![]() |
Alıntı:
|
teşekkür ederim ahmet bey herkesin önerilerini dikkate alacağım
|
selamınaleyküm ben hobi amaçlı bir kuluçka makinası yaptım 12 tavuk yumurtası koydum 4 tanesi bozuk çıktı 3 tanesinden civciv çıktı geriye kalan 5 tane yumurtada ise civcivler gelişimini tamamlamış birtek karın boşluğunu dolduran sarıyı içine çekip yumurtadan çıkması kalmıştı ama çıkamadan içinde ölmüşlerdi acaba neden çıkmasına saatler kala bu civcivler yumurta içinde çıkamadan ölmüşlerdi ilk 20 günlük sıcaklığım 37.5 ile 37.7 21. gün ise 36.5 ile 36.7 arasındaydı nemim ilk 18 gün %60 ile %65 arası son üç gün ise %70 ile %75 arası idi çıkıma üç dört gün kala yumurtaları çok kez elime aldım binevi çevirmemem gerektiği halde çevirmiş gibi oldum acaba sebebi bu mu cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
|
etlik tavuk civcivler 40 günde 2-3 kiloya, 4 ayda ise 7-8 kiloya ulaşabiliyormuş. civcivlerim 40 günlük oldular iki tanesini 4 ay beslemeyi düşünüyorum. Merak ettim 7-8 kilo tavuk nasıl bir görünüme sahip oluyor :S
|
melun bir tilki saldırısı sonucu ördek ve kaz yavrularımı kaybettim. elinde fazla ördek ve/veya kaz yavrusu olup bana satmak isteyenlerin mesajlarını bekliyorum. uçamayan ırklar tercihimdir. şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
tavukların belalısı sansar dan korumak için evinizde yer var ise köpek baglayın.köpek varken gelemez.
|
Gurk tavuk yerinde durmuyor, yumurtalar soğur mu?
Iki gundur tavugun kumesden kalkmayip, uzerine varinca saldirdigini gordum.
bende baska yalniz bir yere kaldirip, saman koyup 7 tane yumurta koydum. Bugun baktim cikmis geziniyor. Yumurtalar daha sicakti. tavugu kumese digerlerinin yanina attim, yumurtalarida kaldirdim (buzdolaba koymadim). 3 veya 5 saat sonra tekrar eski yerine yatmis bende yumurtalarini tekrar altina koydum. Yumurtalarin uzerinde sadece bir gun yatmisti ama altindan aldigimda sicakti. Bu yumurtalari tekrar altina koydum acaba civciv cikarmi yoksa bu yumurtalar öldümü? |
Bildiğim kadarı ile yumurtalar önce karanlık bir odada mum ışığı ile kontrol edilir.Yumurtanın geniş olan tepesinde karaltı gibi bir oluşum gözlenir.Eğer yumurta tamamen saydam gibi görünüyorsa civciv olmaz.Döllü olanlar 21 gün tavuğun altında durup civ civler çıkmaya başlar.Babaannem böyle yapardı.Çocukluğumun yaz tatilleri köyde geçtiği için bunları gözlemleme şansım oldu.Yumurtaları hiç yerinden oynatmadan tavuğun onları soğutmadan karnını doyurup üstünde yatması sağlanmalı.
Bu konuda daha teknik bilgi veren olursa daha iyi olur tabi. |
Biraz kalsın altında sonra ışıkta bakarsın içlerine anlaşılır ama bekleme süresi uzun değilse bozulduğunu zannetmiyorum
|
Havalar sıcak gittiği için bozulacağını sanmıyorum. Bizim şu anda civciv çıkaran bir tavuğumuz neredeyse birgün hiç yatmadı yumurta üzerine . Ama hiç zararıda olmadı yumurtalarına.
Bazen ihtiyaç duyduğu için tavuk yumurta üzerinden saatlerce kalkabiliyor..Onu rahat bırakırsanız tekrar yumurtalarının üzerine gidecektir. Ayrıca kuluçka süresi 21 gün olmakla birlikte benim çokça şahid olduğum daha erken de çıkabiliyor.19 günde bizim tavuğumuzun civcivleri çıktı.En son kalan yumurta 23 günün sonunda çıktı... |
arkadaşlar bişey sorucam
horoz-kırmızı olsa....tavuk--siyah olsa bunalrın yumurtasından hangi renk civciv çıkar annenin renginimi alır yoksa horozun renginmi alır |
Bunu etkileyecek olan kromozomların dominantlık oranı olmalı.
Hangi gen dominantsa ona benzer. Benim simsiyah tavuğumla, kırmızı , siyah karışık tüylü horozumdan simsiyah olan civcivler çıkmıştı. Sonra aynı simsiyah tavuğumla beyaz, sarı tüylü horozumdan olan civcivler siyah ama alın ve popo kısımlarında sarı leke ile oldu. Genelde siyah tavuktan çıkan civcivde siyah tüy oranı daha yüksek oluyor. |
berduray kardeşime aynen katılıyorum..
|
Alıntı:
cevabını burada bulabilirsin.. |
cinsler ve er-dişi yardım
5 Eklenti(ler)
merhaba değerli dostlar civcivlerim var çeşitli cinsler diye aldım fakat beslediğim canlıların ne olduğunu bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim cinsleri ve bilen varsa tavuk horoz olyıda olursa mükemmel olur
|
cinsler ve er-dişi yardım
2 Eklenti(ler)
merhaba değerli dostlar civcivlerim var çeşitli cinsler diye aldım fakat beslediğim canlıların ne olduğunu bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim cinsleri ve bilen varsa tavuk horoz olyıda olursa mükemmel olur
|
Alıntı:
yavru çıktığı olmuştu. |
Sayın Ahmet58,
Görebildiğim kadarıyla elinizde saf ırk yok. hepsi köy tavuğu ya da köy tavuğu- denizli kırması gibi duruyor. Ama üzülecek birşey de yok maşallah iyi bakmışsınız sağlıklı görünüyorlar. |
Maşaallah ne sevimliler.Biz civcivler daha küçükken gagalarından tutup biraz kaldırırdık kısa bir süre.Çok çırpınırsa horoz pek çırpınmazsa tavuk olurdu.Bende teknk bilgi yok ama yaşanmış örnekler çok.
|
en son resimdeki kırmızı tavuk, siyah var orda yatan ibigi çıkmış o horoz ibikleri erken çıkan horoz geç çıkanlar tavuk oluyo ben hiç yanılmadım babaannemden ögrenmiştim bu yöntemi
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kendi bahçemde 5 köy tavugu 1de horoz besliyorum gurk olmadılar kümesim karnalık camı var ama küçük oldugu için içeriye ışık girmiyor ve sabah geç kalkıyorlar gurk olmayı güçleştiriyo kümesnimi etrafnı tele çevirdim kümesin kapısını kapatmasam geçeleri hayvanlar sanahları çıksa akşamları istedikleri saatte girse olurmu sizde gece kümes soğuk oulrsa bişey olurm
|
Merhaba ,Arkadaşlar ben ipek civcivi arıyorum,Yardımcı olursanız sevinirim
|
ipek civcivi nedir? :o
|
Silkie (habeş)...
|
Habeş doğru, ipek diye tanımlanınca algılayamadım
|
sssss
Alıntı:
Tavuklar Gurka yatmak için doğada yumurta biriktirirler kümeste en az 3-4 yumurta bırakın bu yumurtaları işaretleyin onlar yumurtlayınca işarelileri alın onların yumurtalarını işaretleyin böle döngü yapın kümeste 3 yumurta olsun en az ben böle yaptım 1.5 haftada tavuğu gurk yaptım.... |
Ssss
Tavuklarla ilgili herhangi birşeyde ananemden yardım alıyorum Babamla birlikte hobi amaçlı besliyoruz ..Ananem baya şey biliyor tavuklarla ilgili eskiden dedemle birlikte çiflik sahibiydiler 5000-6000 civarında tavukları vardı veteriner hergün gelirdi ...
|
Atak-s ve pleymut melezlemesi
Selam arkadaşlar bu sene anne ATAK- S baba PLEYMUT cinsi tavuklarımdan 2 haftaönce civciv çıkarttırdım ve 2 tane civciv çıktı. Bu söyelediğim cinslerin melezlemesini daha önceden deneyen varmı. Çıkan civcivler hangi türe daha yakın oluyor.
|
zaten atak-s de pleymut ile kısmen akraba bir tür değil mi? herhalde pleymuta yakın olur civcivler. gerçi ne önemi var ki?
|
Tavuk yolma hakkında
Selam arkadaşlar,Bende, kümesi yeniledim ferik ve civcivlerle 55 tane oldular görüntüleri yakında paylaşırım.Komşumun da kaz,ördek,hindi,tavuk vs 130 un üzerinde kümes hayvanı var.Sorum şu ,internette ev tipi tavuk yolma makinası görülüyor çok da pratik, 1.45 saniyede tamamen yolunuyor, fakat piyasada böyle bir makina bulamadım, bu konuda bilgisi olan arkadaşların paylaşımını bekliyorum sağlıcakla kalın.
|
Sayın 27istanbul27,
Bir erkek ve bir dişi kaz palazı satınalmak istiyorum.Sizde **** bir arkadaşınızda var mı acaba?Varsa fiyatını bildirirseniz sevinirim. Kalın sağlıcakla. |
sevgili arkadaşlar iki tane tavugumdan bir tanesi gurk olmuştu civcivlerini çıkarınca onu ayrı bir kümeste bakmaya başladım dün akşam diger tavugumla aynı kümese koydum sabah kümesi açtıgımda anne olan tavuk sürekli diger tavugu kakıp rahat vermiyor sürekli peşinde yem ve su bile içmesine müsade etmiyor anladıgım kadarıyla yavrularını kıskanıyor civcivler 19 günlük oldular bu durumda ne yapmamı önerirsiniz civcivleri anneden ayırayımmı yoksa birleştirdigim tavugumumu ayırayım kıskanmamasını başka nasıl saglayabilirim.
|
Bizimkinin 6 tane var civcivi sanırım 20-25 günlükler 2 kümesimiz var kendi biz zorlamadan diğer boş olana gitti orda kimseyide sokmaz zaten tavuk sürüsündende ayrı kendi ve civcicleri o yüzden onun sığabileceği kadar ufak diğer kümesten uzak bir geçici kümes yapmakta fayda var.Hiç aynı kümeste kalsın diye zorlamayın.
|
3 Eklenti(ler)
Etlik civcivlerim 2.5 aylık oldu. Diğer küçükler 1.5 aylık. Hindilerde bi hayli büyüdü geldiklerinde çok küçüklerdi pek ümidim yoktu ama sağlıklılar şuan. ;)
|
Her türlü kümes hayvanı besleme ve kesip temizleme sistemleri için www.cimuka.com tüm isteklerinizi karşılayacaktır.
|
5 Eklenti(ler)
Öncelikler burada düşüncelerini ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Bende Burada yazılanları takip ederek bu güzel hayvanları yetiştirmeye çalışıyorum (pazardan alınan tamamına yakını horoz çıkan civcivlerimi)fakat geçende elime cinsini bilemediğim bir çift ferik geçti sizlerden ricam bu feriklerin cinsi konusunda bilgilendirirmeniz , birde bunları şu an için kümesimden ayrı bir yerde tutuyorum bir araya geldiklerinde kümesteki tavuk ve horozlarım feriklere saldırıyor bu konuda ne yapabilirim.şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
|
tek diyeceğim ikisi aynı ırk değil. bacak renkleri parmak sayıları farklı. tavuk belki denizli olabilir ama horoz çok karışık sanırım.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025