![]() |
Alıntı:
kustuğunuz nefret için teşekkür ederim... |
İçinizdeki hayvan sevgisine, bilimsel bir kılıf bulduğunuz için, asıl biz teşekkür ederiz.
|
tamam bundan sonra ameliyatları insanlarda deneriz yaşarsa yaşar yaşamazsa Allah rahme eylesin....
|
Zaten öyle olmuştur, tıp bu aşamaya gelene dek.
Tarih bunun örnekleriyle doludur. |
neyse lüzumsuz uzatmayalım konuyu
ben sadece bir yöntem paylaştım fareden kurtulmak için.... |
Elbette, sitede küçük üyelerimiz de var.
O yüzden belki her aklımıza geleni yazmamalıyız:) |
Benim farelerle mücadelem biraz geleneksel. :D 9 tane kedim var :) :D
|
Hayatın güllük gülistanlık birşey olmadığını öğrenmelerine yardımcı oluruz belki de... insanların insanlara yaptıkları yanında 1 fare başına 1 yılda ortalama 140 yeni yavru üreten bir hayvandan birini canlı canlı yakmak hiç birşey... işim nedeniyle şahit olduğum olaylardan birkaç örnek versem büyük küçük kimse kalmaz sitede...
|
Alıntı:
|
Haklısınız, ben sadece ortaya aracı koyuyorum kendim yakamıyorum :)
|
herneyse herkese güzel ve sağlıklı tavuklar dilerim
tavuk çok güzel hayvan :) onları korumak bazen zor olabiliyor ama bence buna değer iyi geceler |
o zmn gurk tavugun altına bıldırcın yumurtaları koyun çıkarsın doğru makıne bıldırcınının gurk olma ıhtımali düşük
|
sayın mandalına bu civcivler cok tatlı acaba hangı cins
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
arkadaşlar ben bir gurk tavuk yatırdım altında 11 yumurta var fakat bunlardan 2 si oluşmuş (yani onceden yatan başka bir tavuğun altından alıp koydum)eğer onlar erkenden cıkarsa (sanırım 4-5 gune kalmaz çıkacaklar) tavuk diğer yumurtaların üstünden kalkarmı?
|
Sn haksan, erken çıkan civcivlerin sesini duymayacak şekilde uzak bir yerde civcivleri ayırman gerekiyor.
Civcivlerin sesini ve onları görürse yem yedirmek için yumurtaların üzerinden kalkar. |
yorumunuz için teşekkurler deniyeceğm;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
:p:p:p Çok güldürdün beni sn haksan.O bir cins evet ama isim olarak boynu açık denmiyor ona.Onun cinsi yörük cinsi. |
Alıntı:
|
http://inlinethumb23.webshots.com/44...600x600Q85.jpg http://inlinethumb17.webshots.com/31...600x600Q85.jpg http://inlinethumb43.webshots.com/45...600x600Q85.jpg 5 Eylül 2009 Cumartesi İtibariyle 2. Gurup Civcivlerim 69 Günlük Oldular |
annelerinden ne zaman ayrılırlar acaba bn ayırsam bi sorun olurmu
|
benimkıler 35-40 gunlukler
|
arkadaşlar civcivlerimin annesi 2gündür yumurtluyor ama hala civcivlerini gezdiriyo nasıl oldu anlayamadm benim bildiğim önce civcivlerini bırakıp sonra yumurtlar
|
selamlar... çok acil cevap bekliyorum. :)
3 gün önce 13 yumurtayla kuluçkaya yatırdıgım tavugun altına bugün babanne 2 tane daha eklemiş :S 15 tane duruyo ama tavuk büyük bayagı ... daha önceden de 15 de 15 aldık :) sıkıntı olmaz hehrlde dimi ?? şimdi bugün yiyecek verdim kuluçkaya kaktı yem yedi 5-6 dk boyunca gezindi tuvalet istegi varmıs hehrlde o yüzden bekledi aklıma takıldı yavrular üşümüşmüdür ... bi sorun olurmu ?? :S ve yer degişikliği yaptık mecburen tavuga yagmurdan su alıyodu yerni degiştik bu gurk tavugu etkilermi :S çok sagolun |
Yumurtanın arada bir soğuması gerekir zaten, tavuk bu işi içgüdüsel olarak ayarlar, 5-6 dakikalık bir süre etkilemez.
Ama siz önceki sayfalara bir göz atın isterseniz, hatta vaktiniz varsa forum kullanma kılavuzu da işe yarayacaktır:) |
****** ..
peki ne kadar bi süre sonra sıkıntıya girer yumurtalar 10 dk dan fazla yatmayınca vs mi ?? bende yeniyim ve sıkıtya giriyorum :) 1 kaç canlı elde etmek istiyorum daha önceki denemelerimden ilk gurk dan 2 yavru diger gurk dan 3 yavru aldım bundan istiyorum .. yapmamam gerenler nelerdir her gün bakmamak gerekiyor falan denildi tavuga falan bunlar dogrumu :S |
Sorularınız olduğuna eminim, ama siz tavsiyelere uymamışsınız?
Türkçe'nizi düzeltmemişsiniz, forum kullanma kılavuzuna bakmamışsınız, sizden önce aynı soruları soran, yanıtları alanlar oldu. Şimdi konu tekrarı olmaması için önce bir okuyun, bildiğimiz kadar cevaplayalım, diğer arkadaşlarla. |
arkadaşlar benim sorularıda yanıtlasanız (eğer biliyosanız)
|
türkçem neden kötü söyleyeyim sonra belki bana hak verirsiniz .
14 sene hiç gelmeden yurt dısında yaşadım .. konusmaya ilk orda başldım şimdi yaşım 19 .. 5 senedir türkiyedeyim .. şimdi bana yardımcı olursanız sevinirim |
Tamam okudum forum kurallarını , uygulanabilecek kurallar aslında yaptığımız biraz da tutarsızlık oluyor.Yaşadığımız şu ülkenin ifadesi dilimiz ve bayrağımızdır ve bunu bitirmenin manası yok . Affınıza sığınıyorum saygılar....
|
öfff bn ne yapacağım peki
|
Alıntı:
Benim tavuğmda aynen seninki gibi yumurtladığı halde civcivleride gezidriyordu.Ama 4-5 güne kalmadı gurkluktan çıktı.Hatta yavrularına hafif hafif gaga darbeleri atarak yanından uzklaştırmaya çalışıyordu.Seninki de aynen böyle olacakatır. |
|
sn thares anladiğim kadarıyla tavuklar hakkında pek çok şey biliyorsunuz benim size yöneltmem gereken sorular var
|
bugün tavuğum , yumurtalardan bir tanesine gaga atmıs 14 tane kaldı, hemen yumurta akmadan aldım ordan ama oluşmaya başlamış sebebi nedir nasıl yumurtaları kırmasını önleyebilirim ? zaten yumurta yeme huyuda var ama annelik iç güdüsüylede bu doğru bir olaymı ?
|
Alıntı:
|
Sayın Tavuk sever ve besler forum sakinleri,
Tavuklarda belli bir aşı takvimi var mıdır? varsa nasıldır? neler önerirsiniz? kümese yeni tavuklar almayı düşünüyorum, bunları kümese eklemeden önce tavuk biti için spreylesem faydalı olur mu? |
Selamlar
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025