agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaybettiklerimiz... (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/)
-   -   Jineop (Aysel Sözer Özgezer) / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/14911.htm)

nurcanaybay 12-08-2009 18:24

Gülhatmilerin bodurunu yeni görüyorum ,bordürler için bir alternatifimiz daha oldu.
Ne zaman çiçekleniyor ,ne kadar çiçekli kalıyor takip ederseniz sevinirim.Siz de ki papatyaları burada izmir güzeli diye satıyorlar ve uzun süre çiçekli kalıyor.
Elinize sağlık ,çok güzeller.

jineop 12-08-2009 19:33

Sevgili Nurcanaybay,
Subat sonu tohumlarını ekmiştim.Yaklaşık 15-16 gün tomurcuk halinde kaldılar. 4gün nce açtılar. Çiçeği 3-4 gün sonra soluyor ,ama hemen yanındaki açıyor.Şu an takip ediyorum.Sizlere resimlerim.

jineop 12-08-2009 19:38

Sevgili Satı Uğurtan,
Bazı çiçekleri çok beğenerek alıyorum,bahçeye getirip ,ektikten sonra hayal kırıklığına uğruyorum.Bu çiçekler beni görüntüleri ve istekleriyle çok mutlu eden çiçekler.O yüzden bitki seçerken kulağınız da olsun.)

limon 12-08-2009 20:16

Jineop, "Delfinyum"a benziyor sanki o çiçekler, tamam yaprakları farklı ama çiçek dizilişi vs.. ne kadar güzelmiş. Yeni mi çiçeklendiler? İnşallah uzun süre güzel kalırlar.
Sarı Çiçekli bitki de çok güzelmiş.

Lisilerin ne alemde?

DefneD. 12-08-2009 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 468635)
Yol yorgunu teyzesi şu an,keşke kokusunu yollıyabilsem ama gerçekten eşsiz koku.

Itır için demiştiniz bunu uzuuun zaman önce. Geçti mi yorgunluğu? Benim ıtırla tanıştıralım da arkadaş olsunlar :p

Dün aldım pazardan. Arabanın içi mis gibi koktu. Itır sarken cins mi anlayamadım. Benimki sarkma eğiliminde:)

jineop 12-08-2009 22:17

Sevgili Limon,
Delphiuma baktım,benziyor ama değil,yapraklı biraz daha kalın ve seyrek.2haftadır çiçekli durum da,üstte bir karış daha açacak tomurcuk var ve açanlar da solma yok. Geçenler de nette benzer bir çiçek gördüm ama çiçekleri biraz farklı geldi. Lisilerde 3-4 kuruma oldu ama diğerlerin de en az herbirinde 10 cıvarı tomurcuk var,sanırım yarın açmış olur.Beyaz ve yarı açık haldeydi bugün.Merakla bekliyorum:)

mormenekşe 12-08-2009 22:25

Sevgili Jineop,hoşgeldin yeniden bi daha bu kadar özletme lütfen kendini.Tahmin ettiğim gibi bahçen harika olmuş ellerine,emeğine sağlık arkadaşım.Herkes gibi bende cüce hatmilere vuruldum,tohumlarını nerden almıştın?Ben tohum satışlarında hiç görmedim ya da farketmedim bu güzelliği harika bişey bu.Diğer çiçeklerinde coşmuşlar,e bu kadar ilgiye sevgiye kim olsa kayıtsız kalamaz.
Benim lisilerim epey büyüdü ama bu yaz çiçek açarlarmı bilmem,burada hava serinlemeye başladı bile.Açmazlarsa da sizinkileri seyretmek zevkli olacak.

jineop 12-08-2009 22:25

Sarı olan sanırım potentilla.

ciceksever70 12-08-2009 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 479279)
Sarı Yasemin diye aldığım çalı,yana doğru genişleme gösteren,zahmetsiz bir çiçek.Görüntüsü bahçe de gerçekten çok güzel. Sarı yasemin ve solanyum bahçenin genelin de gerçekten çok hoş duruyor. Bahçesi olanlara şiddetle tavsiye ederim.Gerçi teraslarda saksı ile yetiştirmeye de uygun formları.
Kızılçanak çok hızlı büyüyor,sanırım 1 ayda en az 10 cm büyüdü,çiçekleri çok uzun ömürlü değil . Ama çok hızlı başka bir çiçek daha açıyor.

Sevgili Jineop hosgeldin... Sari cicegin potentilla ya da helianthemum olabilir. Sevgiler.

jineop 13-08-2009 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DefneD. (Mesaj 479371)
Itır için demiştiniz bunu uzuuun zaman önce. Geçti mi yorgunluğu? Benim ıtırla tanıştıralım da arkadaş olsunlar :p

Dün aldım pazardan. Arabanın içi mis gibi koktu. Itır sarken cins mi anlayamadım. Benimki sarkma eğiliminde:)

Sevgili DefneD,
Itır kötü günler geçirdi tüm yapraklarını döktü,dalları kurudu. Ben üzüntüyle seyrederken 2 gün önce minik bir yeşillik gördüm.Şimdi tek yaprak,hayata dönmüş görünüyor. Hızlı büyüyen bir bitki midir?O kokuyu tekrar duymak için sabırsızlanıyorum.

DefneD. 13-08-2009 07:29

Günaydın jineop,
Itıra buralarda hiç rastlamamıştım. Tesadüfen gördüm o gün pazarda. Sardunya cinsi olduğuna göre dayanıklı ve hızlı büyüyen bir bitki olsa gerek. Sabredin, yakında duyarsınız kokusunu:)

jineop 13-08-2009 07:33

[QUOTE=mormenekşe;479514]Herkes gibi bende cüce hatmilere vuruldum,tohumlarını nerden almıştın?Ben tohum satışlarında hiç görmedim ya da farketmedim bu güzelliği harika bişey bu.QUOTE]
Sevgili Mormenekşe,
Koçtaştan almıştım. Gülhatmi resmini görünce ,boyu çok uzadığından hiç almazdım,ama nasılsa boyunun 50cm olduğunu görünce dikkatimi çekmişti.O kadar çok çimlenmişti ki,her yere aktardım,saksılara da. Saksılara aktardıklarımın dan sadece bir tanesi büyümeye devam etti.Zaten resimlediğim de o,diğerlerin de hala tomurcuk yok,bol yaprak var ve yana doğru genişliyorlar.Belkide saksıdan toprağa geçirsem,bu da serpilip güzelleşecek,ama riske girmek istemedim.

jineop 13-08-2009 07:45

Sevgili Çiçeksever,
Bilginiz var mı,herdem yeşil mi?Görüntüsü öyle gibi.Çok uzun süre çiçekli kaldığı kesin.

ciceksever70 13-08-2009 08:35

Bende her ikisi de var sevgili Jineop ama o kadar birbirlerine benziyorlar ki hangisi helianthemum hangisi potentilla ayiramiyorum. Gecen yil ektigim kisin tamamen kurumus bir görünüm aldi ben hic budamadan biraktim ne olacak diye ilkbaharda yeniden kuru dallardan yaprak fiskirdi. Ancak uzun süre yaprakli kaliyor ve sürekli cicek aciyor. Bu yil potentilla diye bir tane daha aldim bakalim ben de bekliyorum kisin ne olacak diye. Ama herhangi özel bir bakimi yok. Yalniz ilk bir iki yil üstten budaman gerekiyormus uzadikca gövdesi güclensin diye. Sevgiler.

KARADENİZ37 13-08-2009 09:25

Hoş geldin jineop,bahçen ve sen renk katmaya devam ediyorsun.

fatmadundar 13-08-2009 10:27

Bahçen seninle daha güzel. Ne iyi ettin de geldin. Son çiçeklerin de güzelmiş. Kimbilir daha ne güzeller vardır. Bekliyoruz.

jineop 13-08-2009 17:31

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
İlk lisim sizlere merhaba diyor:)

züleyha 13-08-2009 19:09

Sevgili Jineop, aramıza hoşgeldiniz tekrar. Lisileriniz harika görünüyor. Bahçede olmalarından kaynaklı olsa gerek çok gür görünüyorlar maşallah. Nerdeyse yaprakları benim lisilerin 2 katı kadar. Bir de kokulu olsalar ne güzel olacaktı değil mi?

Ülker 13-08-2009 19:16

Cennet bahçesi yerli yerinde duruyor. :))
Cüce hatmilerin bu kadar sevimli görünebileceğini düşünmemiştim.
Lisiler de yaramı deşti.
Bu kadar güzelliği göre göre, seneye kadar nasıl bekleyeceğim?
Jineop ellerin dert görmesin, yine özenip balkona çıkasım geldi vallahi.

hüzün 13-08-2009 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 396981)
Çok hoş, sıcak bir bahçe ,taşlar, çam kabukları tam benim tarzım, özellikle çim sahaya bayıldım, emeklerinize sağlık.

valla katılıyorum minik sarı laleler de çok hoş ,ellerinize meğinize sağlık (darısı başıma)

hüzün 13-08-2009 19:55

sevgili jıneop bahçen çok güzel baktıkçabakası geliyor insanın bizim buralarda kırmızı şebboy yok ve ilk kez gördüm şimdi, lisi denen çiçeği de ilk görüyorum güle güle büyütün .

jineop 13-08-2009 20:20

Sevgili Züleyha,
Benim lisilerin boyları yaklaşık 25cm cıvarında,daha çok yana genişlediler.Sanırım bunun nedeni erken tepe budaması yapmam.60 fideden 5-6 tane fire verdiler.Hepsi açtığın da daha hoş olacak.Sevgiyle kalın.

jineop 13-08-2009 20:24

Sevgili Ülker,
cüce gülhatminin paketinin dışında saksı da resimleri vardı,ordan dikkatimi çekmişti Yani balkona uygun.;)

Ülker 13-08-2009 20:26

Hemen listeye cüce hatmileri de ekliyorum. :))

maki01 13-08-2009 20:32

Ben de lisileri :) Hep uzun olmak zorundaymış gibi düşünmüşüm nedense, boy da kısa olunca fotograflardan izlerim demiştim. Seneye balkonda yer almalı :) Lisilerle ilgili sorularım da seneye artık , kısmet olursa :)
Sevgiler...

jineop 13-08-2009 20:42

Sevgili Maki01,
Bu çiçekler benim topraklarımı çok beğenmiyor sanırım.Saksılarda ki lisilerim daha da kısa ve tomurcuk sayısı az:(

ilknurk 13-08-2009 20:46

sayın jineop, tekrar aramızda olduğunuza çok sevindim... lisiniz gerçekten çok güzelmiş... sağlıcakla kalın...

maki01 13-08-2009 20:49

Sanmıyorum sevgili Jineop, mesajını okumanın ardından hemen araştırmaya başladım. Nerden, nasıl alırım diye. Genel bilgilerde de 25-50 cm diyor. Ekim zamanı ile ilgili bilgilerse karışık biraz. Herhalde mart gibi ekilmeli. Sitemizdeki başlığı incelemem şart oldu :)

jineop 13-08-2009 20:57

Lisilerin tohumdan yetiştirilmesi çok zor.Bence bizim gibi fide alın.Kgursan sağolsun.

maki01 13-08-2009 21:22

Mesaj alındı ve hemen mesaj gönderildi :) Belki hala vardır...
Teşekkürler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025