![]() |
Bizden başka kimse yok mu ya hû.Hadi gari foruma gelin arkadaşlar :)
|
bende varim benimde 5 ay olacak feriklerim var ancak 15 gun once
bitanesi yumurtlamaya basladi su ana kadar 7 yumurta yapti hepsi kucucuk yumurtalar hepmi boyle olacak yoksa ilk diyemi boyle |
Erken başlamış.İyi beslemeyle düzene girer.(Bende bir yumurta tavuğuyla birde piliç almağa karar verdim.)
|
Ferik cinsini bilmiyorum ama tavuklar ilk yumurtlamaya başladıklarında yumurtaları küçük oluyor.
|
Civcivler 5-6 aylarda dişileri ferik olur ve yumurtlamaya başlar. Yumurtaları küçük olur. Birinci sene sonuna kadar yumurtalar büyümeye başlar. İkinci senesine tavuklar yumurtlamaları en verimli dönemidir. Üçüncü ve dördüncü senesine kadar tavuklar yumurtaların verimi yarıya düşer. Beşinci yılında ise tek tük yumurtlarlar. Ve yumurtlamaz olur ve tavuk şişmanlaya başlar tavuğun içi yağlanmıştır. O zaman tavuk hiç yumurtlamaz.
|
Kuğumun bugünkü yumurtası 89 gr.
Fazla yumurtaları haşlayıp tavuklara vermeye başladım. Bir nevi geri dönüşüm. :) |
5 Eklenti(ler)
Civcivlerim 2 aylık oldular, balkonda mini kümesleri var. ;) Ama hala gece üstlerini örtmedim mi, uyumuyorlar.:p
Balkonda gezinmeyi seviyorlar... Eklenti 334426 Eklenti 334427 Pamuk gibi, tertemiz tüyleri var, adı da Pamuk oldu zaten. Eklenti 334428 Almeda'nın tüyleri çok güzel oldu, hiç böyle renkli bir civcivim olmamıştı. Eklenti 334429 En çok pilav ve kavunu seviyorlar.. ;) .Salatalık kabuğu, marul, ıslanmış ekmek favori yiyecekleri, ıslanmış ekmekle civciv yemini karıştırıp biraz da bütün buğday ilave ediyorum. Hangisi tavuk, hangisi horoz tam belli değil ama Kahvecik tavuk, Pamuk'la Almeda horoz galiba. (isim değişikliği olacak;) ) Eklenti 334430 |
Arkadaşlar bende 2 yetişkin tavuk ve 1 horoz aldım. Satan teyze yılbaşına yumurtlarlar dedi ama sorun şuki ;
Horozum hiç ama hiç ötmüyor nedendir? |
resmini yolla kardeşim
|
3 Eklenti(ler)
Horozum,tavuklarım ve kümesleri işte burada :D
|
Birşey sorucağım.. tavuklarınızı civcivlerinizi aşılıyor musunuz.. aşıları nerden temin ediyorsunuz..
|
Ben hiç aşılamadım hiçte hastalıkla karşılaşmadım açıkçası banusemiha hanım :)
|
Fotoğraf ekledim arkadaşlar işte ötmeyen horozum bu neden ötmüyor acaba :(
|
Bu baharın civcivleriyse biraz daha zaman verin bence Sn tk646. En geç bahara kadar hem tavuklarınız yumurtlayacak, hem de horoz ötecektir.
Çok güzeller bu arada .;) |
Benim ligorin horozum 3 aylıkken ötüyordu.Kapsül biber verirseniz belki öter ibrahim tatlıses hesabı :)
|
Selam. Benim bir sorum olacak size.. en iyi yumurta yapan tavuk cinsini bana adıyla yazar mısınız lütfen
|
Plymouth **** ligorin :)
|
Alıntı:
|
Çoğu yerde bulunur.Beyaz-gri veya siyah-beyaz-gri çilli olan tavuklardır.Kolay bulunur nispeten.
Bak burada var o cinsin resmi ; http://www.agaclar.net/forum/1008451-post1945.htm |
arkadaşlar istanbuldan satılık hint tavuğu arıyorum bulunurmu elinizde..
|
selam sabah gordum ferigime gece bisey saldirmis ne olabilir
kuyrugunun ustunu yemis gordumki kan icinde . oteki ferikler yapmis olamaz . cunku kavga etmiyorlardi aceba kedi yapmis olabilirmi.? 5 ayi gectiler kediye karsi koyabilirlermi? yoksa gelincik ya da sansarmi ikiside girse o kadarla birakirmi yarali ferigime ne yapabilirim .? pansuman yaptim kuyrugu kopmak uzere sanki sargi bezide tutmuyor gittimki az once kumese tavugun yarasini ibikliyorlar tekrar sardim ayri bi yere aldim . ne yapabilirim yardim edin cok uzgunum . |
Kesebilirseniz kesin eziyet çekmesin hayvan.Kedi ve cüssece dengi hayvanlardan saldırılmıştır bence. Birşey yapılmaz malesef, elinize iğne iplik alıp sağlam bir iple dikebilirseniz dikin.
|
Bu aralar gurk tavuklarla başım dertte. Beş tanesi birden gurk oldu.
Ne yapmalıyım bir önerisi olan var mı? Enerjileri mi fazla geliyor ki, yemden kıssam mı biraz. |
Alıntı:
Tavuklar maalesef kan görünce dayanamıyorlar. |
Alıntı:
|
arkadaşlar küçük civcivim maşallah cin gibiyken bugün halsiz napmalıyım yyardım lütfen?
|
bit bulaşmış olabilirmi?
|
Alıntı:
annemede sordum gelincik **** sansar olsa oldururdu dedi kediden supheleniyoruz .! bende yarasini temizledim simdi iyi otekilerden ayrilmiyor. yarasi kurudu tuyleri yavas yavas kapatiyor onu oyle gorunce umidi kesmistim ben cok sukur iyi sizede gecmis olsun sayin sakagun |
Alıntı:
benim cin tavugumda bitlenmisti kuyruk tarafiydi ilacladim duzeldi bitlenmemisse eger aspirin verebilirsiniz. |
tamam bakayım bir.
|
Alıntı:
hemen yumurtaya da baslar |
arkadaşlar civcivimde bit yok aspirin verdim yerine koydum şikayeti olduğu yerde durup gözlerini kapatıyor nasıl düzeltilir??
|
Alıntı:
ya da arastir internetten bakalim ne yapmak gerekiyor . |
yanına ampül veya kavanozda kaynar su koysammı?
|
Alıntı:
Onları çıkarıp yerine yeni gurk olanları aldım. Kafama takılan bu kadar tavuğun aynı anda gurk olması. |
Alıntı:
Aspirin isanlar icindir:) |
sayın arkadaşlar,
1 ay önce birkaç tane bıldırcın almıştım (1 erkek diğerleri dişi). Aldığım kişi 3-5 güne yumurtaya başlarlar dedi ama halen 1 tane yumurta alabilmiş değilim. Sağlıkları iyi görünüyor, yiyor-içiyorlar maşallah :) Ama yumurta yok. yem kısıtlaması da yapmıyorum. ne tavsiye edersiniz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kardeşim 15-20 gün yani dahada çok olabilir yerine alışıncaya kadar bıldırcınlar yumurta yapmazlar sabırlı olmasın...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025