agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

jineop 23-02-2012 09:13

5 Eklenti(ler)
Merhaba öncelikle uzun aradan sonra jineop olarak sizlerle olmak benim için çok güzel, mutluluktan uçuyorum. Ama lütfen bu yazışmaları uzatmayalım ki yazı kirliliği oluşturmayalım. Sadece bitkilerden konuşalım.
Geçen bahar ve yaz görüntüleri...

jineop 23-02-2012 09:20

5 Eklenti(ler)
İlk sayfalara göz attığımda yüzümü bir gülümseme alıyor. O zamanlar nasıl güzel görünürdü gözüme.

Doğayla Barış 23-02-2012 09:51

Merhaba sevgili jineop bahçenize hoş geldiniz. ;)
Bahçeniz ve Clematis muhteşem gözüküyor. Bu baharda kim bilir nasıl olacak. İzninizle o nefis kırmızı elmadan bir adet koparıyorum. Sevgilerimle.

Sevgi Durul 23-02-2012 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 915544)
İlk sayfalara göz attığımda yüzümü bir gülümseme alıyor. O zamanlar nasıl güzel görünürdü gözüme.

Sevgili arkadaşım, ilk sayfalarla karşılaştırıldığında gözle görünür fark var. Bitkiler o zaman bebekmiş, şimdi epey gelişme kaydetmişler. Bu da senin bitkilerin dilinden çok iyi anlaman ve sevgin sayesinde.

Ama ilk sayfalarda bile rengarenk, çok güzel görüntüler var. Benim şu an için rüyada görebileceğim görüntüler.:)

Sevgiyle...

sevim4 23-02-2012 10:04

Sevgili arkadaşım seni her halinle çok seviyorum senin ufkun o kadar genişki.
O güzel yüreyin de bizede yer açtığın için teşekkür ederim.
Sevgiler.

Güler 23-02-2012 10:06

Sevgili arkadaşlar, jineop'un talebi üzerine bahçesi yeniden devreye girdi.

Yeniden aramıza katılması hepinizi memnun etti, lütfen tek tek hoş geldin mesajları yazmayın.
Ben kendisine hepinizin adına hoş geldin sevgili jineop diyorum.

kılıç 23-02-2012 10:31

Benim için bugünün en güzel haberi şimdi 37 sayfayı yeniden gezeceğim sevgiler.

günebakan 23-02-2012 10:52

Sevgili jineop clematisler harika görünüyor. Bahçende begonvil gördüm kışın dışardamıydı acaba donma olmadımı malum kendileri akdeniz bitkisi:)
Ayrıca jineop olarak tekrar hoşgeldin

jineop 23-02-2012 11:22

5 Eklenti(ler)
Sevgili günebakan, 2 yıl önce sevgili ahmeter hediye etmişti. 2. kışını dışarda geçirdi. Sabah acele ile yüklemiştim. İsterseniz devam edelim. Clematislerin olduğu bu bölgede rogar kapağı var. O yüzden saksılarla ve ağaç kabuklarıyla bu bölgeyi güzelleştirmeye çalışıyorum.

jineop 23-02-2012 11:25

5 Eklenti(ler)
Bahçe içinde zamanı geçen soğanlıların olduğu bölgelere saksıları yerleştiriyorum. Hemen altındaki soğanlılar fazla su almamış oluyor, hem de boşluklar kapanıyor.

jineop 23-02-2012 11:28

5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiklerimden çok keyif alıyorum. Geum ve yer açelyaları tohumdan...

jineop 23-02-2012 11:31

5 Eklenti(ler)
Campanula glomerulata, coreopsis, aslanağzı, nemophila ve coreopsisler yine tohumdan yetişenler arasında.

jineop 23-02-2012 11:34

5 Eklenti(ler)
Değişik görüntüler...

jineop 23-02-2012 11:36

5 Eklenti(ler)
Clematislerden vazgeçemem...

serkan_istanbul 23-02-2012 11:40

Clematislere hayran kaldım bahçeniz çok güzel maşallah. En kısa zamnda bende terasımda bir clamatis almalıyım. sevgiler.

jineop 23-02-2012 11:40

5 Eklenti(ler)
Saksı düzenlemeleri. Yine çok yıllık pembe ezan çiçeği çok sevdiklerimden...

Sevgi Durul 23-02-2012 12:03

Sevgili arkadaşım, clematislerin görüntüleri ne kadar da hoş. Böyle yoğun görüntü ve çiçeklenme için iyi bir budama gerekiyor sanırım. Ben budamaya kıyamıyorum, yanlış bir şey yapmaktan korktuğum için. Bu konuda yardım almam gerekiyor sanırım.:o

Bu bitkinin adını merak ettim. Bir de bunu. Hepsi çok güzeller, pembe gece mumu ayrı bir güzel.:p

Ellerine, emeklerine sağlık arkadaşım. Sevgiler...

Orhan Özbilgiç 23-02-2012 12:12

Sevgili Güler Hanım sonbaharda birçok tohum ve soğan gönderdi. bunlardan biride Ezan Çiçeği tohumu.
Şimdi sizin ezan çiçeklerinizi görünce, sevincim katlandı. Renk tercihim yok! Ne renk çıkarsa razıyım. Çok yıllık olması ve gösterişli çiçekleri hoşuma gitti.

Bu bahçeyi özlemişim.:)

jineop 23-02-2012 12:13

Sevgili arkadaşım ilki tohumdan tek yıllık olan lavetera . Çimlenmesi çok yüksek bol tohum bırakıyor. Gerçekten göz dolduran çiçeklere sahip. 2. Lysimachia procumbens sarıkızın kızkardeşi. Dona dayanıklı ve bol su seviyor. Senin clematisler bu sene budanması gerekmiyor. Seneye mutlaka budamalsın canım. Sevgiler.

jineop 23-02-2012 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 915643)
Sevgili Güler Hanım sonbaharda birçok tohum ve soğan gönderdi. bunlardan biride Ezan Çiçeği tohumu.
Şimdi sizin ezan çiçeklerinizi görünce, sevincim katlandı. Renk tercihim yok! Ne renk çıkarsa razıyım. Çok yıllık olması ve gösterişli çiçekleri hoşuma gitti.

Bu bahçeyi özlemişim.:)

Sevgili Orhan Öğretmenim. Tek yıllık ezan çiçeği olan formu farklı. Tek yıllık olan boylu poslu çalı oluyor. Çok yıllık olanlar sarı ya da pembe renkli. Daha yayılıcı yer örtücü şeklinde. Eğer saksıya alırsanız fotoğraftaki gibi sarkıcı görünümde. Aynı nane gibi istilacı toprak altında kollar atarak ilerliyor. Ama öyle güzel ki istediği yeri sarabilir. Kapatılmak istenen alanı hemen kapatıyor. Ve nerdeyse kışın bile çiçek açıyor. Sevgiler.

jineop 23-02-2012 12:28

5 Eklenti(ler)
Solanumlar ve mavi yasemin clematislere eşlik edenlerden.

jineop 23-02-2012 12:35

3 Eklenti(ler)
Cornus florida şu an tomurcukta, geçen sene görüntüleri...

Fatih 23-02-2012 12:57

Clematisler tek kelimeyle harikalar. Renk renk çok güzeller. Ellerinize sağlık bol çiçekli olsunlar :) :)

acemifüsun 23-02-2012 13:01

Sevgili Jineop gözümüz, gönlümüz açıldı, yüreğinize sağlık:) Clematis delisine ancak böyle Clematisler yakışır:) Sevgiler..

jineop 23-02-2012 13:04

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 915662)
Clematisler tek kelimeyle harikalar. Renk renk çok güzeller. Ellerinize sağlık bol çiçekli olsunlar :) :)

Teşekkür ederim. Daha güzelleri sizin olur inşallah. Biraz daha clematislere devam edelim o zaman:))

jineop 23-02-2012 13:14

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 915663)
Sevgili Jineop gözümüz, gönlümüz açıldı, yüreğinize sağlık:) Clematis delisine ancak böyle Clematisler yakışır:) Sevgiler..

Sevgili arkadaşım canım...
Küpe çiçeklerine geçelim. 3. kışlarını bahçede tamamladılar. Bu kış çok ağır geçti. Bir kısmını koruyamadım. Bakalım canlanacaklar mı?:(

Yücel Canpolat 23-02-2012 14:11

Bu bahçeyi görene kadar ben kendi mi iyi bir bahçevan,bahçemi de firdevs bahçesi sanıyordum Sayın Orhan hocam bizim karizma duman oldu:)ee napalım bu saatten sonra benim yapacağım bu kadar güzellikleri yaratan eli öpmek, tebrik ediyorum,daha dikkatli izleyeceğim zira yukarıdaki renkler şöleninden sonra alacağım çook dersler varmış,Sayın Jineop çok teşekkür ediyorum paylaşımlarınıza.Selamlar.

drhegeli 23-02-2012 14:14

Avrupa'da halka açık bahçeler var. Bilet alınıp gezilebiliyor. Düşünür müsünüz?:D
Şaka bir yana... Ellerinize sağlık...

jineop 23-02-2012 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 915682)
Bu bahçeyi görene kadar ben kendi mi iyi bir bahçevan,bahçemi de firdevs bahçesi sanıyordum Sayın Orhan hocam bizim karizma duman oldu:)ee napalım bu saatten sonra benim yapacağım bu kadar güzellikleri yaratan eli öpmek, tebrik ediyorum,daha dikkatli izleyeceğim zira yukarıdaki renkler şöleninden sonra alacağım çook dersler varmış,Sayın Jineop çok teşekkür ediyorum paylaşımlarınıza.Selamlar.

Yücel Abi, nerde sizinkinin yanında lafı olmaz. Güzel yüreğiniz için kucak dolusu sevgiler.

jineop 23-02-2012 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 915684)
Avrupa'da halka açık bahçeler var. Bilet alınıp gezilebiliyor. Düşünür müsünüz?:D
Şaka bir yana... Ellerinize sağlık...

Sevgili drhegeli, bilet aldığınıza değmez üç adımda biter çünkü... Teşekkürler, selamlar.

Güler 23-02-2012 14:42

Olsun, üç adım olsun, beş adım olsun. Ama bu güzellikleri görmek isteriz.

Eee, ne zaman davet ediyorsun? Bir şey istemeyiz, elimizde bir bardak çayla keyifle dolaşalım bahçede bize yeter. :D

jineop 23-02-2012 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 915694)

Eee, ne zaman davet ediyorsun? Bir şey istemeyiz, elimizde bir bardak çayla keyifle dolaşalım bahçede bize yeter. :D

Ne zaman isterseniz ablam, başımın üstünde yeriniz var.

hk50 23-02-2012 15:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 915539)
Merhaba öncelikle uzun aradan sonra jineop olarak sizlerle olmak benim için çok güzel, mutluluktan uçuyorum. Ama lütfen bu yazışmaları uzatmayalım ki yazı kirliliği oluşturmayalım. Sadece bitkilerden konuşalım.
Geçen bahar ve yaz görüntüleri...

Teşekkür ederim.Sn jineop

hüsnüyusuf 23-02-2012 16:46

Bu güzel ve intizamlı bahçeyi tekrar görmek çok iyi oldu. Clematisler ve sayamayacağım diğer güzellikler...Takibe devam edelim:)

Benol Hazaroğlu 23-02-2012 17:23

Bundan sonra clematis seyretmeye sizin bahçedeyim.

yener.T 23-02-2012 18:13

Sayın lir,eski isminize ve avatar resmine dönmeniz inanırmısınız eski bir dostu görmek gibi
oldu.Bahçeniz ve bitkileriniz için benim bir şey söylemek haddim değildir.Ellerinize sağlık
Mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

Eser İlhan 23-02-2012 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 915694)

Ben de varım ;) Hemen yağsız incirli kekimle birlikte sevgili Güler Hanım'ın yanında yerimi alıyorum ;) ;)

Su böreği de benden..... (Güler)

jineop 23-02-2012 19:26

Sizler gelin yeter. Ben zevkle hepsini hazırlarım. Hem de zehirlenmeme garantisiyle...

Güler 23-02-2012 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 915791)
Sizler gelin yeter. Ben zevkle hepsini hazırlarım. Hem de zehirlenmeme garantisiyle...

zehirlenmeme garantisi...? :confused:

Eser İlhan 23-02-2012 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 915796)
zehirlenmeme garantisi...? :confused:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 915809)
Önce kendisi tadacakmış. ;)

Yapmayın ;), sevgili jineop alçakgönüllülük göstermiş. Eminim mutfakta da en az bahçedeki kadar yaratıcıdır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025