agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   El yapımı kuluçka makinamdan bu senenin ilk civcivleri (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/20061.htm)

Gezegen 16-04-2010 20:03

tebrik ederim sayın arnavut çok güzeller maşallah inanın bende hastasıyım bu işlerin ama bazı şeyler için zaman gerekiyor bende 4 tavuk 1 horoz var 1 tanesi gurk kısmet olursa 25 nisanda çıkarıcak bende resimlerini eklerim.
benim favori tavuk cinsimde liğhtsussex inşallah yakında muradıma ererim

Arnavut 18-04-2010 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale76 (Mesaj 616175)
Özellikle ördeklere bayıldım, pek şirinler. Güle güle büyütün.

Sayın Lale76;

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Çok yakında bir sürü (Ordu Halinde:p) ördek civcivi resimleri paylaşacağım.Tahmin ediyorum ki beğeneceksinizdir...

Saygılar.

Arnavut 18-04-2010 20:03

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serseri09 (Mesaj 618591)
tebrik ederim sayın arnavut çok güzeller maşallah inanın bende hastasıyım bu işlerin ama bazı şeyler için zaman gerekiyor bende 4 tavuk 1 horoz var 1 tanesi gurk kısmet olursa 25 nisanda çıkarıcak bende resimlerini eklerim.
benim favori tavuk cinsimde liğhtsussex inşallah yakında muradıma ererim

Sayın Serseri09;

Sizede iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Umarım sizin civcivlerinizde sağ salim yumurtadan çıkarlar ve tüyleri kadar hayırlarını görürsünüz. Sizin civciv resimlerinizi görmekte bizi mutlu edecektir.
Favori tavuğunuz konusuna gelirsek bende de şuan Light ve Dark'ı olmak üzere bir miktar Sussex civcivi mevcut, Yetiştirip verimlerini görmek ve burada paylaşmayı arzuluyorum.Son zamanların favori etlik ve yumurta ırkı olmakla birlikte verimi konusunda da çeşitli doneler mevcut.
Sizinde en kısa zamanda bu ırkı edinmeniz dileğiyle, Saygılar.

Light Sussex:

Eklenti 136847

Dark Sussex:

Eklenti 136848

alone35 18-04-2010 22:58

çok güzeller maşallah

Arnavut 22-04-2010 20:38

El yapımı kuluçka makinamdan inciler III

4 Eklenti(ler)
Sayın Arkadaşlar;

Daha önceden paylaşmış olduğum civciv resimlerinin bugünkü hallerini ve aramıza yeni katılan arkadaşlarıda sizlerle tanıştırmak istedim ;) Saygılar.

Bu resimdeki kanatlılar sizlere ilk resimlerde paylaştığım civcivler, Şuan kocaman adam oldular.

- Denizli Civcivleri ve Genel Görünüm:

Eklenti 138072

Eklenti 138073

Eklenti 138074

Eklenti 138075

Arnavut 22-04-2010 20:44

5 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz, Şimdi sıradaki arkadaşlar 2.nesil civcivlerden ;

- Kıvırcık Koşin civcivleri:

Eklenti 138081

Eklenti 138082

Eklenti 138083

Eklenti 138084

- İspenç Civcivi:

Eklenti 138085

Arnavut 22-04-2010 20:49

5 Eklenti(ler)
2.Nesil civcivler ile devam ediyoruz;

- Yörük/Türken Civcivleri:

Eklenti 138091

Eklenti 138092

- Brahma Civcivleri:

Eklenti 138093

Eklenti 138094

- 2.Nesil Civcivlerden genel gorunum:

Eklenti 138095

Arnavut 22-04-2010 20:57

5 Eklenti(ler)
Sıra geldi en son aramıza katılan arkadaşlara :p 3.Nesil Civcivlerimiz;

- Fizan Civcivi:

Eklenti 138100

- Altın Kızlar:p :

Eklenti 138097

- Köy Civcivleri:

Eklenti 138098

- 3.Nesil Genel Görünüm:

Eklenti 138099

Eklenti 138101

Arnavut 22-04-2010 21:01

4 Eklenti(ler)
Son olarak sizler ile ilk resimlerde paylaştığım sevimli ördek civcivlerinin bugünkü hallerini paylaşıyorum;

- Pekin Ördeği Civcivleri:

Eklenti 138106

Eklenti 138107

Eklenti 138108

Eklenti 138109

Tüm kanatlı sever arkadaşların arzu ettikleri cinslere sahip olmaları ve besleyebilmeleri dileği ile, Saygılar.

alone35 22-04-2010 22:10

Süpersin arnavut başarılarının devamını dilerim saygılar.

k_donmez 22-04-2010 22:38

Sayın Arnavut
Kutluyorum. Hepsi birbirinden güzel. Siz artık bir kuluçka ustası olmuşsunuz. Yakında köy yumurtası paylaşımı için bir başlık açarsanız hiç şaşırmam.:p

NJale 20-05-2010 12:17

Sayın Cihasn As ,
tavuk altından ve kuluçka makinasından çıkarttığım brahma cinsi civcivlerim sağ ayaklarını kullanamıyor.öyle de sevimliler ki ,kahroluyoruz neden kaynaklanıyor olabilir ,acaba....

cihan_as 20-05-2010 20:07

Sn NJale, bir hafta önce kuluçka makinemde 100 ad yumurtadan 30 ad civciv çıktı.
Çıkan civcivlerimde sakat olanlar var, bacaklarında gözle fark edilir sakatlıklar olabiliyor.
Sizin bahsetdiginiz sağ ayaklarını kullanmama gibi sakatlıkların Brahma cinsi civcivlere özel olduğunu sanmıyorum.
Kanatlılarda aynı anne babadan gelen ırklarda ileriki yıllarda, şekil bozukluğuna raslandıgını biliyorum, böyle bir durum yoksa yumurtanın kuluçka makinesinde gerekdigi kadar çevrilmediği ve çıkış anında nemin yetersiz olduğundan civcivlerin sağlıklı çıkmalarını engellemiş olabilir.

inebolu 20-05-2010 20:24

O köy civcivileri ne kadar güzel öyle maşallah hepsine.

NJale 02-06-2010 14:13

Cihan Bey;
ilginiz için teşekkür ederim.ayın 9 unda makinadan çıkacak civcivlere bakacağım.Daha önce
nem ölçer kullanmıyorduk,şimdi aldık.takip ediyoruz.
Bu arada gurk yatan tavauklarımızda var,onların altındanda sakat çıkımlar oldu..
benim bir sorum daha var,yardımcı olacağınızı umuyorum.KOMŞUMUZUN TAVUĞUNUN ALTINDAN YUMURTALAR,TEK tek eksildi sadece bozuk 4 yumurta kaldı.YERİNE YENİSİNİ KOYUP tekrar yatırdılar.tabi yumurta yenilenince,o hayvan her neyse bizim kumese dadandı ve bizde kaz ın altından yumurtaları alıp kuluçka makinasına koyduk.
şimdi ise bu hayvan tekrar bizim kümese dadanmış farkettik ve kümesi ışıklandırdık,ilginçtır ki komşunun kümesine girmeyen ...o hayvan bir gecede 10 yumurtayı tavuğun altından alıp gitmiş sadece bir tane kalmış tahninim o yumurta cılk olduğu için bırakmıştır.
kimileri Sancar kimileri Fare diyor,geçen senede bu aylarda olmuştu.Bu konuda yardımcı olursanız sevineceğim.
şimdiden teşekkürler....

Dudi 02-06-2010 14:28

Çok güzeller tutup sevesim geldi :D

cihan_as 03-06-2010 18:20

Sn NJale, karga yumurta yemeye alıştıysa sabah erken saatlerde yemiş olabilir.
karganın kümese girme ihtimali yoksa, gurk tavuk yumurtalardan civciv sesi geldiğinde gagasıyla kırıyor tam oluşmamış yumurtaları yiyebiliyor.
Bunların hiçbiri değilse büyük ihtimalle fare işi gibi gözüküyor, fare alıştıysa hiç bir önlem fayda etmiyor.
Ben civcivlerimi elek teliyle farenin girmeyeceği şekilde kafeste bakıyorum.

gtatas 03-06-2010 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NJale (Mesaj 650832)
Cihan Bey;
ilginiz için teşekkür ederim.ayın 9 unda makinadan çıkacak civcivlere bakacağım.Daha önce
nem ölçer kullanmıyorduk,şimdi aldık.takip ediyoruz.
Bu arada gurk yatan tavauklarımızda var,onların altındanda sakat çıkımlar oldu..
benim bir sorum daha var,yardımcı olacağınızı umuyorum.KOMŞUMUZUN TAVUĞUNUN ALTINDAN YUMURTALAR,TEK tek eksildi sadece bozuk 4 yumurta kaldı.YERİNE YENİSİNİ KOYUP tekrar yatırdılar.tabi yumurta yenilenince,o hayvan her neyse bizim kumese dadandı ve bizde kaz ın altından yumurtaları alıp kuluçka makinasına koyduk.
şimdi ise bu hayvan tekrar bizim kümese dadanmış farkettik ve kümesi ışıklandırdık,ilginçtır ki komşunun kümesine girmeyen ...o hayvan bir gecede 10 yumurtayı tavuğun altından alıp gitmiş sadece bir tane kalmış tahninim o yumurta cılk olduğu için bırakmıştır.
kimileri Sancar kimileri Fare diyor,geçen senede bu aylarda olmuştu.Bu konuda yardımcı olursanız sevineceğim.
şimdiden teşekkürler....

Dediğiniz gibi fare ve sansar olabilir, ama bir üçüncü seçenek eklemek istiyorum o da yılan dikkatli olun tavukları bile zehirler.

Dangerously34 04-09-2010 17:21

Arkadaşlar bir sorum olacak bakkaldan aldığımız yumurtaları kuluçka makinesine koysak civciv çıkar mı çok cahilim ama... neyse. :(:confused:

thares 04-09-2010 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dangerously34 (Mesaj 691865)
Arkadaşlar bir sorum olacak bakkaldan aldığımız yumurtaları kuluçka makinesine koysak civciv çıkar mı çok cahilim ama... neyse. :(:confused:

Bakkalda satılan yumurtaları yumurtlayan tavukların yanında horoz varsa hiç tereddüt etmeden kuluçka makinesine koyarak civciv elde edebilirsiniz hiç çekinmeyin. Cahillik bu işin neresinde anlamadım. Kolay Gelsin

nariçi 04-09-2010 18:45

Buzdolabına koyulmuş yumurtalardan civciv çıkmazmış.

nariçi 04-09-2010 18:49

Sevgili Arnavut kolleksiyon yapmış. Çok güzel, çok değişik tipler. Peki şimdiki durumları nedir, büyümüş görüntülerini de görsek iyi olacak.

alperen55 05-01-2011 21:21

arkadaşlar benim 21 nisan 2010 da cıkacak olan civcivlerin yumurta içerisinde öldüler sadece iki tane ördek el yardımı ile bir gün sonradan cıkara bildim sanırıım sorun bence bilgisayar fanımın yumurta üzerine fazlaca sipikilasyon yapmasıydı birde son dönemce nemlendirmeyi ayarlayamadım bide bir yerde okudum yumurtaların sivri yerleri aşağıya bakacak şekilde dizilecekmiş ben önceden okuduğumda yumurtalar üste baksın diyolardı öyle okumustum öyle yaptım . şimdilerde yeniden kurdum ocak 17 2011 de cıkımlar başlıyacak nemlendirmeyi şimdi sizlerin dediği şekilde yapmaya calışacam ama yumurtalarımın dizilişi gene aynı yukarı bakıyor. eğer bu seferdede başarısız olursam yumurtalrımın sivri yerlerini aşa bakacak şekilde öbür denememi yapacam bir sonuca ulaşrsam şayet sizlerle tekrardan paylaşacam hayırlı cıkımlar diliyorum yavrularınız cok güzel vede sağlıklılar..

idcevi 30-01-2011 23:20

Tavuk yetiştiriciliği konu başlığında da yazmıştım ama aynı mesajı buraya da yazıyorum.
Yeni satın aldığım kuluçka makinasına ilk defa yumurta koydum ve merakla sonucu bekliyordum. 21. gün bitiminde hiç bir hareket yoktu ama ben gene de beklemeye devam ettim. 23. günün sabahı baktığımda bir tanesi çıkmıştı. Akşama kadar 6 tane çıktı ve döllü yumurtaların yaklaşık %60'ı (8/14) bir şekilde bir yerlerinden kırılmışlardı. Sabaha kadar onlar ve belki diğerleri de çıkar ümidiyle gittim hiç birisi çıkamamış. 24. günün sonunda artık sona geldik düşüncesiyle hepsine de tek tek baktım; Kırık yumurtalarda gagasını dışarı çıkarmış ama devamı gelmemiş o şekilde ölmüş. 5 tanesi de hiç kırılmadan içinde içinde ölmüşler. Sadece bir tanesi hiç kırık olmadığı halde canlıydı o da ben açtığım için öldü tabii ki.
Sorum; Acaba ben nerede hata yaptım da böyle oldu?
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Yaptım olmadı deyip bırakmayı düşünmüyorum. Telafi edilebilecek hata yapıyorsam düzelteyim ki hem civcivlerime hem de bana yazık olmasın.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Arnavut 31-01-2011 01:16

Sayın idcevi;

Yönelttiğiniz konuya kendimce bir açıklama getirmeye çalıştım.Umarım faydası olur linkini aşağı kopyaladım.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1321

Saygılar.

Arnavut 31-01-2011 01:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 691894)
Sevgili Arnavut kolleksiyon yapmış. Çok güzel, çok değişik tipler. Peki şimdiki durumları nedir, büyümüş görüntülerini de görsek iyi olacak.

Sayın nariçi;

Güzel görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Şimdi ki durumları gerçekten takdire şayan :) Büyüdüler de yumurta vermeye bile başladılar... En kısa sürede resimleri eklemeye çalışacağım.

Saygılar.

Arnavut 31-01-2011 01:33

- Kuluçka Makinası -

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperen55 (Mesaj 736838)
arkadaşlar benim 21 nisan 2010 da cıkacak olan civcivlerin yumurta içerisinde öldüler sadece iki tane ördek el yardımı ile bir gün sonradan cıkara bildim sanırıım sorun bence bilgisayar fanımın yumurta üzerine fazlaca sipikilasyon yapmasıydı birde son dönemce nemlendirmeyi ayarlayamadım bide bir yerde okudum yumurtaların sivri yerleri aşağıya bakacak şekilde dizilecekmiş ben önceden okuduğumda yumurtalar üste baksın diyolardı öyle okumustum öyle yaptım . şimdilerde yeniden kurdum ocak 17 2011 de cıkımlar başlıyacak nemlendirmeyi şimdi sizlerin dediği şekilde yapmaya calışacam ama yumurtalarımın dizilişi gene aynı yukarı bakıyor. eğer bu seferdede başarısız olursam yumurtalrımın sivri yerlerini aşa bakacak şekilde öbür denememi yapacam bir sonuca ulaşrsam şayet sizlerle tekrardan paylaşacam hayırlı cıkımlar diliyorum yavrularınız cok güzel vede sağlıklılar..

Sayın alperen55;

Arkadaşım yazdıklarına bakılırsa sen yukarıdan aşağıya eksik yapmışsın bu kuluçkacılık olayını.. Bu konuda benim ve diğer arkadaşlarımızın forumumuzda çok miktarda yazıları mevcut bence en önce onlara bir göz atmalısın.

Sen muallakta kaldığın konulara değil bilimsel ya da alışılagelmiş doğrulara kulak ver.

Kuluçkacılıkta 3 ANA KURAL var.

1- ISI Takribi 37,5 Derece olmalıdır.
2- NEM Takribi %60-70 Çıkım zamanı %70-80 civarı olursa DAHA iyi olur.
3- ÇEVİRME olayını manuel düzende günde EN AZ 4 kez uygulaman iyi olur.

Bunları ve yardımcı etmenleri yerine getirdiğinde başarıyı yakalaman mümkün.

Bu arada yumurtaları sivri uçları yukarı bakmamak kaydıyla her şekilde dizebilirsin:D

Saygılar.

çiftçi5234 31-01-2011 09:04

tebrik ederim sayın Arnavut gerçekten çok tatlı ve sevimliler

Arnavut 01-02-2011 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 (Mesaj 749767)
tebrik ederim sayın Arnavut gerçekten çok tatlı ve sevimliler

Sayın çiftçi5234;

Görüşleriniz için teşekkür ederim, Küçükken gerçekten çok sevimli ve haşarı oluyorlar.Gerçi büyüdüklerinde de ayrı bir asalet ve güzellik oluyorya hani ;)

Saygılar.

furkan yıldız 02-02-2011 08:09

Arnavut hocam yanlış anlama da Brahma civcivlerinin paçaları neden yarım ? Bizde bir arkadaştan 6 tane civciv aldık yavruyken pek anlaşılmıyordu ama büyüdükçe melez oldukları çıktı ortaya. Oysa kendi Brahmalarımızın yavruları bile bol paçalı oluyor.

Arnavut 13-03-2011 19:09

- Brahma ırkı hakkında düşüncem -

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 750704)
Arnavut hocam yanlış anlama da Brahma civcivlerinin paçaları neden yarım ? Bizde bir arkadaştan 6 tane civciv aldık yavruyken pek anlaşılmıyordu ama büyüdükçe melez oldukları çıktı ortaya. Oysa kendi Brahmalarımızın yavruları bile bol paçalı oluyor.

Sayın Furkan Yıldız;

Yanlış anlaşılma söz konusu olmaz estağfurullah, Fakat brahma konusu ülkemizde biraz çetrefilli bir mesele...
Şöyleki; Amerika'da bu ırkın özel kulüpleri var ve gerçekten saf ırk hayvanları yetiştirip birbirleriyle alışverişte bulunuyorlar.Güzel ülkemizde ise bazı "simsarlar" bu güzel uğraşı hobi dışında tamamen sevgi yoksunu ticari kaygılar güderek yapıyor.Bir brahma horozla bir köy tavuğu eşleştirip, Yavrularını da hiç utanmadan sıkılmadan brahma cinsi civciv diye satabiliyorlar.Bu yüzden kanatlı hayvan temin ederken aldığımız yere çok dikkat etmeliyiz.Elimizden geldiği kadar ırk standartlarına uyan hayvanları edinmeli konu hakkında bilgi sahibi insanlardan yardım almalıyız.Kısaca sorduğunuz sorunun yanıtı ülkemize de bu ırk sınırlı sayıda girdiği ve sınırlı sayıda üreticiden ülke geneline yayıldığı için çıkan civcivlerde açılımlar olması muhtemeldir.. Brahma tavuktan ispenç civicivi çıkarsa hiç şaşırmayın :) Brahma ırkında önerilen paça (Kaplama) bol'a yakın paçadır.Fakat benim resimlerimde görülen civcivler şuanda ama paça yapısı ama vücut yapısı gerçekten tüm heybetlerini sergiliyorlar.Yakın zamanda yeni resimlerini çekip yüklersem sanırım konu daha anlaşılır olacaktır. Saygılar.

furkan yıldız 19-03-2011 11:38

Bende 2 Brahma horoz var dediğiniz gibi çok heybetli. Büyük olandaki heybet beni horozlara karşıda sempatiye itti. Ama parayla aldığımız civcivler hep kırma çıktı. Dediğiniz gibi köy tavuklarıyla eşleşme olmuş. İçlerinden sadece biri ihtişamlı olarak brahma çıktı ki aldığımız şahısta güzel brahma tavuk ve horozlar var fakat köy tavuklarıyla karışık olduğu için sürekli, ne çıkarsa bahtımıza misali oldu. Çıka çıka 1 tane çıktı oda horoz. Bu sene inşallah güzel bir tavuk alıp yetiştirebiliriz. Tavukta vardı o hepsinden güzeldi ama benim köpeğime kurban etti kendini.

Arnavut 21-03-2011 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 770579)
Bende 2 Brahma horoz var dediğiniz gibi çok heybetli. Büyük olandaki heybet beni horozlara karşıda sempatiye itti. Ama parayla aldığımız civcivler hep kırma çıktı. Dediğiniz gibi köy tavuklarıyla eşleşme olmuş. İçlerinden sadece biri ihtişamlı olarak brahma çıktı ki aldığımız şahısta güzel brahma tavuk ve horozlar var fakat köy tavuklarıyla karışık olduğu için sürekli, ne çıkarsa bahtımıza misali oldu. Çıka çıka 1 tane çıktı oda horoz. Bu sene inşallah güzel bir tavuk alıp yetiştirebiliriz. Tavukta vardı o hepsinden güzeldi ama benim köpeğime kurban etti kendini.

Sayın furkan yıldız;

Henüz bu yazışmaları yaptığımız sıralarda bahsettiğimiz durum tekrar cereyan etti :( Yakın muhitte ellerindekilerin brahma civcivleri olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar köy, bucak dolaşarak bunları oralardaki halka satmışlar.Ben ilk duyduğumda brahma civcivi haftalık yaşta 2,5 TL olamaz çok ucuz dedim.Nihayetinde alınan civcivler büyüyüp palazlanmaya başlayınca brahma ile uzaktan yakından alakası olmadığı anlaşıldı tabii ki. Ne demiş büyüklerimiz " Ucuz etin yahnisi yavan olurmuş..." Dediğimiz gibi civciv alırken mümkün mertebe bildik adresleri ve kişileri tercih etmekte fayda vardır!

Saygılar.

furkan yıldız 22-03-2011 07:22

Artık daha bilinçliyim bu konuda eskisine nazaran. Bir Brahma ve bir kırmayı yanyana koysunlar anlarım diye düşünüyorum. Brahma civcivleri daha yumurtadan çıktığında neredeyse bacaklarının tamamı sarı tüylerle kaplı oluyor. Civcivleri aldığımız komşudan aldığımız yumurtaları tavuğun altına sürdük. Çıkan civcivlerin paçaları tam karşı hizadan yani tam ortadan tüylenmeye başlayarak dışarı açılıyor. 1-2 haftalık olunca fark daha bariz ortaya çıkıyor.

feelings 03-05-2011 05:05

sayın arnavut bey kuluçka makinanızın resimlerini görebilirimiyiz ben yeni üyeyimde merak ettim formda varsa hangi sayfada saygılar

feelings 03-05-2011 05:08

arnavut bey çok güzel civciv ve tavuklarınız var maşallah formda okuduğum kadarıyla elektronik haberleşme mezunu yazmışsınız meslektaşız yani forma yeni katıldım bende amatörçe bir makina yaptımda sizin makinayı merak etti resimlerini eklerseniz memnun olurm

Arnavut 09-07-2011 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feelings (Mesaj 796822)
arnavut bey çok güzel civciv ve tavuklarınız var maşallah formda okuduğum kadarıyla elektronik haberleşme mezunu yazmışsınız meslektaşız yani forma yeni katıldım bende amatörçe bir makina yaptımda sizin makinayı merak etti resimlerini eklerseniz memnun olurm

Sayın feelings;

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Uzun zamandır forumda bulunamıyordum malumdur ki fakat kuluçka makinalarımın resimleri forumda bol miktarda mevcut.Linkleri mesajı editleyip aktarırım, Saygılar.

idcevi 26-07-2011 14:34

Günlük 10-12 yumurta aldığım sussex türü tavuklarım var. Kuluçkalık yumurta ya da civciv isteyen olursa temin edebilirim.

cihan_as 26-07-2011 20:02

Sn idcevi, yumurta ve civcivlerin satış fiyatını yazarmısınız.

idcevi 26-07-2011 21:19

Net rakam yok ama geçerli fiyatların altında olacağından kuşkunuz olmasın. Şu anda gördüğüm fiyatlar yumurta 4 TL, civcivler 12 TL'den başlayıp gününe göre artıyor.
Demek ki bugün itibariyle benim fiyatlarım bu rakamların altında.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025