agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   Tavuk yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/17402.htm)

onur3455 18-03-2015 15:50

5 Eklenti(ler)
Beslediğim tavuğuk hakkında bikaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.

1-Bu tavugun cinsi nedir? Brahma olduğunu düşünüyorum doğrumu?? Aşırı derece insana yakın evcil bir tavuk, kedi gibi kendini bile sevdiriyor neredeyse. Evin içine bile giriyor, elinden ne olsa yiyor. insanın peşinden ayrılmıyor.
2-Aldığımda ferikti. Ne zaman yumurtlar ve ne sıklıkla ymurtlar?
3-Ayağındakiler bir hastalık mı mantar gibi şeyler var yoksa tavuğun özelliğimi? Hastalıksa ne yapmam gerekir?
4-Elden yem verdiğim resme dikkatli bakarsanız tavuğun baş kısmında beyaz tüyler çıkmaya başladı, o beyaz tüyler nedir sanki saçları ağrımış.Eklenti 541550
Eklenti 541551
Eklenti 541552
Eklenti 541553
Eklenti 541554

Sagun 20-03-2015 21:54

1.tavuğun endamını gösteren yandan profil bir resmi olursa ve yanında büyüklüğü nu kıyaslayacak birietler olursa cinsi hakkında daha net bişey söylenebilir, bırahmalar iri tavuklardır paçaları vardır..
2. Tavuğun yaşını kaç aylık olduğunu biliyorsanız, genelde 6 aylıkken yumurtlarlar. Bu hayvan tahminen 1 ay kadar sonra yumurtlar..
3.ayağındaki tüyleri kastettiysen onlar ttavuğun cins özelliği, başka bir şey varsa yine yakından bir ayak fotoğrafı çekip paylaşmalısın
4.Boyun ve baştaki tüyleri de normal kendi renk özelliğidir.

kuzen38 21-03-2015 22:51

İsmail bey siz tavuklarınızı nerde yetiştiriyorsunuz acaba?

Ben catalcada kendimize yetecek kadar yapıyorum ancak malasef 2 kez hangi hayvan tarafından yapildigini tam anlamıyla çözemediğimiz iki saldırıdan sonra pek bir tavuk kalmadi. Zaten tavuklarin cinsleriyle ilgili pek bir bilgimde yok ymurta versin yeter dedik o da gitti sayilir.

akçabardak 22-03-2015 15:19

1 Eklenti(ler)
Bahçem biraz daha büyük olsaydı bu modeli hemen düşünürdüm,
çok hoşuma gitti doğrusu, paylaşmak istedim.

Netten alıntıdır:

Eklenti 542219

İsmail Karagülle 22-03-2015 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kuzen38 (Mesaj 1364932)
İsmail bey siz tavuklarınızı nerde yetiştiriyorsunuz acaba?

Ben catalcada kendimize yetecek kadar yapıyorum ancak malasef 2 kez hangi hayvan tarafından yapildigini tam anlamıyla çözemediğimiz iki saldırıdan sonra pek bir tavuk kalmadi. Zaten tavuklarin cinsleriyle ilgili pek bir bilgimde yok ymurta versin yeter dedik o da gitti sayilir.

Kuzen , lohman cinsi yavuklar.
İlk aldığımda birini doğan kaptı ,
4 tanesini tilkiler kaptı .
O zaman biraz moralim bozuldu . Ama sonradan alıştım . Bir tilkinin icabına bakınca bir daha gelen olmadı şimdilik . Bu bahar ne olur bilmem.

Kendime göre çareler üretmeye çalıştım . Etrafı tel çektim .

Elde tüfek nöbet beklememeye devam ediyorum .

Ne demişler koyunu güden kurdu görürmüş.

Bu tavuk konusunda da böyle.

İnsan üzülüyor ama bu işin doğasında bunlar var .

Elden geldiğince tedbir almaya çalışacağız.

İsmail Karagülle 22-03-2015 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1365016)
Bahçem biraz daha büyük olsaydı bu modeli hemen düşünürdüm,
çok hoşuma gitti doğrusu, paylaşmak istedim.

Netten alıntıdır:

Eklenti 542219

Slogan köy tavuğuysa , tavuklar özgür olacak . Koşup zıplayacak gezecek becerebildiği kadar kanat çırpacak . Bu resimde yarı özgür diyebiliriz.

O resimde maksat tavuğu dağil sebzeleri korumak .

İsmail Karagülle 22-03-2015 18:57

Özel yumurta çifliklerinde nasıldır bilmem .Ama köy tavuğu konusunda üniversiteler melez cinsler üretiyor.Bölge özellikleri de göz önünde tutularak , yumurta verimi yüksek , dayanıklı , melezler üretiliyor.

Çarşı pazardan köy tavuğu diye aldığımız tavuklar genellikle e3konomik ömrünün sonlarına yaklaşmış çiflik tavukları oluyor.

Dikkatli bir bakımla yumurta verseler dahi , netice itibariyle yaşlı ve yarı ekonomik ömrünü tamamlamış oluyorlar.

Özel sektörden veya ilçe tarımdan, mümkünse
üniversiteden , tavuk tedarik etmek en sağlıklı yol bence.

kırkdilim 24-03-2015 08:07

3 Eklenti(ler)
Hem dölsüz yumurtada bir şeylerin eksik olacağı hem de ferikleri bir arada tutsun diye bu çilli horozu aldım.Bakalım kümesine sahip çıkabilecek mi?

Atak S'ler yiyecek,ligorinler macera peşinde.Henüz kafesin dışına atlamadılar ama yan duvar,elma ağacı ve kümesin üstü ligorinlerin gezinti alanı oldu. Bazen,keşke hepsini atak s alsaydım diyorum.

Folluk işe yaramayacak gibi.İçine saman koyuyorum,eşinip dışarı atıyorlar. İçine tünemeleri de cabası.Haliyle kısa sürede pisleniyor.Yumurtlamaya başlasalar da ne olacağını bir görsem! Olmadı,dip tarafa tüneğin altına gelmeyecek şekilde küçük bir sandık ya da sepet koyarım.

Eklenti 542540
Eklenti 542541
Eklenti 542542

İsmail Karagülle 24-03-2015 19:57

Acemi henüz bunlar . Önce yumurta yapmayı ,

Zamanla yumurtalarını folluğa yapmayı da öğrenecekler .

Nereye tüneyeceklerini de öğrenecekler .

hasan.00 28-03-2015 11:00

Arkadaslar size bi sorum olaxak artik iki tavuumda yumurtluyor siyah pilic olanıllı bugun 9 gibi 3. Yumurtasini yapti ve 9 dan beri(saat suan 12) hala yarim saat araliklarla gidakliyor ve ibikleride kipkirmizi neden gidakliyor sizce yoksa gurkmu olacak?

addo 28-03-2015 11:03

yumurtlayan çoğu tavuk gıdaklar gurk olması ile alakalı birşey değil. tavuğu korkutan birşey yoksa 3 saat gıdaklamaz tavuk.

hasan.00 28-03-2015 15:09

Korkutan bisey yok yeni farkettim ne zaman holluğa bir tavuk girse o zaman bagiriyo neden acaba

hasan.00 29-03-2015 17:35

Sen ga pek bilion

kırkdilim 29-03-2015 21:46

İki gündür ara ara yağan yağmur kümesin önünü balçığa çevirdi.Kurumasını bekleyecek halim yok,tavukları çıkardım ve vıcık vıcık çamurun içinde akşamı ettiler.Buraya ya çakıl yaşı dökmeli ya da kum.Kum daha mantıklı gibi.Hem içinde eşelenirler de.

Sabah kümesin kapısını açtığımda tavuklar yemliğe hücum ederken baktım çilli horoz halsiz ve boğazından hırıltılı sesler çıkarıyor.İlk iş tavuklardan ayırıp garaja koydum.Garaj sıcak,bir kaç gün dursun bakalım!

Ligorinlerden biri cuma sabahı ilk yumurtasını yaptı.Cumartesi öğleden sonra da ikincisini.Bugün dinlenme günü!Yumurtayı folluğa yaptı ama samanın üzerine değil,tahtaya.Daha önce de yazmıştım,follukta saman bırakmıyor eşelenip aşağı atıyorlar.

vinco17 29-03-2015 22:15

tavuk yetiştimek istiyorum.

Merhaba nasılsınız.4 dönüm yerim var burda yumurta tavuğu yetiştirmek istiyorum.kümes ebatı doğru tavuk cinsi bide tavukları nerden temin edebilurim.devletimizin bunun verdiği hibe veya uzun vadeli kredi si varmı teşekkürler

sulo18 30-03-2015 17:54

boynu cıplak tavuklarım var gurk yatarlarmı hep geçem senenin yavrusu

İsmail Karagülle 30-03-2015 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vinco17 (Mesaj 1366998)
Merhaba nasılsınız.4 dönüm yerim var burda yumurta tavuğu yetiştirmek istiyorum.kümes ebatı doğru tavuk cinsi bide tavukları nerden temin edebilurim.devletimizin bunun verdiği hibe veya uzun vadeli kredi si varmı teşekkürler

Açık alan her tavuğa 4 metre kare hesabı ile , bin tavuğa yeterli açık alanınız var .

1000 tavuk için 250 metre kare kapalı alan gerek .

Yumurta tavuğunda akla gelen ilk isim ligorindir .
Lohman
Atak
Atak-s
Belli başlı yumurta tavuğu için tavsiye edilir .

Nereden alacağınız konusu , bulunduğunuz yerdeki , ilçe tarımdan bu konuda bilgi alırsanız daha isabetli olur.

Teşvik ve kredi konusunu da ilçe tarımdan tam doğrusunu öğrenirsiniz .

Benim size tavsiyem ,

Önce hobi gibi başlayın .

İşin inceliklerini öğrendikçe ,

Pazar konusu oturdukça , yavaş yavaş büyütün .

Kredi bunlardan sonra , işi büyütmek için , ödeme dengesi , ve diğer bilinmesi gerekenler ortaya çıktıktan sonra düşünülmesi gerek .

Kolay gelsin .

hasan.00 01-04-2015 21:04

Tavuğum folllukta belirli araliklarla mesala 2 saat yatiyor sonra disari cikiyor tipki yumurtlamis gibi gidakliyor ve yeniden yatiyor bugun yumurtlamadi ama follukta yatti kalkti yatti kalkti gurk olma ihtimali varmi

sulo18 05-04-2015 15:28

tavuklar nezaman kuluçkaya yatarlar

sulo18 05-04-2015 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasan.00 (Mesaj 1367605)
Tavuğum folllukta belirli araliklarla mesala 2 saat yatiyor sonra disari cikiyor tipki yumurtlamis gibi gidakliyor ve yeniden yatiyor bugun yumurtlamadi ama follukta yatti kalkti yatti kalkti gurk olma ihtimali varmi

belki yumurta gurku olmuştur ileri günlerde yatabilir

kırkdilim 05-04-2015 21:38

5 Eklenti(ler)
Horoz macerası kısa sürdü.İyileşir ümidiyle garaja aldığım horozun baktım ağzından akıntı geliyor,iyileşse de kümese sokmam artık dedim ve kestim.O kadar halsizdi ki keserken gık demedi.

Folluk folluktan çıktı tavukların tünek yeri oldu.Tavuk yere yumurtlamaya başlayınca olacak gibi değil kümesin dip köşesine sandık koydum.İçinde eşeleniyorlar ama derin olduğu için samanı atamıyorlar.İşe yarayacak gibi!

Altı ligorinden dördünün ibiği epeyce büyüdü ve kızardı.Ama hala biri yumurtluyor.Bugün biri daha sandığın içine yattı.Sevinmiştim ama yumurtlamadı.Atak S'lerde biraz daha bekleyecek gibiyim.

kırkdilim 12-04-2015 22:40

3 Eklenti(ler)
Meyve bahçemden bolca ot getiriyorum.Akşama kadar içinde eşelenmekten duvarın üzerine çıkmaya fırsat bulamıyorlar.

Dikkatimi yeni çekti,Atak-s'lerden biri sarı bacaklı,boyun tüyleri de daha sarı. İnternetten biraz bakındım bunlarda bacak rengi siyaha yakın bir ton.Atak-s deyip duruyorum ama Ankara Tavukçuluk Araştırma'dan almadıktan sonra melez olma ihtimali çok fazla.Olsun,bunlar da benim tavuklarım!

hasan.00 14-04-2015 19:56

Köy tavugunun gurk olması için ne yapabilirim ? Yumurtalarını almasam gurk olurmu?

Sagun 15-04-2015 23:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasan.00 (Mesaj 1370949)
Köy tavugunun gurk olması için ne yapabilirim ? Yumurtalarını almasam gurk olurmu?

Senin bir şeyler yapmanla olmaz, canı isterse olur. İlla da gurk istersen Hint tavuk lazım..

hasan.00 16-04-2015 08:59

Tavugum iki gunden beri follukta yatıyor günde 3 saat fln dısarda duruyor gine yatıyor ama gurk demiyor acaba yumurtaları bitincemi diyicek hala yumurtluyor?

sulo18 17-04-2015 17:24

benim kel tavuklar gurk diyo ama yatmıyolar napmalıyım

serkanhoca 19-04-2015 08:49

Ekşi mayalı ev ekmeği yedirirseniz, gurk olmayı teşvik edebilir. Ama hayvan gurk olacaksa zaten olur. Yumurtaları folluktan almayın, biraz biriktirin, gurk olmasını kolaylaştırır.

kırkdilim 21-04-2015 19:46

2 Eklenti(ler)
Sabah kümesi temizliyordum.Sandığı dışarı çıkardım.Güneş falan dinlemedi 2 ligorin hemen sandığın içine giriverdiler.Yumurta kapıya dayanmak buna denir işte.

Ligorinlerin 5 tanesi yumurtluyor.Birinin henüz ibiği kızarmadı.Atak-s'lerde henüz hareket yok.Sözümü geri alıyorum,keşke hepsini ligorin alsaymışım.

Yumurtalarına geçer diye antibiyotik vermiyorum.Bazen sularına aspirin ya da sirke karıştırıyorum.Elma sirkesi ve aspirin koruyucuymuş.Bu iş önemli,öyle kafama estiğinde değil bir düzene sokmalıyım.

kırkdilim 27-04-2015 21:22

4 Eklenti(ler)
Akşam oldu mu zorla kümese sokmaya çalışmıyorum.Zamanı geldi mi usulca girip tüneğe sıra sıra diziliyorlar.İyi ki 13 tane almamışım,yer yokmuş!

Ligorinlerden biri kümesin üstünü yol etti.Oradan uçup bahçeye atlıyor. Uçamasın diye kanadını birazcık kestim.Uçtu.Biraz daha kestim yine uçtu.Kıyamadım,başka da kesmedim.Üst tarafı telle kapatmak lazım.

18 tayir 18 28-04-2015 12:56

Sayin kirkdilim maşallah hayvanlariniz çok güzelmiş

sulo18 30-04-2015 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kırkdilim (Mesaj 1374042)
Akşam oldu mu zorla kümese sokmaya çalışmıyorum.Zamanı geldi mi usulca girip tüneğe sıra sıra diziliyorlar.İyi ki 13 tane almamışım,yer yokmuş!

Ligorinlerden biri kümesin üstünü yol etti.Oradan uçup bahçeye atlıyor. Uçamasın diye kanadını birazcık kestim.Uçtu.Biraz daha kestim yine uçtu.Kıyamadım,başka da kesmedim.Üst tarafı telle kapatmak lazım.

şey bence follukları çoğaltsanız iyi olur

sulo18 30-04-2015 17:40

maşallah yumurta yerine folluk olarak beyaz pinpon topu kullanın

sulo18 30-04-2015 17:43

selamün aleyküm ataxla 90 günlük nazaman yumurtaya gelirler bi bilginiz varmı

kırkdilim 01-05-2015 10:10

Beğendiğinize sevindim,sağolun sayın 18 tayir 18.

Tavukları ferik olarak mart ayının başında aldım sayın sulo 18. Ligorinler yumurtlamaya başlayalı 1 ay oldu.Tam anlamıyla yumurta makineleri. İlk ataks dün yumurtladı.Açık kahverengi,kuş yumurtası gibi.Dediğiniz gibi atakslar da verime başladığında bir sandık daha koymam gerekecek.

GoktugReis 01-05-2015 16:35

selam

Merhaba baya bi zaman gecmis konu baslayali ama benede 6 yildir bu isle ugrasiyorum cok zevkli 30 a yakin tavugum var brahma, boynu ciplak ,koy, kirma , pacali 3 tavuk 1 horozla basladim hersene en az 20 yavru aliyorum bu yaz 5 tavugum kuluckays yatti hicbirmakine uretkmi tavuk yok hepsi kendi uretimimiz 2,5x2,5x2,5 lik kumesimiz var sugecirmez yalitimli 4 senedir kullaniyorum gayet memnunum beton tavuklar 1500 m kare alanda serbest geziniyor bizimle beraber telle kapali deil bit ilaci asilama vitamin atmaha zaten gerek yok hic bi sorun yasamadim fazlalik olan horozlari kesip yiyoruz 9 horoz var suan genc 16 tavuk var 7 gunde 61 yumurta aliyorum ama sayilarinda oynama oluyor o yuzden tam sayamadim ama yarin tam sayip solerim bu iste baya bi bilgi sahibi oldum siteye yeni katildim yardima ihtiyaci olan mesaj atabilir ayrica suan rosecomb cinsi bodur tavuklar gelecek ancak dun sahit oldum bahcemizin uzerinden atmaca gecti ve tavuklar birden bire urkerek kacisti oysaki atmaca cok yukardaydi birtane gri tavugum ise esrarengiz bicimde ortadan kayboldu sadece gru tuyler vardi atmacadan supheleniyorum onu goturduyse rosecomb ( bücürler) larimi aninda alirlar bu konuda bilgisi olan varmi ne yspayim yardim ayrica yeni baslayan arkadaslara yardim edebilirim iyi gunler .

sulo18 01-05-2015 19:33

beninim tavukkuluçkata yattı ama yatırmıcam cünkü horozlar kanatları ve sırtı yoldu veri alamamam heralde

sulo18 01-05-2015 19:38

belki satın civci alırım altına

18 tayir 18 01-05-2015 22:59

Sayin goktugureis atmacaya bi care bulamazsınız ama iyi bir köy horozunuz varsa o tavukları kollar bağırarak uyarır

18 tayir 18 01-05-2015 23:03

Sulu 18 sizdemi cankirilisiniz ?

aydemiraydın 02-05-2015 08:43

hobicilerin dikkatine. sadece güvenilir, aşıları yapılmış yerlerden tavuk temin edin. şu ara veba ortalığı kasıp kavuruyor. köylerde köy tavuğu kalmadı. piyasaya sürülen çıkma çiftlik tavukları heryere hastalık bulaştırıyor.
sanırım yine bi tezgah peşindeler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025