![]() |
bu seneki çıkımlarda elinde çok horoz civciv birikti izmirde olan arkadaşlara verebilirim
|
1 Eklenti(ler)
Bugun itibari ile pazardan iki tane civciv almis bulunuyorum...Satan adamin butun yaz civciv sattigi ve burali oldugunu varsayarsak...'Bunlar yumurtaci disi 60 gun sonra yumurta vermeye baslarlar' lafina inanasi geliyor insanin...:)
Eklenti 275118 Oda sicakligi biraz dusse abartili bir sekilde bagirmaya basliyorlar Herturlu oneriye acigim... |
Alıntı:
Gerçek kanatları çıkana kadar ampül kullanın. Yapay güneş etkisi yapıp D vitamini sağlıyor. |
Alıntı:
Yumurta olayi isin sakasi ****** benim korktugum bu civcivlerin asili olmasi gerekiyormus ...asili olmadiklarina eminim acaba asi nasil bisey ...ben alsam ne alacagim acaba? |
Alıntı:
Avatarımdaki civcivler geçen yaz çıkan civcivler :) |
3 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu tavukların cinsleri ve gurk olma sureleriyle bilgili olan var mi
[/ATTACH][/ATTACH] [ATTACH][/ATTACH] Eklenti 275298 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tam civciv zamani pazarlarda bulabirisniz... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Horozum Susex-Sarı tavuk kırması. Beyaz tavuğum Brahma-Sarı tavuk kırması olabilir. Yumurtası 70 gr.
İki sarı tavuğum var. Biri sanırım kuluçkaya yattı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Valla bende civcivleri aldiktan sonra okumaya basladim 5 ay daha gercekci ...:) |
benim iki tavuğum (yukardakiler) gurk olmadilar ama yumurtalara bakiyorlar arada bir. iki civciv koydum altlarina vurup kovuyorlar :( horoz mu alsam bilemiyorum
|
Hem makineden çıkan civcivleri hemde doğal ortamda yetiştirdiğim civcivleri doğdukları tarihten itibaren takip ettim her iki civcivlerde tam 8 aylık olunca yumurtlamaya başladı. bunu iki dönemdir deniyorum tecrübeyle sabit yetişme ortamları köy ve devamlı serbest geziyorlar. Sabah 9 da çıkıp akşam ezanı okunmadan kendileri kümese giriyorlar.
|
3 Eklenti(ler)
Bugün pazardan aldığım civcivler. Çok hareketliler. Önlerine ne çıksa yemeye çalışıyorlar. Üç etlik üç de yumurtalık civciv aldım. Açık sarılar etlik. Kesmeye kıyabilir miyim bilemiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Etlik civcivlerle yumurtalık civcivler arasında 3 günde oluşan fark.
Eklenti 280982 Calimero der ki: Ama haksızlık bu öyle değil mi? Eklenti 280981 |
Bu nasıl şeker bir şey böyle, nasıl çok yem yemiş öyle ;)
|
bende kümes yapmak istiyorum fakat çevredekilerin rahatsız olmalarından korkuyorum.. :)
|
1 Eklenti(ler)
Daha önce fotoğrafını paylaştığım sürmeli gözlü civciv sanırım horoz. Sürekli en yükseğe çıkmaya çalışıyor. Yanlarına gittiğimde kucağıma atlayıp omzuma, oradan kafama, oradan da kümesin üst tahtasına çıkıyor. Çok meraklı. Kümese yeni birşey koyduğumda ilk incelemeye gelen o.
Cinsini bilen yazarsa sevinirim. Kanatları çok uzun. Kuyruğu da şimdiden uzamaya başladı. Meraklının yanında duranlar meraklıyla birlikte aldığım, aynı yaştaki etlik civcivler. Hızla büyüyorlar. Yemliklerini ve suluklarını borulardan yaptık. Civciv yemlerine kepek, mısır unu karıştırıyorum. Kıvırcık salatayı da çok seviyorlar. Önlerine gelen otu yiyorlar. |
Alıntı:
Horoz olacaksa böyle; http://www.tae.gov.tr/UserFiles/haberfoto/DSC_3318.JPG Tavuk olacaksa böyle; http://www.tae.gov.tr/UserFiles/haberfoto/DSC_3290.JPG |
|
Saygılarımla!.
Bende; Bir Çift Aldım Az Önce: Şu An Yetiştiricilik Bilgisi Arıyorum!. Cinsi; BRAHMA TAVUĞU!. Yetiştiricilikler Sayfasında; AĞAÇLAR.NET SAYFASINI GÖRÜNCE: BU SAYFAYI TERCİH ETTİM!. Sevincimden; ÖNCE MESAJ YAZAYIM, Dedim!. Araştırmalarımı Sonra Yaparım, Dedim!. SAYGILARIMLA ve TEŞEKKÜRLER AĞAÇLAR.NET DOSTLUKLARI!. İYİ Kİ VARSINIZ!. DOSTLUĞUN TEBESSÜMÜ DAİMİ OLUVERSİN İNŞALLAH!. |
benim hint tavuğum var erken gurk olması için neyapmalıyım
|
253 Thares civcivlerin ayakları kalın olanları horoz ince olanları tavuk olur.:):)
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim minyatür süs tavuğu civcivlerim, çok minikler. 2 ay kadar balkonda büyütüp sonra kümeslerine indireceğim. Şimdilik çok uykucular...;)
Eklenti 291674 Eklenti 291675 Eklenti 291676 |
4 Eklenti(ler)
Civcilerimin anne ve babaları... Kümeste 2 horoz 5 tavuk var ama kavga etmiyorlar. Bahçede büyük tavuk ve horozlarda olduğu için kapalı duruyorlar, hafta sonları başlarında durarak bahçede gezdiriyorum. Başlarından ayrıldım mı büyük horozlarla kavgaya başlıyorlar... 2 küçük horoz bir olup büyük horozu yıldırıyor... ;) Genel olarak sessiz ve uysallar...;)
Eklenti 291680 Eklenti 291681 Eklenti 291682 Eklenti 291683 |
Alıntı:
Daha çok küçük değiller mi ? doğru ısı olmadan nasıl hayatta kalabiliyorlar ? |
1 Eklenti(ler)
Bugün civcivlerimin başına çok kötü bir şey geldi. 4. kattaki balkonumda kutunun içinde beslediğim 5 civcivime saksağan saldırdı. :( Civcivlerimin feryatlarına balkona fırladım ama kartal gibi birini kapıp uzaklaştı. Çok üzüldüm.
Saksağanların bu kadar saldırgan olduklarını hiç bilmiyordum. Acı bir tecrübe ile öğrendim. Hemen kalan 4 civcivimi içeri kaçırıp kapıyı kapattım. 10 dakika sonra yine geldi sevimsiz kuş...:mad::mad::mad: Civcivlerim korkudan yarım saat titrediler... :( Eklenti 293048 |
Hımmm.
Hemen bir kumaş ile saksağan maketi yapıp balkona asınız. Komik görünüyor olsada işe yarayacağına eminim. |
:(:(Sanam bir yarar iki yarar üçüncüde maketin canlı olmadığını anlıyacaktır. Hayvanlar çok zekidir. Başka şeyler düşünmelisiniz. Bizim burda alıcı kuşlar var. Alıcı kuşlar ağırlığının üç katını kaldırıyorlar.Civciv için çok üzüldüm aman dikkat asla pes etmez. Ben geçen yaz civlerimi evde masanın üstünde kutuda beslemiştim.
|
O zaman sağlam bir cam. Üzerinde delikler olan.
Ya da geniş bir kafes. |
ne diyeyim bilemedim:) hem sorular çok güzel ve samimi, hem cevaplar çok aydınlatıcı ve samimi...çok güzel deneyimler ve paylaşılması da ayrı güzel. Benim tavuk yetiştirmekle ilgili pek bilgim yok ama yine de şunu eklemek istedim, altlıkları temizlerken gübre olarak faydalanılabilir diye düşünmek lazım. direk olarak atmayın derim...
kolay gelsin... sevgiler... |
Alıcı kuşlar
Bizim burda benim tavuklarım ve horozlarım alıcı kuşu havada gördüklerinde ve hissettiklerinde kafaları yukarı kaldırıp bağırmaya başlıyorlar ve doğru kümese veya kuytu yerlere kaçışıyorlar. Çoğu kümese giriyor. Hemen benim haberim oluyor. Ben yardıma koşuyorum.
|
Cam olmaz güneş üzerine geldiğinde çok sıcak olur. Çok sıcağa ve çok güneşe civcivler dayanamayıp ölürler.:(:(
|
Ben karton kutu üstüne kafes telden örtersin üşüdüğünde sıcaksu torbasına sıcak su koyarsın(çok sıcak olmasın veya kaynar olmasın.Buna dikkat) eski bir penye giysinle sıcak su torbasını sararsın ayakları yanmasındiye.
|
Pazardan bir adet plastik kafesli kasa alıp; üst kısmına sinek teli veya tül gibi bir şey dikmeyi düşünüyorum. Sadece yem su vermek için bir aralık bırakacağım. Zaten 2-3 ay sonra kümese indireceğim civcivleri. Kedilerden sakınmak için balkona aldım ama çare olmadı... :(
Balkonda güneşleniyorlardı, keyifleri çok iyiydi. Bugün bütün gün içerde, çok huzursuzdular. Geçen senede balkonda bakmıştım, bir şey olmadığı için bir tehlike olmadığını düşünmüştüm... |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bunlar tavuk çiftliğinden. 45 günlük olduğunda sakatlar ve fazla büyümeyenler elden çıkarılıyor. Dengeli beslenmeyle güzelleştiler. Bunlardan iki tane daha var. Aldığımızda ayakları sakattı. Düzgün yürüyemiyorlar ve fazla büyümediler. Eklenti 293121 Bunlar ilk aldığım etlik civcivler. Eklenti 293122 Koyu sarı olan etliklerle birlikte aldığım civcivlerden. Açık sarı olan etlikleri iki hafta sonra aldım. Hemen diğerlerinin boyutunu yakaladılar. Eklenti 293123 Horozum ve civcivlerin kümesinin genel görünümü. Horozun arkasında görünen tavuk 80 gr. yumurtluyor. Eklenti 293124 Bu tavuğum hergün yumurtluyor. Yumurtaları genelde 65 gr civarı. Yumurtalarının sarısı büyük oluyor. Eklenti 293125 |
:confused::confused:sakdag civcivlere ne yaptınız?Alıcı kuş yine geldimi? :confused:
|
Alıntı:
Bir civcivimi kapan saksağanın 100 metre ilerdeki ceviz ağacında yuvası var sanırım. Bir daha geldiğini görmedim balkona. Kolinin üstünde kasa kapalı olduğu için görmemiş olabilir civicivleri... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025