agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   Tavuk yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/17402.htm)

Derya Yıldız 02-07-2014 17:55

Veee biz bir türlü bitiremediğimiz bahçe işlerine geri döndük. 2 saat sonra kontrol ettiğimizde durum berbattı. Gürk tavuk yenı gelen yumurtaların kimisinı kırmış. Bizim yeni anne de civcivlerin birini kaptırmış.
Demekki her tavuğun huyu farklı oluyor
Ve her tavuk yavrusunu koruyamıyor...

Sagun 03-07-2014 22:47

sayın sakagun cicivlerinizemaşallah gerçekten çok çeşitli renklerdeler ve güzel büyümüşler, kırmızı olan güzel bir horoz olur, siyah ferik de sanki denizli kırması havası var.

Sagun 04-07-2014 22:10

köy horozum ve tavuklar

1 Eklenti(ler)
Eklenti 506908

thares 05-07-2014 10:21

Sagun Bey Maşallah çok güzeller Emeklerinize sağlık

Sagun 05-07-2014 14:23

sağolun hocam doğal ortamda yayladalar ,yayla havası gerçekten yarıyor hayvanlara..

sakagun 06-07-2014 07:14

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sagun (Mesaj 1302256)
sayın sakagun cicivlerinizemaşallah gerçekten çok çeşitli renklerdeler ve güzel büyümüşler, kırmızı olan güzel bir horoz olur, siyah ferik de sanki denizli kırması havası var.

Denizli feriğim bu.

Sagun 07-07-2014 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1302927)
Denizli feriğim bu.

Evet bu gerçek bir denizli feriği, gözler, kuyruk ve bacak özellklerinden belli

asi_insan 08-07-2014 14:11

bir şey sorucam atak-s tavuğu iyi diyorlar salma tavukçuluk içinde iyi mi fikrinizi alayım dedim

Sagun 09-07-2014 00:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asi_insan (Mesaj 1303857)
bir şey sorucam atak-s tavuğu iyi diyorlar salma tavukçuluk içinde iyi mi fikrinizi alayım dedim

atak s yerli üretim olan yumurta verimi yüksek hibrit bir ırktır. doğal ortama gayet iyi uyum sağlıyoryani salma tavukçuluk için de uygundur. besleyen komşularım vardı hergün yumurtladığını söylüyorlardı. ben de 1 ay önce 2 adet feriğini aldım serbest geziyolar bakalım verimi nasıl olacak.

baybar 10-07-2014 02:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asi_insan (Mesaj 1303857)

Bende Nisan ayında 4 civciv aldım. Büyüme hızları çok güzel. Civciv yemi vermeden 80 küsür günde 1buçuk kiloya gelen var. Diğer civcivlerde 1 kilodan ağır gelir. 4 aylık oluncada yumurtaya gelir diyorlar. Bakalım doğru mu?

Bunun yanında soğuğa dayanıklı olduğu söyleniyor. Şimdiye kadar bu civcivler dışında beslemedim ama 1200 tavuklu Atak S ciftligi sahibi biri çok memnundu bu türden.
Birde etlik olarak pek verimli değil galiba. 72 haftada 2buçuk kiloya geliyormuş tae'nin araştırmalarına göre.

asi_insan 10-07-2014 13:32

herkese çok teşekkür ederim

Derya Yıldız 10-07-2014 23:21

Neden böyle oluyor?:(
2 gürk yatırdık birincisi 3 cıvcıv çıkardı ikisini kaptırdı biri ile geziyor şimdi.
Diğeride 4 tane çıkarabildi.Bu sabah yavrularıyla ilgilenmek için kalktı kalan yumurtaların üstünden akşam baktım yine yatmış.Neden bu kadar az çıkarıyorlar??

Sagun 11-07-2014 00:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Yıldız (Mesaj 1304703)
Neden böyle oluyor?:(
2 gürk yatırdık birincisi 3 cıvcıv çıkardı ikisini kaptırdı biri ile geziyor şimdi.
Diğeride 4 tane çıkarabildi.Bu sabah yavrularıyla ilgilenmek için kalktı kalan yumurtaların üstünden akşam baktım yine yatmış.Neden bu kadar az çıkarıyorlar??

tavuk beslemeye yeni başladığınızı söylemişsiniz eğer tavuklarınız da deneyimsizse az çıkarmaları normal tabi başka sebepleri de olabilir, yumurtaların dölsüz olması, tavuğun yattığı yerin düzeni,kapatabileceğinden daha fazla yumurta konulması gibi, ama herşey 4 4 lük de yapsan yine az çıkabilir, buna da nasip diyoruz,
kaptırma meselesine gelince etrafta kedi varsa dikkatli olup civcivlerinize sahip çıkmanız gerekli sadece annelerini korumasına terkedilemezler..

Derya Yıldız 13-07-2014 22:16

Haklısınız sayın Sagun biraz acemilikten olabilir. Biz biraz fazla da kurcalıyoruz galıba. Birde kedi için sıkı önlem alırken saksağanları hesaba katmamıştık.

sakagun 14-07-2014 05:32

Saksağanlardan korumak zor. Ağaçlık bir yerde saksağanın civcivi kapması açık bir araziden kapmasına göre daha zor. Horoz da civcivleri uyarma konusunda tehlike anında tehlike sesleri çıkararak yardımcı olabiliyor.

Bahçenizin, anne tavuğun kediyi görüşünü engelleyecek şekilde otlu olmasından da kaçınmanızı öneririm.

En iyisi bir süre anneyi ve civcivlerini çevresi ve üstü telle örtülmüş geniş bir alanda tutup beslemek.

Sagun 17-07-2014 23:11

1 Eklenti(ler)
kırmızı renkli köy horozuna bayılırım

Eklenti 509569

Sagun 17-07-2014 23:14

1 Eklenti(ler)
tavuk 1 yaşında olmasına rağmen 12 de 12 civciv, ancak bazı sbeplerden 4 zaiyatımız oldu. şim 8 yavru sağlıklılar
Eklenti 509570

18tahir18 18-07-2014 11:04

sa arkdaşlar bu siteye yeni uye oldum ben size bir soru soracağım ben kendimi bildim bileli bizim evde tavuk eksik olmaz ama ilk defa boyle biirşey göruyorum koyden gelen tavugum horoz gibi tavuklara kerkinmeye başladı bunun nedeni nedir?

thares 21-07-2014 20:09

Basit bir internet araştırması ile sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.Tavuk horoz gibi ötüyor, horoz yumurtluyor | Tavuk Civciv Kuluçka

18tahir18 21-07-2014 23:20

teşekkurler

Yağmurcan 22-07-2014 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 18tahir18 (Mesaj 1307266)
sa arkdaşlar bu siteye yeni uye oldum ben size bir soru soracağım ben kendimi bildim bileli bizim evde tavuk eksik olmaz ama ilk defa boyle biirşey göruyorum koyden gelen tavugum horoz gibi tavuklara kerkinmeye başladı bunun nedeni nedir?

kerkinme ne demek?

18tahir18 22-07-2014 10:49

kerkinme :D

sayın yağmurcan kerkinme horozun tavuğa gösteriş ile etrafında dönmesidir
genelde tek kanadını açar ve guguguguugug diye sesler çıkarır :D:D:D:D:D

Derya Yıldız 24-07-2014 00:46

Sayın Sakagun geç gördüm mesajınızı. Biz de tam bu sıralar bunlarla uğraşıyorduk. Dediğiniz gibi yaptık güvenlikleri tam şimdi ve huzurları yerinde. Bu arada tavuk ve horozların davranışlarını yeni yeni öğreniyoruz. Horoza bayılıyorum bu arada. Akşama kadar işim olmasa da onları seyretsem devamlı:)

alperen 45 02-08-2014 21:19

maşallah çok güzeller

Derya Yıldız 12-08-2014 21:27

Merhabalar üçhaftalık civcivim yem yememeye başladı. Olduğu yerde sayıklıyor. Ağzını açıp ötecekmiş gibi birşeyler yapıyor ama sesi de çıkmıyor. Acaba yapabileceğim birşey varmı?

thares 12-08-2014 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Yıldız (Mesaj 1312410)
Merhabalar üçhaftalık civcivim yem yememeye başladı. Olduğu yerde sayıklıyor. Ağzını açıp ötecekmiş gibi birşeyler yapıyor ama sesi de çıkmıyor. Acaba yapabileceğim birşey varmı?

Hasta ve ölmeye meyyal geçmiş olsun yapacak bir şey yok

Derya Yıldız 14-08-2014 23:11

Malesef öldü civcivim. Hemde ikisi birden..:(

Yağmurcan 14-08-2014 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Yıldız (Mesaj 1312842)
Malesef öldü civcivim. Hemde ikisi birden..:(

Derya Hanım çok üzüldüm civcivlerinize, inşallah diğerleri sağ salim büyür. İnsan ne emek verip büyütmeye çalışıyor ama maalesef böyle üzücü olaylar olunca da emekler boşa gidiyor :( Ben de dört yıldır bu işe emek veren biri olarak sizi çok iyi anlayabiliyorum. Diğer civcivlerinizde de böyle bir durum varsa hemen birbirinden ayırın ve elinize alın hayvanı bir inceleyin, geçen gün de benim böyle bir şey başıma geldi, kanatları düşük vaziyette, yem yemiyordu, bir baktım ki ne göreyim hayvanın her tarafı bit kaynıyor, hemen ilaçladım ve çok şükür düzeldi. Geçmiş olsun, inşallah diğer civcivlerinize bir şey olmaz, güle güle büyütün.

sakagun 15-08-2014 10:52

2 Eklenti(ler)
4 tavuğum aynı anda gurk oldu. Yeterince civcivim olduğundan altlarına 1 yumurta koyduk. Dönüşümlü olarak oturdular. Aşağıda oturanlar yumurtayı kendi altlarına almak için folluktan düşürdü. Folluktakinin altına geri koydum, tekrar düşürdüler. Sonunda civciv sağ sağlim çıktı. Civcivi hepsi birden sahiplenmeye kalkınca ben de çareyi pazardan yeni civcivler almakta buldum. Bu sefer paçalı, kel boyunlu civcivler aldım. Oldukça büyük oldukları halde tavuklardan biri hepsini sahiplendi. Onlar da o tavuğu anne olarak seçtiler.

Yağmurcan 16-08-2014 14:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1312912)
4 tavuğum aynı anda gurk oldu. Yeterince civcivim olduğundan altlarına 1 yumurta koyduk. Dönüşümlü olarak oturdular. Aşağıda oturanlar yumurtayı kendi altlarına almak için folluktan düşürdü. Folluktakinin altına geri koydum, tekrar düşürdüler. Sonunda civciv sağ sağlim çıktı. Civcivi hepsi birden sahiplenmeye kalkınca ben de çareyi pazardan yeni civcivler almakta buldum. Bu sefer paçalı, kel boyunlu civcivler aldım. Oldukça büyük oldukları halde tavuklardan biri hepsini sahiplendi. Onlar da o tavuğu anne olarak seçtiler.

Sayın Sakagün,

Aldığınız civcivler cins mi? maaşallah güle güle büyütün, çok güzeller.

sakagun 16-08-2014 14:48

Kırma olabilir. Çünkü pazarcı sıradan civciv de satıyordu. Kel boyunlunun babasını da satıyordu. Oldukça büyük bir hayvan. Kel, kırmızı bir boynu vardı.

Sagun 17-08-2014 16:01

yavrular büyüyor..

1 Eklenti(ler)
Eklenti 513800

Yağmurcan 29-08-2014 16:06

tavukların yumurtlaması için

Arkadaşlar benim 25 tane falan köy tavuğum var ve hepsi serbest dolaşıyor, yalnız bu günlerde havaların sıcaklığından mı bilemiyorum günde 4-5 tane yumurta alabiliyorum. Bazı sitelerde yumurta verimini arttırmak için arpayı bir kaç saat tuzlu suda bekletmek gerektiğini okudum, bunun doğruluk payı nedir? **** tavuklarımın yumurtlaması için ne yapmam gerekiyor? (organik yumurta yemek için şimdiye kadar him tavuklarıma yumurta yemi yedirmedim, yedikleri arpa, buğday, mısır (şu anda yağlanırlar diye vermiyorum mısırı) yeşillik ve doğadan yedikleri böcek türü şeyler )

yarenimex 29-08-2014 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yağmurcan (Mesaj 1316169)
Arkadaşlar benim 25 tane falan köy tavuğum var ve hepsi serbest dolaşıyor, yalnız bu günlerde havaların sıcaklığından mı bilemiyorum günde 4-5 tane yumurta alabiliyorum. Bazı sitelerde yumurta verimini arttırmak için arpayı bir kaç saat tuzlu suda bekletmek gerektiğini okudum, bunun doğruluk payı nedir? **** tavuklarımın yumurtlaması için ne yapmam gerekiyor? (organik yumurta yemek için şimdiye kadar him tavuklarıma yumurta yemi yedirmedim, yedikleri arpa, buğday, mısır (şu anda yağlanırlar diye vermiyorum mısırı) yeşillik ve doğadan yedikleri böcek türü şeyler )

Tavuklarınızın tüylerine dikkat edin sayın Yağmurcan.. Kümesinizde bolca tüy görüyorsanız tavuklarınız kendilerini kışa hazırlamak üzere tüy değiştirmeye başlamış olabilirler. Kanatlılar tüy değiştirme döneminde yumurtlamazlar. Tuz kanatlılara pek iyi gelmez. Tuzlu su olayını hiç dikkate almadan sade halde tahıl yedirmeye devam etmenizi öneririm..

wehde 29-08-2014 21:15

benim tavuklarda yumurtayı kesti, günde 1 **** 2 yumurtluyırlar. kimisi tüy döküyor havalarda sıcak gittiğinden böyle oldu sanırım. bizim burdakiler lor yumurtlatır diyorlar ama hiç denemedim

Yağmurcan 29-08-2014 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 1316191)
Tavuklarınızın tüylerine dikkat edin sayın Yağmurcan.. Kümesinizde bolca tüy görüyorsanız tavuklarınız kendilerini kışa hazırlamak üzere tüy değiştirmeye başlamış olabilirler. Kanatlılar tüy değiştirme döneminde yumurtlamazlar. Tuz kanatlılara pek iyi gelmez. Tuzlu su olayını hiç dikkate almadan sade halde tahıl yedirmeye devam etmenizi öneririm..

Evet Yarenimex kümeste ufak tüylerden görüyorum ama tüy dökümü için daha erken gibi geldi bana. Söylediklerinizi uygulayacağım, çok teşekkürler...

Yağmurcan 29-08-2014 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wehde (Mesaj 1316233)
benim tavuklarda yumurtayı kesti, günde 1 **** 2 yumurtluyırlar. kimisi tüy döküyor havalarda sıcak gittiğinden böyle oldu sanırım. bizim burdakiler lor yumurtlatır diyorlar ama hiç denemedim

Bence de sıcakların etkisi var diye düşünüyorum, geçen sene ekim ayının ortasından itibaren yumurtayı kesmeye başlamışlardı, bu sene biraz erken oldu ama bildiğim kadarıyla sağlıklı tavuklar tüy dökerlermiş, ne yapalım biz de yumurtayı biraz az yeriz :)

sakagun 30-08-2014 06:02

Benimkiler de tüy döküyor. 1 haftadır yumurta yok. Hepsi bir anda kesti.

wehde 30-08-2014 10:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yağmurcan (Mesaj 1316249)
Bence de sıcakların etkisi var diye düşünüyorum, geçen sene ekim ayının ortasından itibaren yumurtayı kesmeye başlamışlardı, bu sene biraz erken oldu ama bildiğim kadarıyla sağlıklı tavuklar tüy dökerlermiş, ne yapalım biz de yumurtayı biraz az yeriz :)

küresel ısınmadan etkilendiler sanırım(:

mehmetmuslu 04-09-2014 23:38

deniz kumu

kümes gölgeliklerine deniz kumu döküyorum tavuklara bi zararı var mıdır ? cevaplarsanız sevinirim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025