![]() |
Bu arada horozum sabah 7,5-8 arasi ile aksam 6bucuk-7 bucuk arasi ötmeye doyamiyor. Kimi zaman bu saatlerin disinda da basliyor, henüz sikayet almadik bununla ilgili. Alt katlar dükkan, onlarin hosuna gidiyor horozun acemi acemi ötme cabalari :)
Pazar günü annem izinli oldugu icin kahvalti zamani cikariyorum yerlerinden biz kahvalti yaparken onlarda sebepleniyor. Kahvalti sonrasi temizlige basladik odalara falan gectik bir baktik horoz koridora gelmis gidakliyor, kapiyi acip baktim artis artis hareketler yapiyor, böyle bir ben burdayim nereye kayboldunuz der gibi bakiyor falan ya da ben öyle algilamak istiyorum ama bu hareketleri bana, bizi de tavugundan ayirtetmeyip etrafinda görmek istedigini düsündürdü. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yavas yavas basladilar yumurtaya. |
Alıntı:
|
Alıntı:
biz turkiyedeyken kardesim soyledi o kadar sevinmistimki .:D sizinkîerde o zaman 1 en gec 1/5 aya yumurtlar.:p |
Tavuklar çiftlik ortamı haricinde genel olarak 180 günü doldurmadan yumurtlamazlar istisnalar kaideyi bozmaz.
|
tavuk ve horozlar
2 Eklenti(ler)
Eklenti 432920
Eklenti 432921 tavuk 5 aylık oldu ve yumurtladı, horozlar henüz 3 aylıklar bu cins gerçekten çok hızlı büyüyor, hibrit mi ırk mı tam olarak bilemiyorum ama çok güzeller. |
Tavuklara sütle islatilmis misir gevregi versem sorun olur mu? Evde misir gevregi var yenmedi bu sekilde degerlendireyim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar nezamandan beri siteye giremiyordum nihayet bugün girebildim sizlerle hayvanlarımı paylaşmak istedim maşallahınız eksik olmasın :D
ilk iki fotoğraf geçen sene bıraktığım damızlıkarın bugünkü hali diğer 3 fotoğraf yavruların 7 taneler ve son 2 foto ördeklerim bi maşallah dersiniz artık |
2 Eklenti(ler)
bunlarda ördekler
|
Masallah sayin hindici. Ördeklere bayildim, hindilerle aram iyi degil cocukken cok korkardim onlardan kovaliyorlardi :)
|
evet öyle bir huyları var benim yeğenlerimide kovalıyorlar bazızaman banada artislik yapıyor ama yaklaşamıyor :D
|
İshal olan civcivlere yoğurt verip netice alan arkadaş var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Köylerde ayran cok olur bilirsiniz e haliyle cok olunca da bazen ayran fazlasiyla eksir. Eksimis ayrani da tavuklara, civcivlere verirdik. Eksi ayran verdigimiz civcivler iyilestiler, bunun yaninda cola verdigimizi de hatirliyorum ishali toparlasin diye ama ev yapimi ayran ki helede eksimis ayransa insanlara da cok faydali. |
meraba arkadaşlar sizle bi konu konuşmak istedim hintmi denizlimi _ sizce hangisi hintler bakımı güzel olan hayvanlar ama denizlilerde hem ötüşü hemde tip olarak güzel hayvanlar bay tömürcekte denizli yavruları var ama o sakaryada ben istanbulda ordan buraya nasıl gönderecek orda olsam gözü kapalı vereceğini biliyorum ama sizce hintmi denizlimi_?
|
5 Eklenti(ler)
Hindicinin isteği üzerine Denizli tavuğumla horozumu ve yavrularımı ekliyorum ;) Maşallah horozum 20 sn ötüyor ;) Tavukta gayet uzun ötüyor geçen senekilerden açık ara farkla daha üstünler :p
Eklenti 435130 Eklenti 435131 Eklenti 435132 Eklenti 435133 Eklenti 435134 |
maşallah enes otobüs filan ayarlayabilirsek istiyorum bunlardan erkek dişi okey kardeşlik ?
|
maşallah sayın tömürcek yavrular da pek güzelmiş, güle güle büyütün denizli hiç beslemedim ama güzel bir ırk heralde..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bunu arkadaş bana denizli tavuğu dedi hediye olarak verecek sizce denizli tavuğumu resim net çıkmadı boynunda turuncu gibi çiller var sizce denizlimi arkadaşlar..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 436207
Merhaba herkese Bebegim yumurtlamis, nasil mutlu oldum anlatamam, sizlerle de paylasmak istedim. Yaklasik 5,5 ay oldu ve yumurtladi. :D:D Ilk yumurta oldugu icin biraz kücük ama saniyorum ki fazla büyük yumurtasi olmayacak. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
gözün aydın Mercani, helal olsun sana balkonda yumurtlattın tavuğu , bi de şu yavruların son durumu nasıl oldu ekler misin horoz ve tavuğu?
|
Merhaba
İzmir, Manisa civarında gurk tavuğum için brahma yumurtası arıyorum. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 436434 Eklenti 436435 Eklenti 436436 Eklenti 436437 Eklenti 436438 Bunlar son fotograflari. En alttaki fotografta televizyon sehpasinin arkasini oymakla mesgul. Kizim Hürrem´e bagladi, nurtopu gibi yumurtayi elimize verince bir haller oldu. Iyice tepemize cikacak :D |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 436439
Eklenti 436440 Oglusumda fotograf makinesine saldirmaya basladi, daha önce hic yapmamisti. Ikinci fotografi dün cektim horozlaniyordu. |
maşallah işte olmuşlar şimdi tavuk parıl parıl parlıyor, horoz da iyice efeleşmiş, nasıl vazgeçeceksin bunlardan yoksa evi çiftliğe çevirme niyetin mi var. paylaşım için teşekkürler.
|
2 Eklenti(ler)
Bu tavuğum bu yıl ikinci kez civciv çıkardı. 9 yumurtadan 8'i çıktı. Biri döllenmemiş.
Yemek eğitimi: Eklenti 436623 Arada uyuyakalıyoruz: Eklenti 436624 |
Alıntı:
Bahceli ev bulabilirsek tasinmaya niyetimiz var, annemle verdik tabi bu karari. Ayrilmak zor ama tasinamazsak mecbur birine vermek zorunda kalacagim, verirsem de tabi takip edebilecegim, gibip görebilecegim birine veririm. Horoz inanilmaz geveze. Sabah 5.30 basliyor ötmeye 7.30 a kadar susmuyor, 8e kadar uzattigi da oluyor. Aralarda 5 dk kadar dinleniyor bu süre icinde o kadar. Illa sikayet eder birileri. :( |
Alıntı:
|
Uyuklayan civcivim sona kalan yumurtadaydı. Kabuğunu deldi ama genişletemedi. İçinin sıvısı kurumaya başlayınca ben müdahale ettim. Kabuğu yavaş yavaş kırdım. Ben yumurtayı kırarken o da gözünü açmış beni izliyordu. Biraz kanama oldu. Ölecek diye çok üzüldüm. Tamamen yumurtadan çıkardıktan sonra annesinin altına koydum. Sabah baktığımda diğerleri gibi koşturuyordu.
|
Alıntı:
Benim de kesmeye kıyamadığım bir horozum var. Adı Yaşar. Birçok ölüm tehlikesi atlattığından adını Yaşar koyduk. Şu an 5 kilo vardır. Etlik cins olduğundan ayağında şişmeler oluştu. Diğer horozum gördüğü yerde onu kovaladığından o da kaçamadığından Yaşar'ı çitle çevrili sebze bahçesi bölümüne aldım. Pembe domateslerimi delik deşik etti. Yaşar'a henüz kümes yapmadık. Yatak odasının penceresinin altında, yan duran bir kasanın içinde uyuyor. Sabah ezanla ötmeye başlıyor. |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026