreğimden hissederek. |
Merhaba güzel İzmirim, fotoğrafını gönderdiğiniz ufaklığın sağlığı nasıl gidiyor ? Sormak istedim. Sevgiler
|
1 Eklenti(ler)
Sayın gçakar merhabalar;
İsmi Tekir, bir yaşında delikanlı. Sahipsiz annenin beş yavrusundan biri. Balkona yavrulamış, annenin sütü yetmedi. Biz takviye yapana kadar meme kavgasında gözleri maalesef gitmiş. Anne yavrular büyüyünce taşıdı, Tekir' i sakladım. Görme yetisi olmayınca duyma yetisi müthiş gelişti. Hayvanların kulakları sesleri çok iyi algılar ama Tekir sanki kulaklarıyla görüyor. Örümceği bile takip ettiğini gördüm. Çokta akıllı, ailece çok seviyoruz hayvanları, ama Tekir' in yeri ayrı. Sayın gçakar ilginize çok teşekkür ederim, dün akşamdan beri altı, yedi kez mesaj yazdım ama görünmedi mesaj. İnşallah bu defa başarırım. Sevgi paylaştıkça artar, her şey gönlünüzce olsun. SEVGİLER SAYGILAR... |
Sevgi dolu güzel İzmirim , Tekir'in fotoğrafını gördüğümde çok üzülmüştüm.Şimdi çok şanslı olduğunu düşünüyorum.Oğlunuzun gözleri meme kavgasında olmamıştır.Kedi yavrularının gözlerinde enfeksiyon sonrasında göz kaybı sık karşılaşılan bir durum , ama anneleri müdahale etmemize her zaman izin vermiyorlar.Oğlunuz sizinle gayet mutlu yaşayacaktır.Ya siz olmasaydınız ! Siz bir meleksiniz. İyi ki varsınız.İzmir'deki sıcacık yuvanıza tüm kalbimle sevgilerimi yolluyorum...
|
Sevgili güzel İzmirim, Allah sizden razı olsun. Onun kulağı, gözü olmasa bile siz varsınız ya, yavrucuk çok şanslı, darısı diğer sokakta yaşayan hayvancıkların başına, inşallah onlar da sizin gibi meleklere rastlarlar. İlk fotoda ne olduğunu tam anlayamamıştım ama ikincisinde içim parçalandı, iyi ki yanında siz varsınız.
Van gölü dolusu sevgilerimi, selamlarımı yolluyorum size:) |
Sevgili Süz-i Dilara paylaşımın için teşekkürler.Umarım hayvan sevgisi bulaşıcı birşeydir.Ben memnuniyetle bulaştırıyorum etrafıma :)
|
Muhabbet kuşuyla kedilerin dostluğu inanılmaz güzel. Kedi hikayelerini okurken çok duygusallaştım, benim de hüzünlü anılarım var.
|
Merhaba arkadaşlar;
Sayın Suz-i Dilara, sayın gçakar merhabalar; Tekir' in hikayesini sayın Tubay ve sayın Suz-i Dilara'nın yazılarını okuyunca paylaştım. Daha önce duygu sömürüsü olucak gibi gelmişti bana. Güzel sözlerinize hayvan sever olarak teşekkür ediyorum. Siz olsanız aynı şeyi yapardınız, adım gibi eminim daha fazlasını yapmaya çalışırdınız. "Yaratılanı severim Yaradan' dan ötürü" der YUNUS EMRE. Sözün özü. İyi ki sizler varsınız, iyi ki sevgi var, iyi ki AĞAÇLAR.NET var. SEVGİLER SAYGILAR..... |
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar;
Nerelerdesiniz ? Hava çok soğuyacakmış, bizimkilerin keyfi yerinde. Yedikleri önlerinde, yemedikleri arkalarında, sıcacık evlerde mır mır şekerleme yapıyorlar. Sokaktaki garipler, kimsesiz biçareler, sahipsiz hayvanlar ne yaparlar ne ederler. Gerçi barınaktaktakilerinde hiç bir farkı yokya.. Ne yerler ne içerler, üşümekten hasta olurlar...Hep düşünüp üzülüyorum. Keşke bir şeyler yapabilsem...keşke... SEVGİLER' LE |
yavru kedim yumak büyüdü :)
4 Eklenti(ler)
5 aylık oldu kocaman. ilk geldiği zamanlar cılız küçücük bişiydi şimdi koccaman oldu
bizim sayemizde. :)) ayda bir yıkayıp tırnaklarının fazla uzamamasını için beyaz yerlerini kesip törpülüyoruz. günde 2 defaoynuyorum 3 defa seviyorum kucağıma alıp o yetiyor. 6 saat yalnız kalıyor ama bana kalırsa çok mutlu arada şimarıklık yapıyor.mamasını beğenmediğide.ama biz onu çok seviyoruz. eskiden sadece evdeki kediydi şimdi de bir bireyi ailemizin :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025