![]() |
|
![]() |
#1201 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bahçe kapısını ve çitlerin bir kısmını saran morsalkım çiçekleri ve kokusuyla geçenlerin dikkatini çekiyor. ![]() Gövdesi tamamen gölge iken çiçeklenmeyen ama uzayan dalları güneşe kavuştuktan sonra bol çiçeklenmeye başlayan bir sarmaşık. ![]() Kışın tamamen kuru odunsu dallara dönüşen bitki, eski dalları üstünde sürgünler vermeye başladıktan sonra daha yapraklar bile tam oluşmadan her noktası salkım salkım çiçeklerle doluyor. ![]() Hızla oluşan bu süreç insanı şaşkına çeviriyor. Ciddi yoğun kokusu var. Salkımların toplu görünüşü ve her çiçeğin tek görünüşü çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Mor salkım muhteşem görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Ağaç Dostu
|
Saksıdakiler bayıldım harika olmuşlar petunyamı acaba bunlar? Pulsatilla muhteşem umarım tohumları olgunlaşır ve bir kaçı bu tarafa düşer ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
|
Evet küçük çiçekli petunyalar. Büyük çiçekli olanlarla aram çok iyi değil... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Ağaç Dostu
|
Umarım onlarda tohum oluşturuyorlardır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Sabah sabah göz gönül ziyafeti güne daha güzel başlanamazdı.Ellerine sağlık sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
|
Sevgili Gilan, satıcı petunya dedi, ben de ona onlar calibrachoa dedim. Yüzüme tuhaf tuhaf baktı. Yalnız orada yine satıcının petunya diye sattığı daha seyrek yapraklı ve biraz daha küçük çiçekli türleri görünce soru işareti ile döndüm. Hemen araştırmaya başladım. Bunlar mini petunia plants , Petchoa Plant denilen petunya ve calibrachoanın hibridiymiş. Yaptıkları melezin yaprakları petunya gibi yoğun, çiçekleri calibrachoadan biraz büyük. ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Saksılar canlanmış bile, çok güzeller ellerinize sağlık. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
|
İberis sempervirens yaprak dökmeyen, yaprakları ince minik bir kokulu çalı. ![]() Mevsimlik iberis çiçekleriyle çiçekleri aynı. Parlak beyaz inci gibi çiçekleri var. ![]() Arkasında clematis yanlarında diascalar var. Bu bölgedeki çiçeklerin rengi iberis hariç koyu pembe ve mor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
Sevgili Jineop çok güzeller, anemonun rengi gerçekten muhteşem.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Ağaç Dostu
|
Pet-choa! Ne de güzel isim uydurmuşlar. ![]() Sevgili jineop, bahçeniz baktıkça içimizi açıyor. Hem bitkiler coşmuş durumda, hem de her tarafta benim çok hoşuma giden bir bakımlılık, bir düzen var. ![]() İberis sempervirens'i geçen burada bir kaya bahçesinde gördüm. Dönüp dönüp bir daha baktım, o kadar yoğun çiçekli, o kadar dolu dolu ki. Adını da bilmiyordum, fotoğraf çekme şansım da yoktu, deli olmuştum. ![]() ![]() Bu arada siz belki tıp bilginizle zaten biliyorsunuzdur ama ben yeni öğrendim: "semper" latince "her zaman" demekmiş, "sempervirens" herdem yeşil, "sempervivum" da herdem canlı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Ağaç Dostu
|
İnternette gezerken Kızılcığın çok büyük çiçeklisi görüp (Cornus Dogwood) hayran olmuştum. Şimdiye dek bizim fidanlıklarda göremedim ama seninki galiba ta kendisi, çok güzel. Pembe çiçeklisi de varmış galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Her kare nefes kesiyor hemşo. Emeklerine sağlık, gönlümü hoş eyledin gecenin bu vakti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Harika bir bahçe, her çiçek ayrı güzel fotolar da güzel olunca seyreyle... Ayrıca da çok zevkli bir bahçeniz var. Elinize gönlünüze sağlık.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
|
Alıntı:
![]() ![]() Gelcem kaçısın yok. Çok öptüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |