![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sayın Hhatice, yaptığım bahçe ve balkon gezilerimde bugün de size uğradım.İzin istemeden girdiğim için umarım kızmamışsınızdır.Öncelikle bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkür eder,bol çiçekli günler dilerim. Ayrıca sizinle paylaşmak istediğim bir konu, daha doğrusu bir bitki var.Bende de çekirdekten yetiştirdiğim yaşlı iki Pomelo var.Ev içinde yetiştirmeyi düşündüğümden, fazla büyümemeleri için saksılarını hiç büyütmedim.Meyve ya da çiçeklerini görmedim.Başlangıçta problemleriyle ve bir içeri,bir dışarı taşımakla beni fazlasıyla yordular.Bir kaç senedir tamamen dışardalar ve boğumlu yapraklarıyla çok sevimliler. Sizin Pomelo'nuzla aynı durumda olan benim Limon'um.Uzun süredir ilgilenmem gerektiğini düşünüyor ve erteliyordum.Bugün biraz araştırma yaptım.Sanırım bizim yaramazların Mg-Magnezyum ve Fe-Demir elementlerine gereksinimleri var(Hasad Yayınları-Narenciye Yetiştiriciliği ).Beslenmeleri iki şekilde oluyormuş;Topraktan ya da yapraktan(Şelat).Zayıf olduklarında topraktan besin almaları güç olup,yapraktan beslenmeleri daha uygunmuş.Bir de şelat mı arayacağız derken,hiç yapmadığım bu uygulama hakkında ,bu defa İnternette şöyle bir bilgi buldum.İçinde ihtiyaç duyduğumuz elementleri içeren sıvı besin alıp,su ile önerilen dozun 1/4'ü karıştırılıp, 3 günde ya da haftada bir yapraklara akşama doğru fısfıslama yerine sisleme şeklinde uygulamak. Bana olabilirmiş gibi geldi.İlk işim sıvı besin almak olacak.Doğal olarak sizlerin fikirleriniz benim için daha değerli. Sizi çok fazla oyaladım değil mi?Özürlerimi ve sevgilerimi lütfen kabul edin. Düzenleyen Güzin Çakar : 24-02-2011 saat 17:34 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
|
|