![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok sağolun .Çimlerle ,leylandiler ne yazıkki bahçenin altyapısı yapılırken dikilmişti.Duvara yakın kısımları budasam faydası olur mu? Taflanları yeni ilaçladım umarım faydası olur.Aslında o kadar büyük değil.Sanırım resimler biraz abartılı oldu.Akfırat 'ın toprağı çok taşlı ve balçık gibi.Ama sizlerden öğrenene kadar üzüldüğüm yüzlerce solucan var .Şimdi onlara daha bir şefkatle bakıp nerdeyse elime alip seveceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
bana göre mutlaka duvardan en az 2 mt uzaklaştırılması gerekli leylandiler budamaya gelir ve güzel şekil alırlar,etrafında hava sirkilasyonu olması gerekir bahçeyi düzenlerken bitkilerin büyümüş hallerini gözönünde bulundurmak gerekiyor mesela alev agacı gördüm orada sonra potisporum bunlar uygun budama ile en az 1.5 m2 yer kaplar birde duvar yanında fırça çalısı duruyor ondada aynı problemi yaşayacaksınız.Bence duvar ile çim arasına bıraktıgınız boşluk yeterli degil ben cesaretinizi kırmış olmak istemem bahçeninizi görünce nasıl bir doga sever oldugunuzu anlıyorum ama yarın bitkileriniz zarar görmesin duvarlarınızda clamatis sarmaşıgının iyi duracagını tahmin ediyorum böyle güzel bir bahçenin sulama sistemine tahmin ediyorum özen göstermişinizdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sn Ahmetsahip ağaçların uzaklaştırma sırasında olabilecek kayıplar beni ürkütüyor,ama aynı zamanda sürekli bir ikilem yaşıyorum. O yüzden arka dallarını komple budasam mı diye düşünüyorum..Duvar diplerinde 2 tane şarmaşık gül, mor salkım,yalancı yasemin, acem borusu var ama daha henüz küçükler. Klematisi çok seviyorum ama henüz bulamadım.Şu anda tohumlanan ve yaklaşık 8-10 cm olmuş bol miktarda latin sarmaşığı,çan şarmağı ,petunya,zinnia , gül hatmi ,gazanya ve papatyalarım var .Sabırsızlıkla büyümelerini bekliyorum. Önerileriniz için teşekkür eder tüm arkadaşlarımdan devamını beklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
kolay gelsin iyi çalışmalar.clamatis için http://www.fidanistanbul.com/index.p...d=577&ad=İthal Süs Bitkisi Fideleri Perakende&page=0&no=1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|