![]() |
Sevgili Jineop epey çeşit var sanırım ama iş yerimde 3-4 balkon var şimdilik burada bakmak zorundayım yeni ev inşaat halinde belki sonbahara toparlanırsa bahçeye gidecekler hatta bahçeye diktiklerim de var anlıyacağın çok işim var çookk:))
|
Sevgili Jineop, yine harikalar yaratmışsınız bu ne enerji hayranım size.Saksı çok hoş olmuş yapım aşamalarını da görseydik keşke, ya da kısaca anlatsanız.Sargı bezi,alçı falanmı kullandınız?Merak ettim doğrusu,Adalet ablamın isteğine bande katılıyorum lütfen tohumları almayı ihmal etmeyin.Tohumları bekleyenler var unutmayın :)
Celal beyin gönderdiği link ücretlimi yoksa benmi yanıldım acaba? Bugün sayın Kgursan'dan lisilerim geldi unutmadan söyleyeyim dedim tam on fide harikalar hiç yokken birden 10 lisim oldu onları nasıl dikeyim sık dikilmelerinde bi problem varmı? Amma soru sordum dimi öfff diyceksiniz şimdi ama ne yapayım çok heyecanlandım :( |
Sevgili jineop,
Bu ne inanılmaz ve güzel bir bahçe ve tasarımı. Harikalar yaratmışsınız ellerinizle emeğinize sağlık. Bütün resimlere hayranlıkla bakıyorum şuan. Sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Çok özveriyle yaptığını belli. İyi günler dilerim size. |
Sevgili Mormenekşe,
Hemen ekmelisin ,çok fazla topraga gömme, üçgen kalıp kökleri var . Güneşi seviyorlar,ilk hafta akşam sabah güneş yokken sula,sonra 2 hafta da bir sıvı gübre vermeyi unutma.Ben 1 karış aralıklarla ektim. Kolay gelsin. |
Sevgili İsolet,
Begenmenize çok sevindim. Sevgiyle kalın. |
ne sabir ne murad... Masallah diyeyim ..
sabahin bu vaktinde icim acildi, bunca kotu giden herseyde, bunca ozlem varken hayatimda.. Heyecanla bir sonraki sayfaya gitmek icin bir oturup bir kalktim. bir nefeste okudum tum yazilanlari o muthis resimleri.. Masallah masallah... Sevgili Jineop:) size de masallah diyorum. Allah enerjinizi baki kilsin. Bunca tohumu yasatmak sevgi ile olur anca... Fotograflarda hep bir kedi bir kopek aradi gozlerim.. O kadar buyuk bir kalbiniz oldugu bellki ki... Herkes tohum gonderiyor bende size bir kedi yavrusu gondersem mi?:)Kedi nanelerinin yaninda yatan pitir pitir eve kosan nazli bir kiz:) Ellerinize saglik, muthis bir bahce ... aboneniz olmamak mumkun degil. Sanirim hergun ziyaret edecegim sizi,... :) |
Hayran listeniz hızla kabarıyor, bir fan clup mü açsak acaba?
|
Alıntı:
|
Sevgili Yeşim Özgün,
Isınma turları atan sarı kızım var,birbirimizi sahiplenmiş görünüyoruz.Umarım tüm olumsuzluklar hayatınızdan birer birer yok olup gider,yerini mutluluklar alır. Sevgiyle kalın. |
Sevgili Kılıç bana ıtır göndermiş,yaprağı bu kadar güzel kokan başka bir çiçekle tanışmamıştım, kokusu mükemmel . Yapraklarının rengi,girintili çıkıntılı uçları ,çok çekici . Çok teşekkür ediyorum .
Cey_cey de jumbo limon göndermiş daha bir karış yok ama büyüyecek inşallah.Ona da tekrar teşekkür ederim. |
Sevgili jineop sizdeki o muhteşem güzelliklerin yanında küçüçük bir ıtırın lafımı olour .Ablalarınınyanında güle güle büyüsün.Birde o ıtırın manevi değeri çok büyük rahmetli anneannemin oturma odasının camının iç tarafında sarmaşık gibi hep vardı çoçukken koparıp yapraklarını ezer kokusunu alırdım,biraz büyüyünce sordum niye hiç kuruyup yok olmadığını bana annesinin çiçeğinden olduğunu hep tazelediğini söylemişti sonrr annem o ölünce alıp eve getirmiş tabi ben evliğdim bendeki annemden aldığımın yavrusu .Annemim en son ektiği 20 yaşını geçti size gönderdiğim benim torun emin ellerde olduğu için mutluyum başinızı ağrıttım bağişlayın ,sevgiler...
|
Kızılçanağınız çok güzel Sevgili Jineop, çok zarif. Ne de güzel kokuyordur değil mi? Bu güzel fotoğrafları bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim...
Sevgiler ;) |
Bence bir fun clup zamanı geldi, hayran listesinin başlarında yer almaktan onur duyarım. :)
Itırı eski evlerin pencerelerinde hep görürdüm, o işlemeli çerçeve ve perdelerin arasında müthiş zarif dururdu. Ben de yıllardır yetiştiririm ama o havayı, yüksek beton binalarda veremiyorum maalesef. |
Sevgili Jineop merhabalar... Sanirim Adalet hanimin sayfasinda aci bakla tohumlarindan bahsettiniz. Tohumlar nasil alinabilir? Bende de bir kac tane oldukca büyümüs lupin var ama hic tohum almayi düsünmedim. Cicegi biter bitmez cicekleri kesiyorum acaba üstünde mi birakmaliyim, kendiliginden tohum döküldügünü hic görmedim belki de ben bu firsati vermiyorum onlara. Sevgiler...
|
Merhaba,
Sevgili ciceksever70 Lupin çiçekleri döküldükten sonra ,yerlerinde baklalar oluşmaya başlıyor.. Sonra o bakla taneleri belirginleşiyor ve dış kabukları kuruyor. Dış kabuklar sarı-kahverengi olduğun da toplayabirsiniz. |
Sevgili Kılıç,
Itırın mazisi daha da bir anlamlı yaptı.Böyle bir kokuyu herkes koklamalı. Itır herkesin evini ,bahçesini süslemeli. İnanın abartmıyorum. Sevgiler |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba,
Sevgili Ahmeter, selluka için tekrar teşekkür ederim. Bahçenin en rüzgarsız yerine,itina ile yerleştirildi. Sabah güneşi alıyor. Sarmaşık ortanca almıştım onu da toprakla buluşturdum. |
Sayın jineop,
Bahçeniz ve bitkilerinize her defasında hayranlık içinde bakıyorum. İnanılmaz bir şaa eser yapmışsınız bahçenizde. İnşallah ilerde benim de sizin gibi bir bahçeli evim olur ve bu güzellikleri yapabilirim. |
Sevgili jineop ,
maşallah , nutkum tutuldu , diyecek söz bulamadım . Merakımı bağışlayın ,genelde jine.op.dr.'lerin pek vakti olmaz , hatta kafalarını kaşıyacak zamanları yoktur , bunca güzelliği yaratacak zamanı nerden buluyorsunuz . Hayran oldum ,bunca nadır bitkiyi bulmak ,aynı bahçede buluşturmak ... Bu bitki sevenlerde biraz hiperaktiflik var gibi .Bitki ,çiçek deyince akan sular duruyor;) Geceyi gündüze , kışı yaza , kederi de neşeye çeviriyorlar ... Bravo . |
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bizim cüce gülhatmilerden ilk açan pembe ve katmerli çıktı. Boyu bir karış ,yaprağı 4 tane 2 tomurcuk ,iki çiçek gerçekten çok güzel. Toplu halde olanlar da hala tomurcuk göremiyorum.Onların yaprakları daha büyük ve sayıca çok. Saksı da olan açtı. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim bodur kraliçe papatya çiçeğini de tüm arkadaşlara öneririm. Hem çimlenmesi ,sonrasında da çiçek yapısı çok güzel.(vilmorin REINE-MARGUERITE)
|
Hoş geldin,teşekkür ederim.çok çok çooooook sevindim....
|
Sevgili Jineop, cüce hatmilere bayıldım, diğer uzun olan cinslerini bir süre sonra bağlamak gerekiyor, üç metreye kadar çıkanlar olmuştu bende.
Bodur saray patları da ne güzel açmışlar, uzun zaman da kalıyor çiçekleri. Ellerinize sağlık. |
4 Eklenti(ler)
Yine ektiklerimden çıkan başka bir güzellik,adını bilen varsa lütfen yazsın,tek bir gövde olmasına rağmen ,çok hızlı büyüyen ve güzel açan bir çiçek.
|
2 Eklenti(ler)
Sabah sefalarım da beni üzmediler.Duvarı aşıp üstten görünmeye başladılar:)
Yanlışlıkla toprak hemen altından kırılan clematisim daha dallı ve güzel yapraklı olarak 1ayda bu kadar büyüdü.Alıştığımız clematisin kuru görünümü yok şimdi:) Dibte görülen küçük çelik clematis ,iki yapraktan sonra,hiç büyüme gösteremiyor ama solmuyor da:( |
Cüce gülhatmi ne güzel bir şeymiş. Benim bodur kraliçe papatyalarda ya tohum karıştırdım ya da yarı yolda kaldı, aldığımı biliyorum ama böyle güzel bir çiçek henüz yok bahçede. Adını bilmediğini bende merak ettim, nazlanmayan çiçeğe bayılırım. Ellerine sağlık.
|
Bu sayfaların hareketlenmiş olması ne güzel sevgili Jineop. Yeniden sizinle ve bahçenizdeki güzellerinizle buluşmak:))
|
Sayın jineop aramıza çok hızlı döndünüz. Hoş geldiniz diyorum öncelikle ve inanılmaz güzellkler yine ya. Sizin bahçeniz cennet bahçesi tadında bir yer. Sabah sefası benim yeni çıktı daha 4 yaprak gelişimini tamamlar mı? Bana tekrar tohum verir mi?
|
Merhaba Jineop.
Kimbilir neler açtı güzel bahçende görmeyeli. Cüce hatmin gülleri aratmayacak güzellikte. Bodur kraliçe papatya çimlendiği yıl mı açıyor. O da çok güzelmış. |
5 Eklenti(ler)
Her ne kadar Kaktüs ve Sukulent Düzenlemeleri Yarışması için hazırladığım tasarımım yarışma dışı kaldıysa da hiç olmazsa burda sizlerle paylaşmak istedim.
|
Sevgili İsolet,
İlk 3-4 yaprak çok hızlı büyümüyor nedense,sonra bir hızlanıyor ki,gözlerinize inanamayacaksınız. 1 ay sonra sizin de açmış sabah güzelleriniz olacak. Kolay gelsin. |
Sevgili Vildan Hanım,
Cüceler beklediğimin çok üstünde güzellikte geldiler. Papatyaları şubat sonunda ekmişti. Yaklaşık 10 gündür çiçeklendiler.Sevgiyle kalın. |
Bahçenizi ilk günden bu yana hayranlıkla izliyorum. Cüce hatmileri görünce nasıl elde ederim, Spanca'ya gitmek için eşimi nasıl kandırsam, gibi fikirler dolaşmaya başladı gene kafamda. Yok sizin bahçeye uğramamalıyım. Uğramamalıyım.
Ellerinize sağlık, sevgiyle kalın. |
Alıntı:
|
Sevgili jineop ,hoşgeldiniz !
Sizi ozledik , yazılarınızı , tarzınızı , özgün kişiliğinizi aradık . Güzel paylaşımlar , bilgi , sevgi , güzelik için bizden artık ayrılmamanızı diliyorum . |
JİNEOP HOŞGELDİNNNN!!!
Çok mutlu oldum inanın... :)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025