agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kanatlılar (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/)
-   -   Tavuk yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/17402.htm)

sakagun 23-03-2013 18:04

2 Eklenti(ler)
Kuluçka makinesinden çıktıkları gün. Siyah 1 gün önce çıktı.
Eklenti 381060

Bugün.
Eklenti 381061

bay tömürcek 23-03-2013 18:32

Maşallah sakagun oyuncak gibiler yumuş yumuş ;) Kurkuğum olsa da bende yatırsam civciv sevesim var havalar da iyileşiyor yavaş yavaş :p

sakagun 23-03-2013 18:42

Hava soğuk olduğundan odada, kutu içinde, 60'lık ampul altında duruyorlar. 2 tanesi kabuğunu kırdıktan sonra çıkamadı. Uzun süre çıkamayınca yumurtanın zarı kurumaya başlıyor. Hiç çıkamıyorlar. Bu ikisinin çıkmasına yardım ettim. Birinin durumu iyi. Diğeri pek iyi değil. Ayakları yere tam basmıyor. Suyu zorla içiriyorum. İnşallah toparlar. Zaten fotoğraflarda da çıkmamış. 2. fotoğrafta sol üst köşede, diğer civcivlerin altında.

lodos_ 23-03-2013 19:24

Sayın sakagun
Yumurtaya yapılan müdahelerde zarı yırtarken kılcal damarlardan kanın çekilmesine dikkat edin aşama aşama kılcal damarlardan kan çekilir rahatlıkla çıkmasına yardım edebilirsiniz.
Son hamleyi yapmadan önce göbek kısmının toparlanmasını bekleyin
acele etmemek çok önemli yere basmayan civ civ ayakları yana doğru basıyordur kısa süre sonra toparlanır

assi34 23-03-2013 19:52

Ilginize çok tesekkur ederim. Hayirlisi Allahtan. Eger hiç cikim olmazsa tavuk nezaman kalkar acaba. Pazartesi sali civciv cikmazsa, **** civcivler altinda sakli oluyor degilmi..? Yarin aksam veya pazartesi günü soyle tavugu yerinden kaldirsammi acaba. Acaba
Acaba lar bitmiyor.

lodos_ 23-03-2013 20:05

Yumurtalar çatladıktan bir süre sonra sesler duyulmaya başlar siz gurka güvenin
civ civler çıkınca kesin haber verirler size merak etmeyin
yumurtadan çıktıktan sonra anneleri onları hazır olunca gezdirmeye ilk yemlerini yemeleri için teşvik eder.
siz sadece seyredin yemini suyunu verin.
su kabı çok derin olmasın civ civler boğulabilir.hazır olanlar var onlardan kullanın
1lt veya 5 litrelik olanlar var

assi34 23-03-2013 20:28

Sayin lodos, Ne kadar minnettarim bilemezsiniz. Çok tesekkur ederim.herkese tesekkurler.. yem ve su kaplari hazir, demekki bana beklemek kaliyor.

assi34 23-03-2013 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1125942)
Kuluçka makinesinden çıktıkları gün. Siyah 1 gün önce çıktı.
Eklenti 381060

Bugün.
Eklenti 381061

Masaallah.darisi basima.

lodos_ 23-03-2013 20:41

İlk dakikalarda saatlerde fazla ellemeyin gurkun altında tüyleri kabarıncaya ve ayaklanıncaya kadar beklerler ondan sonra onlar yavaç yavaç çıkarlar üşüdükçe tekrar annelerinin altına girerler.
Sizin herhangi bir ısı ışık vermenize gerek yok ana sıcaklığı herşeyin üzerindedir

enes2013 24-03-2013 08:28

çok acil lütfen

Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum tavuk hastalıkları hakkında bilgi almak istiyorum.110tane brown tavugum var fakat gözleri yaşarıyor köpürcükleniyor vede şişiyor kapanıyor 8 tanesi tek tek böyle oldu diğerlerin bazılarıda aynı bu bir hastalıkmı yoksa yediğindenmi kaynaklanıyor ilacı nedir bilen varsa çok acil ccvp bekliyorum

tk646 25-03-2013 07:15

Selam herkese. Nihayet gurka yatan tavuğum bugün 7. gününde. Ama ishal olmuş(yani bir defa ishal çıktı) ne yapmalıyım,doğal bir süreçmi bu?

Manifesto 25-03-2013 09:22

5 Eklenti(ler)
Gurka yatan tavuklarımız.:rolleyes:

Eklenti 381507

Eklenti 381508

Buda kayıp tavuğumuz.Meğer sote bir yere gurka yatmış.:rolleyes:19 yumurtası var.Farketmeseydik önümüzdeki günlerde civcivleriyle sürpriz yapacaktı.

Eklenti 381509

Gurka yatan kazımız.:rolleyes:

Eklenti 381510

30 gün kim sabredecek.:) 7 yavru ve analarıyla birlikte aldık getirdik.:D

Eklenti 381511

assi34 25-03-2013 11:27

Sayin manifesto hayrini görün insaallah.

assi34 25-03-2013 11:28

Bu gün benim civcivlerin cikma günü. Insaallah cikarlar.

yagmur 25-03-2013 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1126734)
Bu gün benim civcivlerin cikma günü. Insaallah cikarlar.

insallah assi34 bende merak ediyorum cikinca resimlerini ekleyin.
kac tane cikacaklar 23 yumurta vardi deyilmi.?

bay tömürcek 25-03-2013 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tk646 (Mesaj 1126603)
Selam herkese. Nihayet gurka yatan tavuğum bugün 7. gününde. Ama ishal olmuş(yani bir defa ishal çıktı) ne yapmalıyım,doğal bir süreçmi bu?

Korkulacak b.rşey yok tk646 bu doğal birşey ;) Yalnız marul ıspanak gibi yeşillik veriyorsanız vermeyin yatınca pek yaramaz bunlar ;) Ama ishal olması çok doğal yemi suyu dengeli yemiyor ya ondan olabiliyor ;)

bay tömürcek 25-03-2013 12:02

Sayın manifesto görüntüler mükemmel ;) İnşallah herşey daha güzel olur :) Kazınızın yeri dar gibi geldi bana yavruları ezmesin, ben kazları kocaman tekerleğin içine yatırıyordum :p O ikinci resimdeki kaz da mı sizin yoksa başka yerden yavrularıyla mı getirdiniz :)

Manifesto 25-03-2013 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1126746)
Sayın manifesto görüntüler mükemmel ;) İnşallah herşey daha güzel olur :) Kazınızın yeri dar gibi geldi bana yavruları ezmesin, ben kazları kocaman tekerleğin içine yatırıyordum :p O ikinci resimdeki kaz da mı sizin yoksa başka yerden yavrularıyla mı getirdiniz :)

Başka yerden geldiler.:)

Şu tekerlek konusu aklıma yattı.Kazın yeri banada dar gelmişti.Otomobil lastiğinin içine yatırayım bari.

assi34 25-03-2013 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ""yag-mur"" (Mesaj 1126738)
insallah assi34 bende merak ediyorum cikinca resimlerini ekleyin.
kac tane cikacaklar 23 yumurta vardi deyilmi.?

Doğru Sayin yag- mur 23 tane. Umidim dusuk ama yitirmedim. Ilk işim resimleri paylasmak olacak. Haydi Insaallah.

bay tömürcek 25-03-2013 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1126781)
Başka yerden geldiler.:)

Şu tekerlek konusu aklıma yattı.Kazın yeri banada dar gelmişti.Otomobil lastiğinin içine yatırayım bari.

Hadi hayırlı olsun o gelenler de :) Evet tekerleğin içine güzelce saman doldurun tekerleğin üstüyle aynı seviyede olsun saman kaz çok içine yatmasın rahat dönemeyebilir samanları çok koyun kaz onları düzeltir zaten yata yata ;) Hatta kırmızı inşaat tuğlalarından da genişçe bir yer yapabilirsiniz yan yana koyarak 50x50 gibi mesela ;)

16makkrgz16 25-03-2013 16:46

yine vakit geliyor gurka yatsınlar da her taraf civcivlerle dolsun

hindici 25-03-2013 18:35

arkadaşlar benim tavuklarda bir hastalık var galiba 2 piliç hasta ayırdım gözleri sulanıyo kapanıyo ve öksürüyolar nedir bu hastalık bilginiz varmı?

melodi-raşa 26-03-2013 09:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1126001)
Ilginize çok tesekkur ederim. Hayirlisi Allahtan. Eger hiç cikim olmazsa tavuk nezaman kalkar acaba. Pazartesi sali civciv cikmazsa, **** civcivler altinda sakli oluyor degilmi..? Yarin aksam veya pazartesi günü soyle tavugu yerinden kaldirsammi acaba. Acaba
Acaba lar bitmiyor.

Selam valla inanın bende merak içindeyim sizin civcivleri bekliyom size birşey diyeyim dikkat edin bakın yumutanın içinden bile sesi gelebilir sakın kendiniz yumurtayı kırmayın o kendisi kırar çıkar benim başıma geldiydi eğer yumurtanın içinden civcivin sesi gelirse kırma demişlerdi kendi kırar çıkar demişti ben birinde tavuğum gurk omuştu baktım bikaçtane çımıştı civciv baktım yumurtanın içinden ses geliyor yumurtada kıpırdıyordu sabah idi dedim kırsamda çıksamı diye yapma dediler bende ellemedim girdim çıktım akşamakadar yumurtanın içinde öttü hayvan sonra çıktıydı akşam üstü artık sizinde böyle olabilir.Bekliyoz sonuçlarını.

Mercani 26-03-2013 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hindici (Mesaj 1127075)
arkadaşlar benim tavuklarda bir hastalık var galiba 2 piliç hasta ayırdım gözleri sulanıyo kapanıyo ve öksürüyolar nedir bu hastalık bilginiz varmı?

selam, eskiden civcivlerimiz hastalandigi zaman tesadüfen iyilestirdigimiz bir yöntemi belirteyim ancak yine de ayni hastalik olmadigi icin garantili bir tadavi yöntemi olarak veremem sonucta en iyisini bilecek olan veterinerdir.

Eksimis köy ayrani verdigimiz civcivler iyilesiyordu ancak bizimkilerin hastaligi yanlis hatirlamiyorsam zehirli ishaldi.

Birde benim sorum var. 2 tane civcivim var. Sürekli yanimda olmak istiyorlar üstlerini kapatmazsam eger. Ikisinin cinsi farkli ya da birisi horoz bilemiyorum horoz oldugundan süphe ettigim artik kutusunda durmak istemiyor, cikip gezmek istiyor. Evde bakiyorum ve aldigim icin de pisman olmaya basladim cok seviyorum ama dogal ortamlari ev degil ne yazik ki, yinede hakkiyla bakmaya calisiyorum bebeklerime.

Civciv yemi ve islanmis ekmek disinda bir sey yediremiyorum. Haslanmis yumurta ezip verdim yemediler, ince bulgur islatiyorum yemiyorlar. Bunun disinda horoz oldugunu düsündügüm halinin üzerinde yatarak eselenmeye calisiyor ben de balkonda duran ici toprak dolu genis saksiyi getirdim altlarina bolca genis bir alani kaplayacak sekilde gazete serdim. Saksinin icine yemlerinden de koydum ama ne yemin ne yüzüne baktilar ne de eselendiler.

Ne yapabilirim bu durum karsisinda? Ellerimle eselenir gibi topragi da kazdim sallamadilar bile :o

Bu arada civcivlerim 18 günlük.

thares 26-03-2013 17:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mercani (Mesaj 1127528)
selam, eskiden civcivlerimiz hastalandigi zaman tesadüfen iyilestirdigimiz bir yöntemi belirteyim ancak yine de ayni hastalik olmadigi icin garantili bir tadavi yöntemi olarak veremem sonucta en iyisini bilecek olan veterinerdir.

Eksimis köy ayrani verdigimiz civcivler iyilesiyordu ancak bizimkilerin hastaligi yanlis hatirlamiyorsam zehirli ishaldi.

Birde benim sorum var. 2 tane civcivim var. Sürekli yanimda olmak istiyorlar üstlerini kapatmazsam eger. Ikisinin cinsi farkli ya da birisi horoz bilemiyorum horoz oldugundan süphe ettigim artik kutusunda durmak istemiyor, cikip gezmek istiyor. Evde bakiyorum ve aldigim icin de pisman olmaya basladim cok seviyorum ama dogal ortamlari ev degil ne yazik ki, yinede hakkiyla bakmaya calisiyorum bebeklerime.

Civciv yemi ve islanmis ekmek disinda bir sey yediremiyorum. Haslanmis yumurta ezip verdim yemediler, ince bulgur islatiyorum yemiyorlar. Bunun disinda horoz oldugunu düsündügüm halinin üzerinde yatarak eselenmeye calisiyor ben de balkonda duran ici toprak dolu genis saksiyi getirdim altlarina bolca genis bir alani kaplayacak sekilde gazete serdim. Saksinin icine yemlerinden de koydum ama ne yemin ne yüzüne baktilar ne de eselendiler.

Ne yapabilirim bu durum karsisinda? Ellerimle eselenir gibi topragi da kazdim sallamadilar bile :o

Bu arada civcivlerim 18 günlük.

Sayın Mercani
Tavuklar bahçede kümeste beslenebilen kanatlılardandır. Evin içinde balkonda beslemek hem çok zor hem de kokudan ve gelişim çağındayken tüy diplerinden çıkan kepeğe benzeyen rahatsız edici maddelerden korunmak hemen hemen imkansızdır. Civcivleriniz ince bulgur ıslatması diye saydığınız her türlü gıdayı rahatlıkla yiyebilirler aç kalmaları halinde aklınıza gelmeyen her türlü yiyecek maddesini yerler. Ancak tuzlu gıdalar rahatsızlanmasına ve ölümüne neden olabilir. Zor bir işe talip olmuşsunuz. Kolay gelsin.

lodos_ 26-03-2013 21:27

Tavuk ve cicv civlerde hastalık başlamadan koruma tedbirleri almak gerekir aksi taktirde tedavi şansı oldukça azdır.

sakagun 27-03-2013 05:40

Sayın lodos, bu koruma tedbirlerinden biraz bahseder misiniz? Kümesin zeminine kireç dökmek gibi mi?

thares 27-03-2013 12:19

Sayın Sakagün

Öncelikle hastalık gelmeden kanatlılarımıza Vitaform; Kanatlı hayvanlarınız bakterilerin yol açtığı solunum, sindirim, ürogenital sistem enfeksiyonları, septisemiler ve viral hastalıklarla birlikte seyreden sekonder enfeksiyonlarının tedavilerinde kullanılan antibiyoktiktir.
Ürünün Kullanımı;* Kanatlı hayvanlar için; 1 kg canlı ağırlığı için 0,6 - 0,8 gr şeklinde uygulayınız.
* Başarılı sonuç almak için ilaç tedavisine 3 - 5 gün boyunca devam ediniz.
Uyarılar;* Tedavi süresince ve son ilaç uygulanmasından sonra eti için yetişitirilen kanatlı hayvanlar ve tavşan için tedaviden 14 gün geçmeden kesime gönderilmemelidir.
* İlacın kullanım süresince ve kullanımının durdurulmasını takiben 14 gün süreyle elde edilmiş olan yumurtalar tüketime sunulmamalıdır.

Temiz bir kümes ve bozulmamış gıdalar her türlü olumsuzlukların önüne geçecektir.
SAYGILAR

assi34 27-03-2013 13:05

Sevgili tavuksever arkadaslar. Bu gün civcivlerim gorunmeye basladilar. Yazikki yanlarinda değilim. Gece Insaallah yanlarinda olacagim. Hemen resim çekip paylasacagim. Yemleri sulari ve anneleri yaninda. 8 taneden fazla varmis.

assi34 27-03-2013 13:06

Her turlu bilgiye acigim..

assi34 27-03-2013 14:42

Herkese selamlar. Bu gün civcivlerim gorunmeye basladilar. Ben maalesef yanlarinda değilim. Gece Insaallah yanlarinda olacagim. Resim çekip paylasacagim

melodi-raşa 27-03-2013 17:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi assi34 (Mesaj 1128151)
Herkese selamlar. Bu gün civcivlerim gorunmeye basladilar. Ben maalesef yanlarinda değilim. Gece Insaallah yanlarinda olacagim. Resim çekip paylasacagim

Bekliyoz assi merakla sonuçları resimleri paylaş bizlerle

melodi-raşa 27-03-2013 17:51

Celil bey sizin gurk tavukların çıkımını da bekliyoz burda paylaşımlarınızı sitenize bakmıştımda görmüştüm.

lodos_ 27-03-2013 18:56

Tabana zaman zaman kireç dökmek en önemli tedbir.
dışardan hastalıklı hayvan getirmemek gibi. diğerlerine ise engel olmaz çok zor
özellikle civ civler hastalıklı ise bir kaç gün içinde farkedilmez diğerlerine bulaşır
dışardan civ civ getirmiyorum tavuk getirmiyorum
çok şükür sıkıntı yok dışardan tavuk veya civ civ getirdiğim her seferinde sıkınıtı yaşadım.

assi34 28-03-2013 13:20

1 Eklenti(ler)
Ilk resimler

yagmur 28-03-2013 14:15

kac Tane ciktilar sayin assi 3 Tane gorunuyor oburleri annelerînîn
altindalar heralde :D insallah sag salim buyurler.)))

melodi-raşa 28-03-2013 16:20

Assi hadi hayırlı olsun bakalım işallah iyi günlerde büyütürsün kaçtane çıkım oldu söyler misin.

köylükadın 28-03-2013 22:06

sayın üzüm benim 2o tana tavugum var.kümesim yarı gölge .tavuk bakım isteyen bir iş her hafta kümesi yıkadıktan sonra sönmemiş kireç serperim,hastalık gelmemesi için çok önemli

köylükadın 28-03-2013 22:08

nefes darlıgı olabilir suya karıştıştırılan ilaç var

köylükadın 28-03-2013 22:12

sayın mercani saksının içine toprak yerine odun talaşı koyarsanız iyi olur selamlar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025