![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
|
Alıntı:
Ben protein ayarlamasında gdo'suz sertifikalı soya kıyması kullanıyorum. Elimde ehven fiyattan alınmış vardı. Bitince başka bir çare bulmam lazım zira fiyatı anormal arttı. Bunun dışında, bir süredir belli bir karışım hazırlayıp 3 günlük lakto-fermentasyona sokuyorum. Başta L.Plantarum zengini aşılama yaptım. Fermantasyon sonunda karışımın pH'ı 4,4 civarına geliyor. Karışımda, hepsi kırık olmak üzere buğday, soyulmuş arpa, soyulmuş çavdar, soyulmuş yulaf, yerli kırık mısır ve soya kıyması var. Fermentasyon, tahilların sindirilebilirliğini, B vitaminlerini ve amino asitleri arttırıyor, proteinin tamamının sindirilebilir hale gelmesini sağlıyor. Buna rağmen, sindirim sürecinde protein miktarının ne oranda değiştiğine dair net bir kayıt olmadığından kuru karışımda %17'yi yakalamaya çalışıyorum fakat belki de gerek yok. Fermente edilmiş karışımı bir öğünlük olarak bir kaba koyduğumda, buna toz zerdeçal, kırmızı biber, sumak, biraz tuz, biraz kalsiyum laktat, son olarak da biraz lutein (kadife çiçeği özütü) ekliyorum. Bu yeme geçtikten sonra yedikleri toplam yem miktarı epey azaldı ve başka her türlü yemden (asker sineği larvaları hariç) daha çok seviyorlar. Bu şekilde 4-5 ay geçince etkileriyle ilgili daha net bir fikir oluşacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|