![]() |
Alıntı:
|
selamun aleykum arkadaslar bende baya koy tavugu var ve sik siķ gurk yatiyolargurk yatirmak icin en idaal ay nezamandir daha dun yozdurdum gurktavugu soguk havalar diye
|
Alıntı:
|
Merhaba birsey sormak istiyorum.
Bizde cok horoz var ve bir komsuyla 3 horoza 5 tavuk takasina girecez adam bize tavuklarin daha 1-2 ayinin oldugunu soyledi yumurtlamasi icin . Simdi ben adamin dogru dedigini nasil anlaya bilirim gercekten daha genc bir tavuk oldugunu kart olmadigini nerden anliya bilirim tam olarak cunku hepsi siyah yetiskin kadar olmuslar o yuzden soruyorum . |
Sn. shenile;
Siz alacağınız tavukların ayaklarına bakın. Genç tavuk, horozların ayakları sizin fotoğraflarda görüldüğü gibi pürüzsüz ve canlıdır. Kart olan tavukların ayakları ise üzerindeki pulların uzaması yıpranması nedeni ile daha iri ve soluk renkli olur. Ayak renkleri değişebilir. Sarı, beyazımsı, siyahımsı hatta yeşilimsi olanlar var. Ancak tüyden çıktıktan sonra ayak üzerindeki pullar da büyüyor. İkinci bir pul daha çıkarıyor. Elinizde kart horoz, tavuk varsa dikkatlice inceleyin. Komşuda var ise aynı şekilde gözlemlersiniz. Civci iken horoz tavuk ayrımı ise civci tüylerinin arasında sırt tüyleri çıkar. Beyazımsı ince tüyler arasında çok belirgin görünürler. Herhalde 1-2 aylık iken çıkıyorlar. Uzun süredir gözlemlemedim. Bunlar parlak ise horoz, mat renkte ise tavuktur. Tabi bu ırklara göre değişebilir. Tavuk tüylü horozlar olabilir. |
Bukadar cabuk cvp verdiginiz icin cok tsk ederim sn Muda.
Bir soru daha sorayim gecen senenin yaz ayin civcivlerden biri ( tavuk) 2-3 haftadir yumurtlamaya basladi lakin yumurtasi diyer tavuklara gore cok kucuk simdi baharda kuluckaya oturan tavugum olursa o kucuk yumurtadan civciv cikma ihtimali nedir??? |
Alıntı:
O küçük yumurtalara kılavuz denir, zamanla normal boyutta yumurtlamaya başlar hatta bazen ayarlayamayıp çift sarılı bile yumurtladığını görebilirsiniz. Kılavuz yumurtayı kuluçkaya almak pek tavsiye edilmez. 1-2 haftaya yumurta boyutları normale döner. Bence bekleyin. |
Kart horoz ayağının bulunduğu sitenin linki. Fotoğraf küçük ama uzun mahmuzdan horoz olduğu anlaşılıyor. Pullar belirgin. Bu şekilde uzun mahmuzlar kesiliyor. Horozlara ve tavuklara zarar vermemesi için.
Tavuğun Kaç Ayağı Var | Budulgan Genç tavuk veya horoz ayağının bulunduğu site. 30 bin 718 ton iç fındık, 14 bin 252 ton tavuk ayağı ihracatı yapıldı haberi - İhlas Haber Ajansı Gurk olan tavuğunuz olursa beğendiğiniz horoz ve tavukların yumurtasından koymanızı tavsiye ederim. Verimli tavuk ve horozlardan alınan yumurtalardan çıkan civcivler daha sağlıklı olur. Horoz olmasa da tavuk bir süre döllü yumurta yumurtlar. Beğendiğiniz horoz ve tavukları ayrı yere koymanız gerekir. Rahmetli Ünal amcanın söylediğine göre horoz değiştiği zaman o horozdan alınan yumurtaları anlayabilmenin yolu yumurta renginin de değiştiği. Tavuğun yumurta rengi çok az da olsa değişiyor. O horozdan olan yumurtalar oluyormuş. |
Doğal kuluçka, yani gurk şeklinde üretim planlıyorsanız en uygun ırk hint tavuğudur. Sık gurk olur. Yavrulara da iyi bakar.
Ticari amaçla üretilmiş tavuk ırklarında gurk özelliği yok denecek kadar azdır. Senede 1 defa belki gurk olurlar. Bana göre en keyifli üretim şeklidir. Kuluçka makinesi aynı tadı vermiyor :D. |
Birsey sorcam ya esim gitmis bana surpriz yapip susex pacali tavuk bide susexin kahverengili olan pacali tavuk almis ikisini 160 tl ye almis sizce fiyati uygun mu?
Fiyatini yazdim ne kadar dogru ne kadar yalnis bilemiyorum simdiden kusuruma bakmayin. En buyuk endisem tavuk hirsizlarindan burda pacali tavuklari caliyorlar insallah baslarina birsey gelmez. |
Sanırım eşinizin aldığı tavuklar Light Brahma. Sussexlerde paça olmuyor. Yine de fotoğraflarını görsek daha sağlıklı bilgi verebiliriz.
Brahma fiyatlarına bakarak fikir edinebilirsiniz. |
2 Eklenti(ler)
Evet sizin dediginiz dogru light brahma ayni bu resimdekilerden biri biride buff brahma.
Bunlar yumurta yapar mi? Bize tanesi 80 liraya geldi normalde 100 demis indirimli 80 almis tanesini normal mi fiyati daha ibikleri falan cikmamis yani yavru. normal horozlar bunlarin yumurtalarini döllemedde sıkıntı yasaya bilir galiba boy farkindan degil mi .???? |
Alıntı:
|
Evet iri yapililar ama cok sirinler ya.
Insallah bizim horozlar onlarin yumurtalarini dolleye bilirler. |
Yumurta yaparlar tabi ama yumurtacı ırklar gibi verim beklememek lazım. Yıllık 100 civarı yumurta yaparlar.
Horozunuz bantam denilen küçük ırk horozlardan değilse dölleyebilir. Fakat hem tavukların iri olması hem de tavukların arka kısımlarının aşırı tüylü olması döllülük oranını azaltacaktır. |
Alıntı:
tavuk hırsızları şu an köy tavuklarına dadandı. çünkü satışı çok kolay. resmen hırsızlardan bezdik. |
Dogrudur lakin dedigim gibi bizim burda köy tavuklarina degil cins tavuklara göz dikmisler. Komsumuzun cins tavuklarini gece yarisi kümesini patlatarak calmislar, 1 tane olsa yine iyi 20-30 tane cins tavuklarini goturmusler. Onlarin yaninda bide köy tavuklari vardi onlara dokunmamislar. Benimde korkum o yuzden insallah birsey olmaz. herseyin hayirlisi diyelim .
Aydemir bey benim bir horozum var ibigi yeni cikmaya basladi martta 1 yasini dolduracak 1 aydir otuyor ama icaat yok niyetleniyor ama tik yok siz demistiniz ki kesin diye yinede dollemez mi tavuklarin yumurtalarini ? Ibigi yeni ciktigi icin yeni olgunlasiyor olabilir mi diyerlerine gore. |
Alıntı:
sağlıklı horozlar ırkına bağlı olarak 4-5 aylık olunca öter ve çiftleşir. 1 buçuk yaşına kadarda randımanlı çiftleşir. sağlıksız canlıları damızlık yapmayın. çünkü genetik hastalıklarını civcivlere aktarır. |
Bizim anac kafayi yedi ya aralik ayinda gurk yatcakti kaldirdik suan bile yumurta yaptigi halde 2 tane yumurtanin uzerine yatiyor kaldirdik yine yumurta yaptigi halde nasil gurk yatabiliyor anlamiyorum.
|
Alıntı:
|
Bugun dikattimi ceken birsey oldu buff brahma tavugumda kosarken seke seke kosuyor diyer light brahma normal kosuyor acaba neden kaynakli olabilir ayaklarinda problem yok acaba paca tüylerinden kaynakli olma ihtimalk var mi takiliyor olabilir mi ? Kusura bakmayin soru üstüne soru soruyorum.
|
Paça tüyleri çok uzunsa yapabilir. Bacağını incitmiş de olabilir.
|
Bu brahmalarin 2 sinin de huylari birbirinden farkli light brahmanin yanina yaklastigimda kaciyor buff brahma kacmiyor seve biliyorum halsiz falan degil insallah hastaliktan dolayi oyle degildir.
Esim bu sabah yem vermeye gittiginde pacali buff brahma sanki halsiz gibi dedi acaba ona megatril antebiyotigi versem birsey olur mu veterinerden almistik? |
Alıntı:
Kümeste yeni olduğu için strese de girmiş olabilir. |
Alıntı:
aşıları tam değilse sık sık hastalanırlar. aynı hastalıklar tekrarlar. antibiyotikten sonra probiyotik verin. |
Eylul ayinda 2016 da newcastel canli asi yapmistik 6 ayda bir tekrarlanmasi gerekiyordu lakin daha 6 ay olmadan hiriltilari olmustu ve hep hastalar.
Arka tarafta tek katli bir ev var onun bodrumunda yaz kis su dolu adam eviyle hic ilgilenmiyor tavuklarim ne yapsam etsem hep o pis suyu iciyor o yuzden hasta oluyorlar. Ne yapacagimi sasirdim artik 1.5 senedir tavuk besliyorum lakin bu sene cok hasta oldular 3-4 tavugumu kaybettim. Deri altindan yapilan asiyi hic yapmadim sadece canli asi. |
Alıntı:
|
Karma asi deri altindan yapiliyor galiba yoksa oda sularina katiliyor mu? Kac ayda bir tekrarlanmali? Tahmince fiyati nedir
|
Alıntı:
şu linke bi göz atın. Kanatlılarda Aşı Programı |
Ben simdi veteriner klinigi ile gorustum 1000 dozluk olarak geliyormus ve bunlar ancak buyuk ciflikler genelde aliyormus bende sadece 12 tane oldugu icin bir kere acildiktan sonra hepsi cope gidermis.
Adamin demesine gore suyuna da katabiliyormusum. Bakalim ne yapacam 1000 dozluk 80-90 lira varmis ve bir kere acildiktan sonra bir daha kullanamiyormusun. |
Sayın Aydemir Aydın daha önce de size sormustum tavuklarımin özellikle 3 tanesinde tüy yeme sorunu oldugunu..dediklerinizi yaptim cogunlukla disarda olmalarina ragmen malesef bırakmadilar..Bu tuy yiyenler birbirlerinin tuyunu yemedikleri icin bir komsuma verdim sonunda..yumurtladiklari icin kesmeye kıyamadım.Arkadaslar acaba aranizda bu sorunla karsilasan oldu mu onu merak ediyorum?
Bir de benim ufaklık icin ördek civcivi almistim simdi yumurtlamaya basladılar..Aranızda yetistiren var mi? Yumurtasi yenir mi ki? |
Alıntı:
|
Merhaba birsey sorcam bundan 3 ay once 3 tane beyaz horozumuz vardi ve bunlarin ucude cete olmustu biri ciftlesmeyi bitirmeden diyeri cikiyordu gri tavugumuzun uzerine.
O zamandan beri tavuk cok korkuyordu saklaniyordu.Tavugumuz icin 3 horozu kestik lakin o tavuk 3 aydir hic yumurtlamiyor. Ne yapmam lazim?suan durumu gayet iyi geziyor saklanmiyor bazen yumurtlayacak gibi ses cikiyor ama yumurtlamiyor 3 ay oldu. |
Alıntı:
|
Cok tesekkür ederim Sayın Defender77..inanın bu durum beni bile bunalıma sokmustu.keske en bastan kurtulsaydım o tavuklardan..aşırı olmasada diger tavuklar arada yapıyor..Peki bu durum daha once neden hic görülmemis ki..tavugu olanlara sordum hic boyle bir durumla karsilasmadiklarini ilk defa duyduklarını söylediler.Makineden cıkmıs olmaları sebep olabilir mi ki? Bir de vitamin ve mineralleri hangi yemlerle karsilayabiliriz? Tamamen dogal ilacsiz yetistirmek istiyorum..
|
Alıntı:
kanibalizm , yem yetersizliğinden, işıklandırmadan , küçüklü büyüklü yetiştirmeden, kalabalıktan olabilir. |
Alıntı:
|
3Bugun esimle koylere gezmeye gittik ve tesadufen bir ciflikte bulduk kendimizi.
Girdigimde gordugum manzara karsisinda icim parcalandi tavuklar kafeslerin icinde ve surekli yumurtlama yemi veriliyorducok uzuldun. O uzuntunun uzerine 5 tane ordan tavuk aldim en azinda onlar kurtulsun o sefalet hayattan diye ve gagalari uclarindan kesmisler. Tavuklari bahceye koydum yuruyemiyorlardi bile nerdeyse ya icim parcalandi ya boyle birsey olamaz ya gercekten cok uzuldum ve sinirlendim �� Lakin simdi durumlari gayet iyi cok sukur |
Alıntı:
bu tip tavuk edinme avrupada çok yaygın. tırnakları çok uzamışsa kısaltın. tünemeyide bilmezler, folluğu öğrenmeleri biraz zaman alabilir. kirli tüyleride 1 aya kadar kum banyosuyla temizlenir. hayırlı olsun. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025