![]() |
1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesini büyütüyorum;)
|
5 Eklenti(ler)
Clematisler:)
|
İyi ki varsın Jineop'um, sizlerin bahçeleri sayesinde içim sevinçle, ilhamlarla doluyor.
Kaya bahçesi yapmak şart oldu. Beyaz campanulam var ne olsa, mavisini de bulurum elbette :) |
Alıntı:
Kaya bahçeleri çok güzel oluyor ama sümüklü böcek ve salyangozlar için de bulunmaz bir yuva oluyor kayaların kuytulukları , sizde de sorun oluyorlar mı bu canlılar. Selamlarımla |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili jineop, campanulaları yere mi diktin? Ben de bir tane var. Artık saksılara sığmıyor. Kışın üzeri kar kaplı kaldığından bu yana adeta çıldırdı (bu birgün bizi yiyecek diye şakalaşıyoruz aramızda:p) Onu toprağa dikmeyi düşünüyorum ama cesaret edememiştim.. Senin bahçende görünce yeniden bu fikri hatırladım.
|
Bu iri çiçekli campanula çok güzelmiş. Kayadan sarkan görüntüsü de harika. :)
Clematislere zaten söyleyecek söz yok. :) |
Alıntı:
|
Bu campanulaların cinslerini de yazsaydın keşke arkadaşım elimde hangilerinden var sayende öğrenmiş olurdum:) Şu iri çiçekli benimde çok hoşuma gitti çok hoş görünüyor:)
|
1 Eklenti(ler)
Dona dayanıklı, yaprak döken , budanabilen çalıların içinde en fazla sevdiklerimden biri potentilla. Uzun süreli çiçekli kalması, toprak seçmemesi nedeniyle diğer renklerini de edinmek istiyordum. Pembe renklisi ailemize katıldı. O henüz çiçekli değil.
|
Alıntı:
Bu güzelliğin bahçenizden ve gönlünüzden eksik olmaması dileklerim ile Saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Renkler bitmiyor:) Deutzia, coreopsis, clematisler ve pembe gece mumu:D
|
Son fotoğraf hangi bitkiye ait arkadaşım? Mesaj kirliliği olmaması açısından daha sonra bu mesajı silerim.:)
|
Hepsi birbirinden güzel,birde nasıl resim çekmek bu anlıyamadım, kursamı gitsem..
Kırkbir kere maşşallah..... |
1458/1. fotoğraftakini de ben sorayım.. Satıcı mısır patlağı demişti..
Jineop sizin bahçede hiç boş yer yok mu ?:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Jineopcuğum her kare ayrı güzel sağlıkla keyfini sür sevgiler. |
Jineop, ben de üç tanesinin adını soracağım, o yüzden sen hepsini ekleyiver bence. :D
Çalı potentilla'nın yaprak şekli de çok hoşuma gidiyor. Duvarın üstündeki pembe gül fotoğrafını çerçeveleyip assak mı acaba? ;) |
Alıntı:
|
Eğer bugünküler çok güzel olmayanlarsa yeni geleceklerden korktum ben. ;)
|
Beğen, beğen, beğenler yetişemiyor bu güzelliklere. Merak ediyorum, komşularınıza ilham oluyor mu ? Ya bizde neden olmasın deyip, bahçesini geliştirenler var mı ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Cıngıl cıngıl benim bahçe karşısında ilk söyledikleri bahçelerinin biraz renklenmesi gerektiği. Yardım istiyorlar, fikir alıyorlar. Tanımadığım aynı sitede oturduğumuz kişilerle tanıştırırken hani bahçesini göstermiştim ya diye ekleme yapıyorlar. :p |
Komşularınız çok şanslı sevgili jineop, doğrusu ben de komşunuz olmak isterdim.:p
|
Ben de, ben de. Onu tanıdıktan sonra daha çok.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Pembe gece mumu, Oenothera speciosa
Çiçeklerini yaklaşık 15 gündür açıyor, kışa kadar da devam edecek. Nane gibi yan dallarla her yeri sarma eğiliminde. Toprak altında kökler yanlara doğru ilerliyor ve kökler her yerinden yeni sürgünler veriyor. Ben bıraktım istediği kadar yayılsın diye:p Eklenti 304059 Saksılara küçük kökleri sokuşturdum. Her yerden uçuk pembe kendini gösteriyor. Eklenti 304062 |
5 Eklenti(ler)
Rouge cardinal gerçekten övgüyü hakedenlerden. Çiçekleri çok büyük, aynı zamanda çiçek ömrü uzun, çiçeklenme süresi de uzun. Clematisseverler ;)
Montana tek küçük çiçeği ile beni şaşırttı. Eklenti 304067 Penstemonun serada rengini görünce, Rouge cardinalle çok güzel görüneceklerini düşündüm. Ben ikisine bayıldım. Eklenti 304065Eklenti 304087 Sol tarafında Clematis piluu, sağ tarafında Clematis wyela var. Wyela henüz açmadı tomurcukta. Wyelanin önünde Clematis hakurei var. Eklenti 304088 Uzaktan, yakından çok hoş görünüyorlar. Eklenti 304066 |
2 Eklenti(ler)
Yaseminler açtı, o kadar çok kokuyorlar ki başımı döndürüyorlar:p
|
5 Eklenti(ler)
Lobelyalar,
|
5 Eklenti(ler)
Phlox ilk çiçeklerini açtı
Eklenti 304143 Areneria Eklenti 304148 Dicentra üst dallarından çiçeklendi Eklenti 304147 Oonethra fructiosa Eklenti 304149 Sarıkız Eklenti 304150 |
5 Eklenti(ler)
Mavişler ve genel görüntüler
|
3 Eklenti(ler)
Hostalar, doludan zarar görenlerden...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025